Väitetty singaporelainen hakkeri pidätettiin Bangkokissa

Bangkok -

Thaimaan lainvalvontaviranomaisten mukaan väitetty singaporelainen hakkeri, joka käytti väärennettyä passia, ja thaimaalainen nainen pidätettiin Bangkokissa laittomien huumeiden kanssa.

Keskusrikospoliisi (CIB) kertoi lehdistölle eilen (12. tammikuuta) pidättäneensä MR:n. ONG JIAN ZHEN, 32, Singaporen kansalainen. Poliisi pidätti myös Anayaluck Chuenjain, 28, asuntohuoneistosta Huai Khwangin alueella.

Heiltä takavarikoitiin 1.5 grammaa kiteistä metamfetamiinia, 1.4 grammaa ketamiinia ja 0.8 grammaa Erimin 5:tä. Molempia syytetään myös laittomasta huumeiden hallussapidosta.

Pidätys tapahtui sen jälkeen, kun CIB:n poliisi otettiin yhteyttä Singaporen poliisivoimien rikostutkintaosastolta ONG:n löytämiseksi Thaimaasta. Hänen kerrotaan hakkeroineen sosiaalisen median tilejä online-myyntiä varten Singaporessa, minkä seurauksena monet uhrit ilmoittivat Singaporen poliisille.

Lokakuun 26th, 2022 Thaimaan maahanmuuttoviranomaiset pidättivät hänet väärennetyn passin käytöstä. Hänet vapautettiin väliaikaisesti takuita vastaan, mutta hän jätti oikeudessa esiintymisensä väliin ja katosi. Hänestä annettiin pidätysmääräys Sakaeon maakunnan tuomioistuimesta 19. joulukuutath, 2022 väärennetyn passin käytöstä.

Ong luovutetaan todennäköisesti Singaporeen, kun häntä syytetään Thaimaassa.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Auta tukemaan Pattaya News -lehteä vuonna 2023!

Tarvitsetko sairaus- tai matkavakuutuksen Thaimaan matkallesi? Voimme auttaa!

Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli kolme vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin ja myös kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thain kielestä englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.