Thaimaan seksityöntekijät vetoavat seksityöntekijöiden suojelulain hyväksymiseen

KUVA: Bangkok Post / Pattanapong Hirunard

kansallinen -

Thaimaalaiset seksityöntekijät ovat jo vuosikymmeniä painineet hyväksikäytön ja hyväksikäytön kanssa, koska he työskentelevät "salaisesti" ja "laittomasti" seksiteollisuudessa. Huolimatta siitä, että seksityöntekijät ovat kiistatta yksi maan tärkeimmistä talouden aloista, he ovat vailleet minkäänlaista oikeudellista suojaa ja ovat jääneet alttiiksi ihmisoikeusloukkauksille.

Thaimaan PBS-maailma haastatteli anonyymiä seksityöntekijää, joka on nähnyt työnantajien käyttävän erilaisia ​​epäoikeudenmukaisia ​​keinoja tukahduttaakseen ja varmistaakseen, että heidän vastuullaan olevat seksityöntekijät tuovat jatkuvasti rahaa.

13-vuotiaana seksityöntekijänä 37-vuotias totesi, että tyttöbaarien pitäjät määräävät usein kovia sakkoja seksityöntekijöille, jotka jäävät töistä jopa päivän tai pariksi, ja joskus vähentävät rahaa seksityöntekijöiden ansaitsemasta provisiosta. asiakkaiden heille ostamista juomista.

Työntekijät eivät voineet hakea oikeusapua, koska prostituutiota pidetään edelleen laittomana Thaimaassa. Nainen väitti myös, että tietyt tapahtumapaikat joutuvat maksamaan korruptoituneita virkamiehiä sulkemaan silmänsä ongelmien välttämiseksi, jolloin hänellä ja muilla ei ole mitään valinnanvaraa.

Mutta mikä voisi olla toivon pilkahdus seksityöntekijöille, haastateltava sanoi odottavansa innolla seksityöntekijöiden suojelulain hyväksymistä.

"Jos lakiehdotus hyväksytään, prostituutiosta tulee laillista ja myös meitä kohtaan kohdistuva leimaus häipyy", hän kertoi. Thaimaan PBS-maailma.

Seksityöntekijöiden suojelulain tarkoitus

Sex Workers Protection Bill pyrkii kumoamaan vuoden 1996 prostituution estämistä koskevan lain kielteiset vaikutukset, tarjoamaan oikeudellista suojaa ja parantamaan seksityöntekijöiden elämänlaatua. Thaimaan PBS-maailma. 

Lakiesitystä esittää naisasiain ja perhekehityksen ministeriö.

Osaston pääjohtaja Jintana Chanbamrung paljasti, että "lopullinen luonnos on valmis ensi kuussa".

Valmisteluprosessi sisältää kaikkien asianosaisten panoksen ja ottaa huomioon muiden maiden, kuten Alankomaiden ja Saksan, lait ja määräykset, joissa seksityö on laillista.

Tavoitteena on saada enemmistön hyväksymä lakiesitys, jonka hyväksymisen jälkeen seksityöntekijöille myönnetään samat valtion sosiaalietuudet kuin muille toimihenkilöille.

Kuinka se toimii

Sex Workers Protection Bill sisältää 18 vuoden alaikärajan seksityöntekijöille ja heidän asiakkailleen.

Lakiehdotuksella suojellaan myös seksityöntekijöitä syrjiviltä käytännöiltä ja varmistetaan, että he saavat asianmukaisen maksun palveluistaan ​​määräämällä, että kaikki seksityöntekijöiden ja tapahtumapaikan ylläpitäjien väliset sopimukset ja ehdot on vahvistettava kirjallisesti. Thaimaan PBS-maailma.

Tapahtumapaikka määritellään välittäjiksi, jotka koordinoivat tai hankkivat seksipalveluja asiakkaille joko ansaitsemalla osuuden tuloista tai ilman. Lisäksi käyttäjien on hankittava lupa varmistaakseen, että heillä on työntekijöilleen asianmukainen suoja.

Kansallisen tason komitea, jonka puheenjohtajana toimii sosiaalisen kehityksen ja ihmisturvallisuuden ministeri ja joka koostuu eri ministeriöistä, seksityöntekijöiden edustajista ja komitean nimittämistä asiantuntijoista, perustetaan varmistamaan seksityöntekijöiden oikeussuojakeinot.

Rangaistukset ja rangaistukset

Sex Workers Protection Bill pyrkii käsittelemään lasten hyväksikäyttöä ja seksiteollisuudessa käytävää alaikäistä käytävää kauppaa. Lakiesitys rankaisee 15–17-vuotiailta alaikäisiltä seksipalveluita ostavia asiakkaita yhdestä kolmeen vuoteen vankeusrangaistuksella sekä 20,000 60,000–XNUMX XNUMX bahtin sakolla.

Erityisesti jokainen, joka harjoittaa seksikauppaa alle 15-vuotiaan alaikäisen kanssa, joutuu kahdesta kuuteen vuodeksi vankeuteen sekä 40,000 120,000 - XNUMX XNUMX bahtin sakkoon. Thaimaan PBS-maailma raporteissa.

Lisäksi lakiehdotus asettaa vastuuseen myös ne, jotka hankkivat 15–17-vuotiaita alaikäisiä seksuaalipalveluja varten alaikäisen suostumuksesta huolimatta ankaralla 15–200,000 vuoden vankeusrangaistuksella sekä huomattavalla 400,000 XNUMX–XNUMX XNUMX bahtin sakolla.

Samaan aikaan vanhemmat tai huoltajat, jotka ovat tietoisia tällaisista liiketoimista lapsensa kanssa tai ovat osallisina niihin, saavat enintään 20 vuoden vankeusrangaistuksen ja 400,000 XNUMX bahtin enimmäissakon.

Kannustaako seksikaupan laillistaminen useampia ihmisiä hyppäämään tähän ammattiin?

Laskun mukaan Thaimaan PBS-maailma, tukee vain seksityöntekijöiden suojelemista monilta ongelmilta, joita he kohtaavat nykyään, vaikka seksikauppa on edelleen laitonta. Sen tarkoituksena on myös poistaa yhteiskunnasta leima, jonka mukaan seksityöntekijät ovat kaikki pahoja lainsuojattomia.

Eräs seksityöntekijä kertoi Thaimaan PBS-maailma että seksuaalipalvelujen tarjoaminen ei vahingoita muita, ja alan toimijat yrittävät yksinkertaisesti tehdä voitavansa saadakseen elantonsa.

Hän sanoi: "Tämä työ antaa minulle mahdollisuuden tukea perhettäni taloudellisesti."

Lakiehdotuksen hyväksymisen toivotaan olevan askel kohti seksityöntekijöiden oikeuksien ja hyvinvoinnin varmistamista ja seksityön kriminalisoinnin kielteisten vaikutusten vähentämistä tässä hymyn maassa.

Alkuperäinen artikkeli: Thaimaan PBS-maailma 

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/tai alla olevissa kommenteissa.

 

Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.