Thaimaan terveysasiantuntija sanoo, että lännestä peräisin oleva Covid on vaarallisempi kuin kiinalainen

Kansallinen -

Vaikuttava thaimaalainen virologi sanoi, että lännestä matkustavien turistien uudet Covid-19-kannat ovat huolestuttavampia kuin Kiinasta matkustavien turistien vanhemmat kannat.

Tohtori Yong Poovorawan ilmestyi tänään, 6. tammikuuta, hälventämään thaimaalaisten huolta Covid-19-tartuntojen noususta Kiinan tulevan matkustusrajoitusten lieventämisen valossa 8. tammikuuta alkaen.

Dr. Yong, joka on Chulalongkornin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan kliinisen virologian huippuyksikön päällikkö, julkaisi Facebook-seinällään, että "Kiinassa meneillään oleva epidemia johtuu ensisijaisesti Covid-19:n Omicron-alavariantista, joka tunnetaan ns. BA.5, joka on jo levinnyt Thaimaahan.”

Hän jatkoi, että "Meidän pitäisi olla enemmän huolissaan kannoista, jotka eivät ole levinneet Thaimaassa, erityisesti länsimaista peräisin olevasta BQ-variantista, joka on huolestuttavampi." Lääkäri kommentoi myös tiettyjä turisteja, että "emme tarkista emmekä voi pakottaa (heitä) käyttämään kasvonaamioita."

Covid-19-tapaukset Thaimaassa ovat laskussa Thaimaassa kausivaihtelun vuoksi, Dr. Yongin mukaan. 70 % thaimaalaisista (noin 50 miljoonaa) on saanut koronavirustartunnan, ja 90 %:lla on jo rokotuksen tai infektion aiheuttamia vasta-aineita.

Hän sanoi: "Viruksen mutaatio voi tapahtua missä tahansa maailmassa... On turhaa estää tietystä maasta tulevia turisteja pääsemästä valtakuntaan."
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/tai alla olevissa kommenteissa.

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.