Thaimaa kokeilee uutta ajokorttien pistevähennysjärjestelmää

KUVA: Hook31

Kansallinen -

Liikennepistevähennysjärjestelmä on otettu virallisesti käyttöön Thaimaassa tänään 9 ja se muuttaa Thaimaan pahamaineisten liikennerikkomusten oikeudelliset seuraukset lopullisesti.

Tästä päivästä eteenpäin kaikille liikennesääntöjä rikkoville kuljettajille langetetaan oikeudellisia seuraamuksia, kuten sakkoja tai vankeutta, sekä pisteet vähennetään ajohistoriastaan. Tämän uuden lain mukaan, jos kuljettajan pisteet putoavat nollaan, hänen ajokorttinsa keskeytetään enintään 90 päiväksi.

Poliisipäällikkö Damrongsak Kittiprapasin mukaan tämä uusi järjestelmä on suunniteltu edistämään turvallista ajoa ja vähentämään maassa tapahtuvien liikenneonnettomuuksien määrää, jotka vaativat yli 22,000 XNUMX ihmishenkeä joka vuosi. Thaimaa on yhdeksännellä sijalla maailmanlaajuisesti korkeimpien maiden joukossa. liikenneonnettomuuksien määrä.

Tämä uusi järjestelmä toimii siten, että kuljettajille annetaan aluksi 12 pistettä. Näitä pisteitä alennetaan aina, kun kuljettajat jäävät kiinni liikennesääntöjen rikkomisesta: yksi piste vähäisistä rikkomuksista, kuten ylinopeudesta, suojatietä pysäköimättä jättämisestä tai puhelimessa puhumisesta ajon aikana ja neljä pistettä vakavista rikkomuksista, kuten rattijuopumuksesta.

Kuljettajille annetaan toinen mahdollisuus lunastaa itsensä, jos heidän pisteensä putoavat liian alhaiseksi, koska se voi saada 90 päivän kilpailukiellon, jos he ilmoittautuvat ja osallistuvat liikennelakeja ja turvallista ajamista käsittelevälle kurssille. Kuljettajille, joilla on pieni pistevähennys, pisteet hyvitetään automaattisesti vuoden kuluttua.

Mutta tämä ei tarkoita, että kuljettajat vapautettaisiin vanhoista rangaistuksista, kuten sakoista tai vankeusrangaistuksista, jos heiltä vähennetään pisteet, poliisikomisario Damrongsak sanoi. Liikennesääntöjä rikkovia kuljettajia uhkaa myös vanhoja rangaistuksia sekä ajokorttien menetys. Kuljettajat voivat tarkistaa ajopisteensä tästä https://ptm.police.go.th/eTicket.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Seuraa meitä Facebook, Twitter, Google Uutiset, Instagram, TikTok, Youtube, Pinterest, Fläppitaulutai Tumblr

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!
Tai, Liity kanssamme Telegramissa rikoshälytyksiä varten!

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.