PÄIVITYS: Pattayan poliisi pitää lehdistötiedotteen massiivisesta intialaisesta huijaussyndikaattirikoksesta

Pattaya -

Viisi intialaista puhelinhuijaria ja 15 thaimaalaista rikoskumppania pidätettiin eilen Thaimaassa tapahtuneen suuren huijausrikoksen seurauksena. Poliisin mukaan epäillyt huijasivat 365 amerikkalaista eläkeläistä yli kolmesta miljardista bahtista.

Ensin edellinen tarinamme:

Pattayan poliisi pidätti tänään intialaisen miehen ja hänen thaimaalaisen vaimonsa useiden amerikkalaisten uhrien huijaamisesta yli kolmen miljardin bahtin arvosta.

Nyt päivitykseemme:

Cyber ​​Crime Investigation Bureaun (CCIB), poliisikomentojen ja rahanpesun torjuntaviraston virkamiesten tekemät ratsiat osuivat 36 tilaan Chonburissa, Rayongissa, Roi Etissä ja Surat Thanissa ja johtivat yli 20 puhelimen pidätykseen. huijauksesta epäiltyjä.

Pol. Kenraali Torsak Sukwimol, apulaispoliisin päällikkö, kertoi tänään 22. maaliskuuta pidetyssä lehdistötilaisuudessa, että epäillyt kohdistuivat pääasiassa iäkkäisiin amerikkalaisiin ja huijasivat 365 ihmistä siirtämään heille kolme miljardia bahtia.

Viisi ensisijaista intialaista epäiltyä on pidätetty, mukaan lukien:

  1. Mr. Tevanachu Nandakichor Cho, 42 vuotias
  2. Autar Singh, 36 vuotias
  3. Yogesh Kumar, 34 vuotias
  4. Karun Kumar Gotchakpai, 40 vuotias
  5. Mr. Keetan Triphuvandej Panchal, 53 vuotias

Myös 15 thaimaalaista rikoskumppania, joiden ikä vaihteli 20-50-vuotiaista, otettiin kiinni.

Thaimaan kuninkaallinen poliisi yhdistää voimansa Yhdysvaltain liittovaltion tutkintaviraston ja Yhdysvaltain salaisen palvelun kanssa metsästääkseen 16 jäljellä olevaa pakolaista.

Tiistaina 21. maaliskuuta Pattayan poliisi pidätti yhden intialaisen huijarin ja takavarikoi häneltä 162 pankkitilikirjaa, 61 älypuhelinta, kaksi autoa ja yhden tuliaseen.

Kenraali Torsakin mukaan ryhmä Intian ja Thaimaan kansalaisia ​​muodosti puhelinkeskuksen jengin huijatakseen eläkeläisiä Yhdysvalloissa. Ryhmä huijasi uhreilta rahaa sanomalla, että uhrit olivat osallisena oikeustapauksissa, esiintyivät FBI:n virkamiehinä tai hakkeroivat uhrien tietokoneita. Vuosina 2020-2021 ilmoitettiin 72,000 3 tapausta, joiden vahingot olivat yhteensä yli XNUMX miljardia bahtia.

Uhrit vaihtelivat eri ammateissa, kuten lääkäreitä, yliopiston professoreita, hammaslääkäreitä, sotilaita ja yritysten omistajia, kenraali Torsak sanoi. Suurin osa heistä huijattiin kovalla työllä ansaituista elämänsäästöistä.

Syndikaatti toimi verkostona eri rooleilla siirtääkseen ja piilottaen rikollisesta toiminnasta saatua omaisuutta. He käyttivät Thaimaata, Kambodžaa, Singaporea, Malesiaa, Hongkongia, Yhdistyneet arabiemiirikunnat, Perua ja Puolaa huijattujen rahojen piilottamiseen.

Tutkittuaan ja kerättyään digitaalisia todisteita poliisi havaitsi, että huijausryhmän verkossa liikkui yli miljardi bahtia. Verkostoon kuuluvien juridisten henkilöiden pankkitilejä sekä Chonburin kultakauppoja, ravintoloita ja viihdepaikkoja todettiin myös käytetyn rahanpesuun.

Epäillyt syytteet olivat erilaisia, kuten rahanpesu, osallistuminen kansainväliseen järjestäytyneeseen rikollisuuteen, petokset ja väärennettyjen tietojen tuominen tietokonejärjestelmiin.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/tai alla olevissa kommenteissa.

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.