Pahamaine brittiläinen huumekarkaisija pidätettiin Bangkokissa, Thaimaassa

KUVA: Sky News

Bangkok -

Thaimaan poliisi pidätti perjantaina Bangkokissa etsityn brittiläisen järjestäytyneen rikollisuuden pomon Britanniassa.

Epäilty Richard Wakeling, 54, pidätettiin helmikuun 10. päivänä Keskitutkintaviraston (CIB) ja Crime Suppression Divisionin (CSD) yhteisvoimien toimesta.

Essexissä sijaitsevan Brentwoodin Wakeling etsittiin Yhdistyneessä kuningaskunnassa huumekaupasta syytettynä, koska hänen uskottiin olleen osallisena 8 miljoonan punnan (325 miljoonan bahtin) arvoisen nestemäisen amfetamiinin salakuljetusyrityksessä Yhdistyneeseen kuningaskuntaan Italiasta huhtikuussa 2016.

Wakeling pakeni Yhdistyneestä kuningaskunnasta vuonna 2018 ennen kuin tuomioistuin ehti paikantaa hänet, koska hänet tuomittiin 11 vuodeksi vankeuteen. Britannian viranomaiset lisäsivät hänen nimensä National Crime Agencyn etsityimpien listalle.

Brittiläisen pakolaisen uskottiin paenneen Thaimaahan, ja CIB:n ja National Crime Agencyn (NCA) yhteisessä yhteistyössä oli selvinnyt, että hän asui Hua Hinissä, Prachuap Khiri Khanin maakunnassa.

Wakeling pidätettiin sen jälkeen, kun Thaimaan poliisi jäljitti häntä jonkin aikaa. Poliisi hyökkäsi paikalle, kun epäilty matkusti ystävänsä luo Bangkokin Ekamain alueelle.

Raporttien mukaan epäilty luovutetaan Isoon-Britanniaan, jossa hän suorittaa tuomionsa.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Haluatko mainostaa kanssamme tai tiedustella yrityksesi, tapahtumasi, hyväntekeväisyysjärjestösi tai urheilutapahtumasi mainostamisesta? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen Pattayanewseditor@gmail.com

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.