PÄIVITYS: Thaimaan viranomaiset hillitsevät turvallisesti cesiumin saastumista tehtaalla julkisten haittojen estämiseksi

KUVA: Khaosod Online

Kansallinen -

Office of Atoms for Peace (OAP) ilmoitti maanantaina, että he ovat onnistuneet hillitsemään metallivalimon, josta löydettiin vaarallista cesium-137:n saastuttamaa uunipölyä.

Ensin edellinen tarinamme:

Thaimaan viranomaiset ovat määränneet Prachin Burin maakunnassa sijaitsevan tehtaan sulkemisen havaittuaan merkkejä kadonneesta vaarallisesta radioaktiivisesta putkesta.

Nyt päivitykseemme:

Valimo sijaitsi Thaimaan keskiosassa Prachin Burin maakunnassa. OAP:n viranomaiset sanoivat lehdistötilaisuudessa, etteivät he pystyneet havaitsemaan muuta kontaminaatiota viiden kilometrin säteellä metallivalimon ulkopuolella ja he olivat hillinneet saastuneen alueen turvallisesti.

Vaikka tiloista oli poistunut paljon sulatolta säkittyä uunipölyä, OAP:n virkamiehet eivät havainneet saastumista missään niistä eikä kenelläkään laitoksen 70 työntekijästä.

Radioaktiivista cesium-137:ää sisältävä sylinteri ilmoitettiin kadonneen voimalaitoksesta 10. maaliskuuta. Viranomaiset uskoivat, että se oli kuljetettu terässulattamoon, joka sijaitsee noin 10 kilometrin päässä voimalaitoksesta, ja se oli myöhemmin sulanut ja muuttunut punaiseksi nokeksi muiden romumateriaalien mukana. Epäpuhtaudet havaittiin ensimmäisen kerran sulatolla.

Provinssin terveyspäällikön tohtori Surin Suebsuengin mukaan cesium-137-kontaminaatio voi vahingoittaa ihoa, ruoansulatusjärjestelmää ja hermojärjestelmää ja saattaa jopa johtaa leukemian kehittymiseen.

Saastumisen oireita ovat kohtaukset, oksentelu ja ripuli.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.