Vierasop-Ed: Kaakkois-Aasian talouden elpyminen

KUVA: DestinAsian

SEAN+3 Makrotalouden tutkimustoimisto ennustaa, että Kaakkois-Aasia saavuttaa 4.9 prosentin talouskasvun vuonna 2023.

Kaakkois-Aasian valtiot kohtaavat haasteita inflaatiopaineista Covid-19-pandemiaan ja toimitusketjun häiriöihin.

John Woods, Credit Suissen Aasian ja Tyynenmeren sijoitusjohtaja, varoitti korkeasta valuuttavaihteluista ja korkojen noususta.

Eri puolilla maailmaa on myös alueelliseen ja globaaliin talouteen vaikuttaneita jakoja Venäjän ja Ukrainan kriisistä Yhdysvaltojen ja Kiinan epävakaisiin suhteisiin.

Marraskuussa 17 pidetyssä 2022. Itä-Aasian huippukokouksessa Vietnamin pääministeri Pham Minh Chinh toisti talouden elpymisen äärimmäisen tärkeyden, joka pyörii sujuvien toimitusketjujen, kestävyyden ja avoimien talousmarkkinoiden ympärillä.

Matkailu ja digitalisaatio ovat myös keskeisiä Kaakkois-Aasian talouden vauhdittajia.

Tesla aikoo rakentaa sähköajoneuvojen tuotantokapasiteettiaan Indonesiaan hyödyntäen Kaakkois-Aasian maan valtavia nikkelimalmivarantoja.

Indonesian presidentti Joko Widodo korosti marraskuussa 14 pidetyssä 2022. Indonesia-Malesia-Thailand Growth Triangle Summit -kokouksessa kestävyyttä yhdeksi Kaakkois-Aasian talouden elpymisen avaintekijöistä.

Tällä hetkellä ASEAN-maat ovat voimakkaasti riippuvaisia ​​perinteisistä energialähteistä.

Siitä huolimatta Indonesian presidentti kehotti ASEAN-maita nopeuttamaan 2019-2036 Green City Development Frameworkin hyväksymistä ja käyttämään puhdasta ja uusiutuvaa energiaa, jonka ennustetaan osuvan 35 prosenttiin kaikista energialähteistä vuoteen 2025 mennessä.

Ei kauan sitten Laos ja Singapore allekirjoittivat yhteisymmärryspöytäkirjan yhteistyöstä uusiutuvan energian jakelussa ja mittauksessa Laosissa.

Kesäkuussa 2022 Singapore toi Laosista vesivoimaa, eräänlaista uusiutuvaa energiaa.

Thaimaan talouden elpyminen on riippuvainen ulkomaanmatkailusta, sillä sen osuus bruttokansantuotteesta on noin 12 prosenttia.

Thaimaan kansallisen talous- ja sosiaalisen kehityksen neuvosto ennustaa, että ulkomaisen matkailun tulot kasvavat tänä vuonna 1.2 biljoonaan bahtiin, ja matkailijoiden määrä yli kaksinkertaistuu 23.5 miljoonaan saapuvaan.

Ulkomaisten matkailijoiden määrän kasvua vauhdittaisivat merkittävästi halvempi bahti ja Kiinan nopea rajojen uudelleen avaaminen.

Kaakkois-Aasian digitaalinen muutos olisi ratkaisevan tärkeä sen talouden elpymisen edistämisessä.

Marraskuussa 2022 Indonesian, Malesian, Filippiinien, Singaporen ja Thaimaan keskuspankit allekirjoittivat yhteisymmärryspöytäkirjan alueellisista rajat ylittävistä maksuyhteyksistä.

Alueellisen maksuintegraation parantaminen varmistaa osallisuuden ja mahdollistaa näiden Kaakkois-Aasian maiden väliset rajat ylittävät maksutapahtumat halvempia, nopeampia ja läpinäkyvämpiä.


Rajat ylittävä maksuintegraatio, joka sisältää rahansiirtomekanismeja, kuten QR-koodit ja nopean maksamisen, lisäisi myös taloudellista integraatiota ja toimintaa edistämällä investointeja, matkailua ja kauppaa.

