Lehdistötiedote: Vapingin laillistaminen Thaimaassa edelleen tiukasti tutkalla

Median lausunto

CAPHRA (Aasian ja Tyynenmeren tupakkahaittojen vähentämisen kannattajien liitto)

Höyrystyksen laillistaminen Thaimaassa on edelleen tiukasti tutkalla

"Olemme edelleen vakuuttuneita siitä, että Thaimaan parlamentti laillistaa ja säätelee höyrystämistä, kun todennäköiset toukokuun parlamenttivaalit on pidetty. Ongelma on yksinkertaisesti liian suuri huomiotta jätettäväksi ja tiede liian vakuuttavaa”, sanoo Asa Saligupta, ECST:n (ENDS Cigarette Smoke Thailand) johtaja.

– Viranomaiset näyttävät mielellään muistuttavan vierailevia turisteja, että höyrystäminen on edelleen laitonta kuningaskunnassa. Se ei kuitenkaan tarkoita, että se olisi aina niin. Jatkamme hyvää edistymistä kulissien takana”, Saligupta sanoo

Hän sanoo, että tupakkahaittojen vähentämisen (THR) puolestapuhujat ja kuluttajaryhmät, kuten ECST, työskentelevät valtion virkamiesten kanssa. Yhdessä kansanterveysasiantuntijoiden kanssa he tietävät tarkalleen, mitä on tehtävä Thaimaan tupakointiepidemian torjumiseksi.

"Tätä työtä on tehty useita vuosia. Se ei ole pysähtynyt. Itse asiassa vaping-lain luonnos odottaa Thaimaan parlamenttia keskustelemaan ja ratifioimaan. Realistisesti vaalit ovat kuitenkin etusijalla."

ECST:n johtaja sanoo, että useimmat poliitikot ja yleisö tukevat edelleen maan epäonnistuneen höyrystyskiellon poistamista.

"Olen edelleen täysin varma siitä, että turvallisempia nikotiinituotteita säännellään Thaimaassa. Sääntely antaa kuluttajille paremman suojan, kannustaa useampia tupakoitsijoita lopettamaan tappavat savukkeet ja varmistaa, että meillä on paljon parempi hallinta nuorten höyrystämisessä tiukalla ostoiällä", hän sanoo.

ECST sanoo, että ThaiHealthin kaltaiset ovat valitettavasti joutuneet kansanterveysministerin korvaan.

”Kaikki väitteet siitä, että maanalainen höyrystäminen suojelisi nuoria, on täyttä roskaa. Tapa suojella nuoria on ottaa käyttöön tiukat määräykset, joilla tuhotaan suuri osa mustista markkinoista, asetetaan vähimmäisostoikä ja otetaan käyttöön tuoteturvallisuusstandardeja. Näin suojelet nuoria”, Saligupta sanoo.

ECST:n mukaan tupakointi tappaa noin 50,000 XNUMX thaimaalaista joka vuosi.

”Jos haluamme merkittävästi vähentää tupakointiin liittyviä sairauksia ja ennenaikaisia ​​kuolemia, meidän on poistettava Thaimaan ankara kielto ja rangaistukset vape-tuotteille. Se ei yksinkertaisesti toimi. Kuten monet maat ovat osoittaneet, on aika lakata kuuntelemasta Maailman terveysjärjestön (WHO) vapaiden vastaista kampanjaa”, hän sanoo.

Itse asiassa lähes 70 maata on nyt omaksunut turvallisempia nikotiinituotteita koskevat sääntelykehykset, mikä on johtanut niiden yleisen tupakointiasteen dramaattiseen laskuun.

”Uudistettuna tupakoitsijana höyrystäminen on pelastanut henkeni. Minä ja muut THR:n puolestapuhujat emme anna periksi – se on vain liian tärkeää. Sähkösavukkeiden laillinen ja säännelty saatavuus on ollut kauan myöhässä. Tämä on julkista politiikkaa elämästä ja kuolemasta”, Asa Saligupta sanoo.

ECST on CAPHRA:n (Aasia Pacific Tobacco Harm Reduction Advocates -järjestön koalitio) jäsen.

"Thaimaa pääsee sinne tieteellisten todisteiden ja THR:n kannattajien, kuten ECST:n, kovan työn ansiosta. He ovat olleet uskomattoman kärsivällisiä, mutta se loppuu, jos seuraava hallitus jättää huomiotta asiantuntijat ja laajan yleisen mielipiteen. Thaimaan tupakoitsijoilla on oltava laillistettu, turvallisempi vaihtoehto”, sanoo Nancy Loucas, CAPHRA:n toimeenpaneva koordinaattori.

Saatavilla olevan digitaalisen median tietovaraston tupakkahaittojen vähentämisestä Aasian ja Tyynenmeren alueella – mukaan lukien tiedotteet, kuvat ja grafiikka – käy osoitteessa https://apthrmedia.org

Tietoa henkilöstä CAPHRA

Aasian ja Tyynenmeren tupakkatuotteiden vahingon puolustajien liitto (CAPHRA) on tupakkatuotteiden haittojen vähentämistä edistävien järjestöjen alueellinen liittouma. Sen tehtävänä on kouluttaa, puolustaa ja edustaa aikuisten vaihtoehtoisten nikotiinien kuluttajien oikeutta päästä tupakoinnin aiheuttamia haittoja vähentäviin tuotteisiin ja käyttää niitä.

https://caphraorg.net/

Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla päätoimisena asukkaana yli kahdeksan vuotta, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/