UNICEFin tutkimuksessa havaittiin, että lähes 7:llä kymmenestä koulun ulkopuolisesta tai työttömästä nuoresta Thaimaassa ei ole motivaatiota kehittää taitoja tai etsiä työtä

BANGKOK, 22. maaliskuuta 2023 -

  Kasvava osuus nuorista, jotka eivät ole työelämässä, koulutuksessa tai koulutuksessa (NEET) Thaimaassa, edustaa huolestuttavaa sosiaalista ja taloudellista ilmiötä. Vaikka Thaimaassa lähes 1.4 miljoonaa (eli 15 prosenttia) 15–24-vuotiasta nuorta on NEET- nuorta, uusi UNICEFin johtama tutkimus, joka julkaistiin tänään, osoittaa, että suurimmalla osalla heistä (68 prosentilla) ei ole motivaatiota kehittää taitoja tai työskennellä, koska heillä ei ole mahdollisuudet.

Uusi tutkimus, Syvällinen tutkimus nuorista, jotka eivät ole työelämässä, koulutuksessa tai koulutuksessa Thaimaassa, on ensimmäinen syvällinen tutkimus, joka antaa kattavan kuvan NEET-nuorista Thaimaassa. Chulalongkornin yliopiston toteuttamassa ja UNICEFin tukemassa tutkimuksessa selvitetään tekijöitä, jotka vaikuttavat nuorten syrjäytymiseen koulutusjärjestelmästä ja työmarkkinoilta, tunnistetaan puutteita olemassa olevissa politiikoissa ja palveluissa sekä annetaan suosituksia ongelmien ratkaisemiseksi.

Noin 70 prosenttia NEET-nuorista on naisia, joista suurin osa keskeytti koulun raskauden tai hoitovelvollisuuksien vuoksi, tutkimuksessa todettiin. Silti NEET-syyt ovat monimutkaisia ​​ja monitahoisia. Sellaiset tekijät kuin sukupuoli, etnisyys, terveys, alhainen koulutustaso, mahdollisuuksien ja tuen puute, huonot sosioekonomiset olosuhteet sekä taitojen epäsuhta asettavat nuoret vaaraan tulla NEET-ikäisiksi.

"Suuri osa nuorista, jotka eivät osallistu koulutukseen, työelämään tai koulutukseen, on suuri huolenaihe Thaimaassa, varsinkin kun maa on nyt yksi nopeimmin ikääntyvistä yhteiskunnista", sanoi. Kyungsun Kim, UNICEFin Thaimaan edustaja.  ”Tämä tarkoittaa, että nykyisten nuorten on oltava paljon kyvykkäämpiä, taitavampia ja tuottavampia kuin edellinen sukupolvi voidakseen ylläpitää maan sosiaalista ja taloudellista kehitystä. Se tarkoittaa myös, että meillä on kiireellinen tehtävä auttaa heitä pääsemään takaisin raiteilleen, jossa heillä on mahdollisuus saada laadukasta koulutusta ja koulutusta, joka tukee heidän tarpeitaan, valmistaa heitä työmarkkinoille ja heistä tulee kansalaisia, jotka edistävät Thaimaan vaurautta ja tasa-arvoa.

COVID-19-pandemia on pahentanut tilannetta ja lisännyt NEET-ikäisten määrää. Oppimistappioiden lisäksi se on johtanut työnhakuaikojen pidentämiseen, työpaikkojen menetyksiin ja nuorten koulutusmahdollisuuksien vähenemiseen, mikä on lisännyt myös heidän masentuneisuuttaan koulutuksessa ja työnhaussa.

Tilastokeskuksen mukaan nuorten määrä työvoimassa laski 4.8 miljoonasta vuonna 2011 3.7 miljoonaan vuonna 2021. 15-24-vuotiaiden nuorten työttömyysaste nousi vuoden 5.8 2011 prosentista 6.5 ​​prosenttiin kolmannella vuoden 2022 neljänneksellä, mikä oli merkittävästi korkeampi kuin aikuisten työttömyysaste 0.7 prosenttia.

Thaimaan lasten ja nuorten neuvoston, lasten ja nuorten ministeriön sekä UNICEFin vuonna 2022 tekemässä erillisessä kyselyssä, jossa haastateltiin noin 55,000 10 25-40-vuotiasta nuorta valtakunnallisesti, alle 36 prosenttia vastaajista katsoo, että nykyinen koulutus järjestelmä valmistaa heidät työmarkkinoille, kun taas vain XNUMX prosentilla on positiivinen kokemus koulujensa verkko-oppimisistunnoista.

Nuorten NEET-tutkimus osoittaa myös, että politiikan johdonmukaisuuden puute sekä hajautetut ja rajalliset palvelut työllisyys-, koulutus- ja koulutuspalveluiden välillä ovat keskeisiä haasteita nuorten NEET-ongelmien ratkaisemisessa ja vaatisi johtajuutta ja sitoutumista korkeimmalla tasolla.

"Ymmärrämme, että Thaimaan NEET-ongelmaan on puututtava kiireellisesti ja tuettava heitä, jotta he voivat palata koulutukseen tai saada laadukasta koulutusta ja kunnollista työtä", sanoi Surachai Chaitrakulthong, Varatyöministeri. ”Yksi tapa ratkaista NEET-kysymys on eri sidosryhmien toimiminen yhdessä integroitujen palvelujen tarjoamiseksi NEET-lapsille, mukaan lukien osaamisen kehittäminen, sosiaaliapu ja tukea heidän osallistumiselle päätöksentekoon sekä yhtäläiset mahdollisuudet päästä koulutus, koulutus ja kunnollinen työpaikka. Tämä antaa heille mahdollisuuden elää laadukasta elämää ja siirtyä menestyksekkäästi aikuisuuteen ja menestyä 21-luvun maailmassa."

UNICEF vaatii välittömiä toimia näihin haasteisiin vastaamiseksi ehdottamalla yhden luukun palvelukeskusten perustamista eri puolille maata tarjoamaan integroitua ja kohdennettua tukea nuorille ja NEET-ikäisille. Nämä keskukset tarjoaisivat kattavan palvelupaketin, joka sisältää konsultaatioita, sitouttamistoimia, taloudellista tukea ja saatavilla olevia rahoitusvaihtoehtoja auttaakseen nuoria pääsemään takaisin raiteilleen. Tämä ehdotus on yksi UNICEF Thailand 7 pyytää parlamenttivaaleja.

"On selvää, että NEET-nuoret ovat alttiina suurelle köyhyyden ja sosiaalisen syrjäytymisen riskille, ja heillä ei useinkaan ole keinoja parantaa taitojaan ja pätevyyttään", Kim lisäsi. "Tuen, mentoroinnin ja mahdollisuuksien lisäämisen sekä heikommassa asemassa olevien nuorten sosiaalisen osallisuuden edistämisen on oltava Thaimaan ensisijainen politiikka, jos se haluaa tulla korkean tulotason maaksi, jolla on yhteinen vauraus ja tasa-arvo."

Lataa perusteellinen tutkimus nuorista, jotka eivät ole työelämässä, koulutuksessa tai koulutuksessa Thaimaassa, EnglantiThai

 Lisätietoja ja kuvapyynnöt:

Rudina Vojvoda, UNICEF Thaimaa, 065 472 1060  rvojvoda@unicef.org

Nattha Keenapan, UNICEF Thaimaa, 086 616 7555, nkeenapan@unicef.org

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.