Tulevaisuudessa tämä digitaalinen aloite voisi koskea muita Kaakkois-Aasian maita.

On myös huomionarvoista, että kahdenväliset suhteet tärkeimpien kauppakumppaneiden, kuten Kiinan ja Euroopan unionin, kanssa ovat ensiarvoisen tärkeitä.

Kiina ja ASEan ovat toistensa suurimmat kauppakumppanit. Viime vuoden 10 ensimmäisen kuukauden aikana ASEANin ja Kiinan välinen kahdenvälinen kauppa oli 798.4 miljardia dollaria.

Molemmat osapuolet voivat edelleen hyödyntää läheisiä siteitään ja tehdä tiivistä yhteistyötä useilla aloilla talouden elpymisen nopeuttamiseksi.

Kambodžassa marraskuussa 2022 pidetyssä ASEAN-huippukokouksessa Kiinan eroava pääministeri Li Keqiang toisti, että Kiina tekee tiivistä yhteistyötä ASEANin kanssa digitalisaatiossa, energiasiirtymässä ja kaupassa.

Kiinan pääministeri vetosi myös makrotalouspolitiikan koordinoinnin lisäämiseen ASEAN-maiden kanssa.

Kiinan presidentti Xi Jinping toisti 29. APEC:n talousjohtajien kokouksessa, että Kiina tekee tiivistä yhteistyötä ASEAN-maiden kanssa kestävän kehityksen edistämiseksi.

Kiina on investoinut Phnom Penh-Sihanoukville Expresswayn ja China-Laos Railwayn, jotka ovat molemmat avattu viime vuosina.

Osana Kiinan Belt and Road -aloitetta Kiina rakentaa parhaillaan myös Malesian East Coast Rail Linkiä ja Kiina-Laos-Thailand-rautatietä.

Joulukuussa 10 pidetyssä ASEANin ja EU:n 2022. yrityshuippukokouksessa Filippiinien presidentti Ferdinand Marcos Jr. toisti ASEANin ja Euroopan unionin välisten läheisten taloussuhteiden äärimmäisen tärkeyden.

Tällä hetkellä on useita aloitteita talouden kilpailukyvyn lisäämiseksi kahden blokin välillä.

Esimerkiksi ASEAN-EU:n kauppa- ja investointityöohjelma 2022-2023 tarjoaa suunnitelman, joka auttaa ratkaisemaan taloudellisia haasteita ja tarttumaan uusiin liiketoimintamahdollisuuksiin.

Joulukuussa 2022 pidetyssä EU:n ja ASEANin muistohuippukokouksessa Indonesian presidentti Joko Widodo rohkaisi molempia ryhmittymiä keskittymään osallisuuteen, lisäarvoa tuottavaan taloudelliseen toimintaan ja kestävyyteen.

Indonesian presidentti korosti myös, että molemmat osapuolet voivat tehdä yhteistyötä kehittämällä vihreitä teknologioita ja uusiutuvaa energiaa.

Standard Chartered -ekonomistit ennustivat aiemmin tässä kuussa, että Kaakkois-Aasia olisi vuonna 2023 yksi nopeimmin kasvavista talouksista maailmanlaajuisesti. Tämä on korkeampi kuin maailman keskiarvo.

Kirjoittajan nimi: Ong Bo Yang

Elämäkerta

Olen tällä hetkellä maisteriopiskelija, pääaineenani ohjelma- ja projektihallinnan maisteri Warwickin yliopistossa.

Olen kirjoittanut 23 julkaisua 14 Asean News Medialle, mukaan lukien kambodžalainen The Phnom Penh Post, Filippiinien Daily Tribune, Singaporen The Business Times, thaimaalainen Bangkok Post ja vietnamilainen VNExpress.

Voit tarkastella julkaistuja artikkeleitani tästä linkistä:

https://linktr.ee/aseanwriter

Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla päätoimisena asukkaana yli kahdeksan vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Pattayanewseditor@gmail.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/