Medical Bytes: Varo likaista haavaa

Medical Bytes, Thaimaa nro 84; Buriram Club Medicalin Doc Martynin "Varo likaista haavaa". Kaikki kuvat artikkelin lopussa.

  1. Äskettäin Thaimaassa vieraillessaan Bryan, Alaskassa työskentelevä amerikkalainen ensihoitaja, kompastui epätasaiselle jalkakäytävälle ja kaatui aiheuttaen naarmuuntumisen juuri vasemman polvensa alapuolelle. Hän kuvaili haavaa likaiseksi; se oli vaikea puhdistaa ja hidas parantua.
  2. Kaksi viikkoa myöhemmin hänen polvensa sai tulehduksen. Hän lähetti minulle valokuvia ja kysyi mielipidettäni; katso kuva 1 ja kuva 2. Kuvissa näkyy paiseen hänen polvilumpionsa, polvihattunsa ja laajan turvotuksen polvessa. Alkuperäinen hankaus näkyy polven alapuolella ja vasemmalla puolella.
  3. Ohjasin hänet julkiseen sairaalaan selvittämään, ulottuiko infektio hänen polveen. Se ei. Hänet otettiin suonensisäisten antibioottien ja kirurgisen dekompression takia.
  4. Bryan tuli tapaamaan minua kotiutuksen jälkeen. Näennäisesti hän putosi tien varressa olevaan mutaaltaaseen. Varoitin häntä likaisista haavoista ja Pseudomonas-infektion vaarasta.

Pseudomonas Aeruginosa on bakteeriperäinen opportunistinen infektio, jota on vaikea hoitaa. Se on useille lääkkeille resistentti bakteeri, kuten erittäin vaarallinen MRSA (Methicillin Resistant Staphylococcus Aureus) -infektio, joka tunnetaan yleisesti nimellä Golden Staph, joka vaivaa sairaaloita.

  1. Luonnollinen bioremediaatio öljyvuotojen "siivoamiseksi" on hidas prosessi. Suosittu bakteeri tähän hoitoon on Pseudomonas. Yhdistämällä neljän eri Pseudomonas-bakteerin DNA:ta Yhdysvallat tuotti vuonna 1980 "superbakteerin" Pseudomonas Putida. Öljyteollisuus ja hallituksemme ovat siis tuottaneet supervian, joka auttaa puhdistamaan öljyvuotojen valtavan taakan. Mutta tämän superbakteerin levittäminen ympäristöön asettaa ihmiset vaaraan.
  2. Kaksi viikkoa myöhemmin Bryanin infektio palasi. Ajoin hänet Buriramin julkiseen sairaalaan, jossa thaimaalainen naispuolinen ortopedi näki hänet harjoittelemassa. Keskustelimme hänen johdosta. Hänen kohtelunsa Bryania kohtaan oli erinomaista. Ennen kuin hän päästi hänet jatkamaan suonensisäistä antibioottihoitoa, lainasin häneltä biroa ja rajasin tulehduksen reunat hänen polvensa ympärille. Tämä on yksinkertainen mutta lopullinen tapa arvioida hänen sairautensa etenemistä, koska tulehdusalue joko kutistuu pois viivasta tai etenee sen ohi, katso kuvat 3 ja 4 otettuna vastaanottoa seuraavana päivänä.

Bryania hoidettiin samoilla suonensisäisillä antibiooteilla, joita hänelle annettiin ensimmäisen vastaanoton aikana. Hänet kotiutettiin 4 päivän kuluttua Cefiximellä, kefalosporiiniryhmän antibiootilla, sopiva valinta.

  1. Kaksi päivää myöhemmin Bryanin polvi pysyi turvonneena ja kipeänä, katso kuvat 5 ja 6. Tämä edistymisen puute ja tulehduksen lisääntyminen osoittivat, että taustalla oli toinen infektio. Polveen tartuttaneiden bakteerien lisäksi hän oli saanut myös Pseudomonas Aeruginosan. Määräsin Ciprofloxacinia, kinoloniantibioottia. Neuvoin hänelle, että tämän bakteerin vastustuskyvyn ja sen laihtumisen vuoksi hoito pitkittyisi. Hän jatkoi Ciprofloxacinia 2 kuukautta. Hänen haavansa on nyt parantunut ja hän on täysin liikkuva.
  2. Pseudomonas on hankala opportunistinen infektio, jonka possu tuki Bryanin ihoon hänen kaatumisensa aikana ruiskutettuja bakteereja. "Varo likaista haavaa."
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/