Thaimaan kansanterveysministeri sanoo, että sähkösavukkeiden laillistaminen on "mahdotonta", lupaa jatkotoimia

KUVA: Matichon

Kansallinen -

Thaimaan kansanterveysministeri Anutin Charnvirakul toisti kantansa kaikenlaisten e-savukkeiden kieltämiseen, mukaan lukien tuotteiden myynti ja tuonti maahan.

Anutin kertoi National Confederation of Networks for Thai Smoke-Free Society -järjestön kokouksessa eilen 23. helmikuuta, että on hälyttävää, että yhä useammat ihmiset, erityisesti nuoret, ovat nykyään ryhtyneet polttamaan sähkötupakkaa, koska on väärä käsitys, jonka mukaan laite ei voi aiheuttaa syöpää tai on terveydelle vaaraton.

Tämä ei ole täysin totta, Anutin sanoi viitaten Maailman terveysjärjestön tutkimukseen, joka heidän mukaansa vahvistaa, että sähkösavukkeet ovat todellakin haitallisia.

Hän mainitsi myös Thaimaan tilastokeskuksen vuonna 2021 tekemän tutkimuksen, joka paljastaa, että yli puolet noin 80,000 15 sähkösavukkeen tupakoitsijasta Thaimaassa oli teini-ikäisiä ja 24-XNUMX-vuotiaita aikuisia.

Lisäksi ministeri jatkoi, että tällä hetkellä jopa hallituksessa käydään poliittisia ponnisteluja lakimuutosten edistämiseksi höyrylaitteiden laillistamiseksi. Vastauksena näihin pyyntöihin Anutin sanoi, että hänen kansanterveysministeriönsä ei suostu siihen, koska se on mahdotonta.

Hän jatkoi olevansa valmis ryhtymään toimiin lopettaakseen lain porsaanreiät, joiden ansiosta ihmiset voivat myydä ja tuoda e-savukkeita kuningaskuntaan, ja vihjasi, että hänen ministeriönsä työskentelee asetuksella, joka kieltää kaikenlaisten savukkeiden myynnin ja maahantuonnin. höyrystyslaitteet hyvään.

"Vaikka sähkösavukkeiden ostaminen on nykyään helppoa, ihmiset eivät silti voi ostaa niitä lähikaupoista, joten voimassa olevia lakeja kunnioitetaan edelleen jossain määrin", ministeri totesi.

Thaimaan poliisi ilmoitti eilen takavarikoinut sähkötupakkaa ja tavaramerkkejä loukkaavia tuotteita yli 150 miljoonan bahtin arvosta.

Thaimaan tullilaitoksella Thaimaan poliisi ilmoitti takavarikoneensa suuren määrän sähkösavukkeiden nesteitä ja höyrystystarvikkeita sekä merkkituotteita, kuten laukkuja, vaatteita, mattoja, kenkiä ja hajuvesiä useista paikoista eri puolilla Thaimaata.

Takavarikoitujen esineiden yhteisarvo oli 150 miljoonaa bahtia. Suurin osa niistä tuotiin laittomasti.

Poliisi sanoi, että kaikki takavarikoidut esineet tuhotaan puskutraktorilla paikassa Phra Nakhon Si Ayutthayan maakunnassa 24. helmikuuta.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Haluatko mainostaa kanssamme tai tiedustella yrityksesi, tapahtumasi, hyväntekeväisyysjärjestösi tai urheilutapahtumasi mainostamisesta? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen Sales@ThePattayanews.com

Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.