Hallitus, teknologiayritykset ja thaimaalainen yhteiskunta lupaavat turvallisemman internetin, koska verkkoon kohdistuvat haitat lisääntyvät

BANGKOK, 9. helmikuuta 2023 – Thaimaan kuninkaallinen hallitus, kehityssektori, johtavat teknologiayritykset, Internet-palveluntarjoajat ja kansalaisyhteiskunta ovat yhdessä vahvistaneet sitoumuksensa turvallisemman digitaalisen maailman luomiseen Thaimaan lapsille ja vastatakseen lasten seksuaalisen hyväksikäytön hälyttävän suureen määrään verkossa. maa.

Kaksipäiväisessä kansallisessa konferenssissa "Lapset digitaaliajalla: Yhdessä turvallisemman Internetin puolesta Thaimaassa lapsille”, Tänään Bangkokissa järjestetyssä yli 300 korkeaa virkamiestä ja asiantuntijaa eri aloilta, mukaan lukien lastensuojelu, terveys, koulutus, lainvalvonta ja tietotekniikka, kokoontui keskustelemaan tavoista torjua lasten seksuaalista hyväksikäyttöä ja hyväksikäyttöä verkossa Thaimaassa. Konferenssin järjestää UNICEF yhteistyössä sosiaalisen kehityksen ja ihmisturvallisuuden ministeriön (MSDHS), digitaalitalouden ja -yhteiskunnan ministeriön (MDES), kansainvälisen televiestintäliiton (ITU) ja ECPAT Internationalin kanssa. tavoitteena on edistää vuoropuhelua ja tiedon jakamista lasten ja nuorten turvallisemmasta internetistä. Sen tavoitteena on myös edistää keskeisten toimijoiden yhteistä vastausta thaimaalaisten lasten päivittäin kohtaamien lisääntyvien verkkoriskien torjumiseksi.

"Lapset viettävät yhä enemmän aikaa Internetissä, joka tarjoaa rajattomasti tietoa ja oppimismahdollisuuksia, mutta myös altistaa heidät kaikenlaisille vaaroille, joita voi tapahtua milloin tahansa", sanoi Kyungsun Kim, UNICEFin Thaimaan edustaja. ”Olemme todistamassa lasten ja nuorten seksuaalisen hyväksikäytön ja hyväksikäytön ennennäkemätöntä kasvua monissa maissa, myös Thaimaassa. Ongelma on erittäin haastava ja vaatii kollektiivista sitoutumista ja koordinoitua toimintaa kaikilta sektoreilta ja kaikilta. Meidän on tultava yhteen ja tehtävä kaikkemme estääksemme kaikenlaiset verkkouhat, jotka voivat pilata lasten elämän."

"Verkkomaailmalla ei ole rajoja, joten mikään yksittäinen sektori, yksittäinen organisaatio tai yksittäinen maa ei pysty tehokkaasti torjumaan verkkoväkivaltaa ja lasten hyväksikäyttöä", sanoi Chuti Krairiksh, sosiaalisen kehityksen ja ihmisturvallisuuden ministeri. "Yhteistyö ja yhteistyö sektoreiden, hallituksen, yksityisen sektorin ja maiden välillä on välttämätöntä, jos haluamme varmistaa, että jokainen lapsi on turvassa hyväksikäytöltä verkossa."

Mukaan Häiritsevät haitat ThaimaassaUNICEFin, ECPATin ja Interpolin vuonna 2022 julkaisema uraauurtava raportti, 9 prosenttia Thaimaan 12–17-vuotiaista lapsista eli noin 400,000 2021 lasta joutui verkossa seksuaalisen hyväksikäytön ja hyväksikäytön uhreiksi vuonna XNUMX.. Näihin tapauksiin kuuluu seksuaalisten kuvien jakaminen lapsista ja lasten kiristäminen tai pakottaminen seksuaaliseen toimintaan lupaamalla rahaa tai lahjoja.

Ongelman laajuutta kuitenkin usein aliraportoidaan, koska harvat lapset kertoivat tällaisista tapauksista kenellekään, koska he eivät tienneet, mistä etsiä apua tai kenelle kertoa. Noin 10-31 prosenttia lapsiuhreista ei kertonut kenellekään ja vain 1-3 prosenttia heistä ilmoitti tapahtuneesta poliisille, raportin mukaan.

