Thaimaan kansanterveyskomitea ehdottaa sähkösavukkeiden sääntelyä ja höyrystyskiellon lopettamista

Thaimaa-

  Dr. Eak (Ekkapob Pianpises) julkisti äskettäin alakomitearaportin terveysvaikutusten tutkimuksesta ja kansanterveyteen liittyvien lakien täytäntöönpanon seurannasta kansanterveysvaliokunnan alaisuudessa.

Raportissa huomautetaan, että Thaimaan nykyinen sähkösavukkeiden kielto on tehoton; sen sijaan se on johtanut lain selkeyteen liittyviin ongelmiin, mikä on aiheuttanut epäyhtenäisiä tulkintoja laista asianomaisille virastoille, epäoikeudenmukaista kohtelua sähkösavukkeiden käyttäjiä kohtaan ja korruptioongelmia, vaikka se ei ole pystynyt vähentämään tupakointia tai estämään tupakointia. tuotteiden myynti lapsille ja nuorille. Raportti ehdottaa, että hallitus kumoaa sähkösavukkeiden kiellon ja ryhtyy haittojen vähentämiseen nykyisten tupakantorjuntapolitiikan kanssa.

Tohtori Ekkapob Pianpises (Dr. Eak), Chiang Rain maakunnan entinen kansanedustaja ja kansanterveysvaliokunnan edustaja, edustajainhuone, kertoi lehdistölle tupakan ja sähkösavukkeiden valvontaa käsittelevän kansanterveyden alakomitean julkaisusta, jossa sanotaan:

"Alivaliokunta katsoo, että hallitus keskittyy ratkaisemaan tupakkaan liittyviä ongelmia ja vähentämään tupakointia Thaimaassa mahdollisimman pian. Nykyiset ohjeet tupakoitsijoiden määrän vähentämiseksi Thaimaassa ovat kuitenkin tehottomia. Siksi alivaliokunta on samaa mieltä siitä, että hallituksen tulisi harkita haittojen vähentämistoimenpiteiden käyttöönottoa nykyisen tupakantorjuntapolitiikan tukemiseksi poistamalla sähkösavukkeiden tuontikielto ja säätelemällä näitä tuotteita asianmukaisesti. Useat kehittyneet maat ja johtavat kansanterveysvirastot ympäri maailmaa, kuten Yhdysvaltain FDA, Health Development Agency (Yhdistynyt kuningaskunta), Cancer Research UK, Uuden-Seelannin hallitus, Kreikka ja monet muut maat ovat hyväksyneet ja hyväksyneet haittojen vähentämistä koskevat ohjeet auttaakseen vähentämään tupakan haitoista kuluttajille."

Tilastokeskuksen vuoden 2021 terveyskäyttäytymistutkimuksen tietojen mukaan Thaimaassa on yhteensä noin 9.9 miljoonaa tupakoitsijaa (17.4 %), ja siellä on suuri määrä potilaita ja tupakointiin liittyviä kuolemia. Thaimaan tupakointiaste ei kuitenkaan ole laskenut merkittävästi tai on vain hieman laskenut vuoteen 2007 verrattuna, jolloin Thaimaassa oli 10.8 miljoonaa tupakoitsijaa. Sähkösavukkeiden kielto mahdollistaa myös lasten ja nuorten helpon pääsyn hallinnan puutteen ja ikärajoitusten vuoksi sekä luo olosuhteet e-savukkeiden käyttäjien epäoikeudenmukaiselle pidätyksellä ja maanalaisella kaupankäynnillä, jolloin hallitus menettää valmisteverosta ja muut asiaankuuluvat verot.

