Yhdysvallat käynnistää SERVIR-Southeast Asia, USAID-NASA-aloitteen ilmastonmuutoksen torjumiseksi

LEHDISTÖTIEDOTE:

Tänään Yhdysvaltain Thaimaan-suurlähettiläs Robert F. Godec ja tohtori Karen M. St. Germain, National Aeronautics and Space Administrationin (NASA) maatieteen osaston johtaja, käynnistivät SERVIR-Southeast Asia -ohjelman – Yhdysvaltojen välisen yhteistyön. Kansainvälinen kehitysvirasto (USAID) ja NASA – auttaakseen Kaakkois-Aasian yhteisöjä sopeutumaan alueellisiin ja rajat ylittäviin ilmastoongelmiin ja lieventämään ilmastonmuutoksen vaikutuksia.

"Tämä uusi ohjelma laajentaa SERVIRin maantieteellistä painopistettä Kaakkois-Aasiassa ja syventää yhteistyötämme alueellisten instituutioiden kanssa ilmastonsietokyvyn nopeuttamiseksi", suurlähettiläs Godec sanoi. "SERVIR-Kaakkois-Aasia menee pitkälle varmistaakseen, että yhteisöt ja yritykset kaikkialla Thaimaassa ja ASEANissa eivät ole vain kestäviä ilmastonmuutoksen vaikutuksille, vaan ne menestyvät näistä haasteista huolimatta."

SERVIR-Southeast Asia on yksi viidestä SERVIRin maailmanlaajuisesta solmupisteestä. Ohjelma perustuu SERVIR-Mekongin saavutuksiin julkisesti saatavilla olevien satelliittitekniikoiden käyttämisessä alueellisten instituutioiden, hallitusten ja yhteisöjen tukemiseksi, kun ne vastaavat ilmastoon liittyviin haasteisiin, mukaan lukien katastrofeihin valmistautuminen ja niihin reagoiminen, elintarviketurva, vesivarojen ja maan hallinta sekä ilma saastuminen. Vuosina 2014–2022 SERVIR-Mekong kehitti 21 päätöksenteon tukityökalua, koulutti yli 1,500 500,000 ihmistä, sai 250 XNUMX dollaria lisäinvestointeja ja vaikutti neljän politiikan hyväksymiseen varmistaakseen, että Ala-Mekongin alueen XNUMX miljoonaa asukasta ovat paremmin valmiita vastaamaan ilmastonmuutoksen vaikutuksia.

Tilaisuudessa suurlähettiläs Godec ja tohtori St. Germain sekä Aasian katastrofivalmiuskeskuksen (ADPC) johtaja Hans Guttman tapasivat myös lähiyhteisöjen lukiolaisia ​​lisätäkseen tietoisuutta tieteestä, teknologiasta, tekniikasta ja matematiikan (STEM) mahdollisuudet ja avaruusteknologian käyttö nuorten ja muiden aliedustettujen ryhmien keskuudessa. Tapahtuma, joka pidettiin Space Inspiriumissa – Thaimaan ensimmäisessä avaruusmuseossa ja osana Geo-informatiikan ja avaruusteknologian kehitysvirastoa (GISTDA) – sisälsi kierroksen SERVIR-Mekong-näyttelyyn.

ADPC toteuttaa yhteistyössä keskeisten alueellisten järjestöjen, kuten Kaakkois-Aasian maiden järjestön (ASEAN) ja Mekong River Commissionin kanssa SERVIR-Southeast Asia, mikä edistää Yhdysvaltain hallituksen sitoutumista yhdistettyyn, joustavaan ja kestävään Indo-Tyynenmereen.

Tietoja USAID:stä
Yhdysvaltain kansainvälinen kehitysvirasto (USAID) on maailman johtava kansainvälinen kehitysjärjestö ja kehitystuloksia ajava katalysaattori. USAID:n työ edistää Yhdysvaltain kansallista turvallisuutta ja taloudellista vaurautta, osoittaa amerikkalaista anteliaisuutta ja edistää tietä vastaanottajan omavaraisuuteen ja kestävyyteen. Lisätietoja on osoitteessa www.usaid.gov/asia-regional tai @USAIDAsia Facebookissa ja Twitterissä.

Tietoja NASAsta
National Aeronautics and Space Administration on Amerikan siviiliavaruusohjelma ja maailman johtava avaruustutkimuksen asiantuntija. Virastolla on monipuolinen työvoima virkamiehiä, yhdysvaltalaisia ​​urakoitsijoita, korkeakouluja sekä kansainvälisiä ja kaupallisia kumppaneita tutkimaan, löytämään ja laajentamaan tietoa ihmiskunnan hyödyksi. NASA tutkii Maata, mukaan lukien sen ilmastoa, aurinkoamme ja aurinkokuntaamme ja sen ulkopuolella. Virasto kehittää ja rahoittaa avaruusteknologiaa ja jakaa oppimaansa, jotta sen tiedot voivat parantaa ihmisten elämää maailmanlaajuisesti. Lisätietoja on osoitteessa nasa.gov.

Lisätietoja ja kuvapyynnöt:

Kwanta Norkum
Kehitysyhteistyö- ja viestintäasiantuntija
USAID:n Aasian aluekehitysoperaatio (USAID/RDMA)
Sähköposti: Knorkum@usaid.gov
Matkapuhelin: +66.2.257.3159, +66.81.750.1901

Ankit Joshi
Viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja
SERVIR - Kaakkois-Aasia
Aasian katastrofivalmius
Sähköposti: ankit@adpc.net
Mobile: + 66.928.190.244

 

Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.