"Thaimaan teknologinen ja digitaalinen muutos on Thaimaa 4.0:n ytimessä, ja sen tavoitteena on yhdistää ei-yhteydet, mukaan lukien lapset ja nuoret", sanoi Dr. Wetang Phuangsup, digitaalitalouden ja -yhteiskunnan ministeriön apulaiskantsleri. "Jos asianmukaisia ​​ennaltaehkäisytoimenpiteitä ei ole käytössä, lasten yksityisyyttä ja suojelua voivat heikentää useat riskit, jotka liittyvät heidän tietojensa ja selaustottumustensa keräämiseen ja edelleenmyyntiin, käyttäytymisen kohdistamiseen ja mainontaan."

"COVID-sulkujen ja nopeasti laajentuvien digitaalisten yhteyksien ja palveluiden vuoksi Thaimaan digitaaliseen tilaan on liittynyt yhä enemmän lapsia", sanoi Atsuko Okuda, aluejohtaja, ITU:n Aasian ja Tyynenmeren aluetoimisto. "Tämä konferenssi tarjoaa keskeisille toimijoille erinomaisen tilaisuuden jakaa kokemuksia ja oppia lasten suojelemisesta verkossa."

"Meillä on nyt tekniikka, asiantuntemus, data ja näkemys sekä toimintasuunnitelmat lasten digitaalisen seksuaalisen hyväksikäytön torjumiseksi", sanoi Guillaume Landry, ECPAT:n kansainvälisen sihteeristön pääjohtaja. ”On aika toteuttaa kaikki, mitä tiedämme, ja toteuttaa suosituksemme. Olemme sen velkaa Thaimaan 400,000 XNUMX lapselle, joita vahingoitetaan vakavasti seksuaalisesti verkossa joka vuosi.

"Teknologiat ja viestintäalustat kehittyvät jatkuvasti, ja meidän on varmistettava, että kaikki sektorit, erityisesti yksityinen sektori, ovat valmiita antamaan lapsille heidän tarvitsemaansa suojaa verkossa ollessaan, mukaan lukien tietoisuuden lisääminen lasten verkkoturvallisuudesta", sanoi Thanyaporn Krichtitayawuth, Thaimaan Global Compact Network Associationin toiminnanjohtaja.

Kansallisessa konferenssissa ITU julkaisi myös päivitetyt lasten ja nuorten verkkoturvaohjeet lapsille ja nuorille, vanhemmille, kasvattajille ja poliittisille päättäjille, jotta internetistä tulisi turvallisempi paikka lapsille. UNICEF työskentelee MSDHS:n ja MDES:n kanssa vahvistaakseen lastensuojelujärjestelmää, varmistaakseen, että olemassa olevat mekanismit voivat tehokkaasti ehkäistä verkkohaittoja ja reagoida niihin, sekä tarjota asianmukaista ja oikea-aikaista tukea lapsille, jotka ovat vaarassa joutua lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön ja hyväksikäyttöön tai altistuvat sille.

Kansalliseen konferenssiin osallistuvat virastot ja organisaatiot ovat sosiaalisen kehityksen ja ihmisturvallisuuden ministeriö, digitaalitalouden ministeriö, kansanterveysministeriö, opetusministeriö, oikeusministeriö, Thaimaan kuninkaallinen poliisi, Global Compact Network Thailand, True Corporations, AIS, DTAC, Meta, Microsoft, National Broadcasting and Telecommunications Commission, National Cyber ​​Security Agency, muun muassa Internet Foundation for the Development of Thailand, ECPAT International, WeProtect Global Alliance, ITU ja UNICEF Thailand.

Edellinen on lehdistötiedote, joka on julkaistu PR-materiaalissa ja TPN-mediassa lueteltujen organisaatioiden täydellä luvalla. Lehdistötiedotteeseen osallistuvan organisaation lausunnot, ajatukset ja mielipiteet ovat täysin heidän omiaan eivätkä välttämättä edusta TPN-median ja sen henkilökunnan kannanottoja.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/