Dr. Eak jatkoi: "Sähkösavukkeiden kiellon poistaminen ei ole vaikeaa ja se voidaan tehdä heti, koska voimme säännellä sähkösavukkeita olemassa olevilla laeilla, kuten valmisteverolailla BE 2560 (2017) ja tupakkatuotteiden valvontalailla BE 2560 (2017). Sähkösavukkeiden sääntelyä vastustetaan kuitenkin joidenkin poliittisten päättäjien eturistiriitojen vuoksi, jotka ovat mukana myös tupakoinnin vastaisissa kansalaisjärjestöissä. Hallituksen tulisi tarkistaa Tupakkavalvontalautakunnan jäsenten, erityisesti tiettyjen asiantuntijoiden kannat."

”Joillakin asiantuntijoilla on tehtäväristiriita. Tästä huolimatta he ovat olleet osa Thaimaan valtuuskuntaa WHO:n FCTC:n kokouksissa; he ovat esittäneet politiikkaa ja hyväksyneet asiakirjat ilman hallituksen tai kansalliskokouksen hyväksyntää, vaikka kaiken tämän pitäisi olla asianomaisten Thaimaan virastojen, kuten kansanterveysministeriön ja valtiovarainministeriön jne. välistä yhteistyötä. Siksi hallituksen tulisi tarkistaa Thaimaan valtuuskunnan kokoonpano ennen osallistumista 10. sopimuspuolten konferenssiin (COP10) Panamaan Thaimaan mahdollisuudesta parantaa tupakantorjuntatoimenpiteitä kansainvälisten standardien tasolle sen sijaan, että se olisi juuttunut vanhentuneisiin perinteisiin lähestymistapoihin.

”Tämä raportti on laadittu harkiten lainvalvonnan lisäksi terveydellisiä, taloudellisia ja sosiaalisia menetyksiä ja huomioiden sekä tupakoitsijoille että tupakoimattomille koituvat edut sekä lasten ja nuorten suojelu. Tätä raporttia laadittaessa yli 100 henkilöä, jotka edustivat 30 ryhmää/virastoa (mukaan lukien vaihtoehtoisia tuotteita tukevat ja tupakoinnin vastaiset) kutsuttiin kokouksiin jakamaan akateemisia tietoja. Kutsutut ryhmät koostuivat e-savukkeiden käyttäjien, tupakanviljelijöiden, National Tobacco Products Control Boardin, Royal College of Physiciansin lääkäreistä, ThaiHealthistä, valtion virastoista, kuten Department of Disease Control, Excise Department, Customs Department, Thaimaan tupakkaviranomainen, ulkomaankauppaministeriö, digitaalitalouden ja -yhteiskunnan ministeriö, Thaimaan kuninkaallinen poliisi ja oikeusministeri."

  "Ison-Britannian terveysviraston (OHID) ja Englannin kansanterveysviraston edustajat osallistuivat kokoukseen ja toimittivat akateemisia tietoja. Kaikki tämä ponnistelu auttoi luomaan raporttiin puolueetonta sisältöä ja johtopäätöksiä ottaen huomioon kaikkien sidosryhmien mielipiteet ja raportin uskotaan parantavan maamme tupakoinnin torjuntapolitiikkaa. Kun uusi hallitus valitaan jatkamaan kaikkea siihen liittyvää työtä, se voi välittömästi harkita tämän raportin pohjalta tehtyjen ehdotusten ja ohjeiden soveltamista. Sellaisten ohjeiden uskotaan vähentävän kuolemia noin 21,400 31.1:lla ja kansanterveyskuluja yli 1 miljardilla bahtilla sekä auttavan saamaan vähintään miljardi bahtia lisää valmisteverotuloja.

Kansanterveysvaliokunta on äskettäin toimittanut raportin asianomaisille valtion virastoille, ja on havaittavissa, että Thaimaa on yksi yli 30 maasta, joissa sähkösavukkeet ovat edelleen kiellettyjä, kuten Intia, Singapore ja Hongkong, joissa kaikissa on kohtasi salakuljetuksen ja sähkösavukkeiden käytön ongelmia, vaikka ne olivat laittomia tuotteita.

Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla päätoimisena asukkaana yli kahdeksan vuotta, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/