Thaimaa ehdottaa lisää Covid-matkustusvaatimuksia, kuten todistetta rokotuksesta, mutta tarvitsee lopullisen hallituksen hyväksynnän

Bangkok, Thaimaa-

Kansanterveysministerin ja varapääministeri Anutin Charnvirakulin johdolla useat valtion virastot sopivat periaatteessa tänä iltapäivänä, 5, tiukemmat Covid-vaatimukset Thaimaan vierailijoille.

On kuitenkin tärkeää huomata, että sopimukset ovat pääosin edelleen ehdotuksia ja tarvitsevat Thaimaan hallituksen hyväksynnän ennen kuin niistä tulee politiikkaa. Tämä ei ole mitenkään varma. Tämä voi tapahtua muutaman seuraavan päivän aikana, koska Thaimaan hallitus kokoontuu yleensä joka tiistai.

Uudet ehdotukset ovat vastauksena Kiinaan avaamaan rajansa ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen ja käynnistämään matkailun uudelleen. Joillakin lääketieteen aloilla on kuitenkin huomattavia huolenaiheita meneillään olevasta Covid-epidemiasta Kiinassa, mikä saattaa aiheuttaa tapauksia muissa maissa.

Anutin on kuitenkin jatkuvasti sanonut, että Thaimaan ei pitäisi valita erikseen Kiinaa uusien Covid-rajoitusten ja -toimenpiteiden vuoksi, koska se olisi hänen mielestään syrjivää. Siksi useat virastot, kuten terveysministeriöt, liikenne- ja matkailualat, vakuutustoimistot ja muut keskustelivat tänään toimenpiteistä, kokoontuivat keskustelemaan ohjeista kaikille kansainvälisille turisteille, ei vain kiinalaisille.

Tänään tehdyt ehdotukset olivat, että kaikkien kansainvälisten matkustajien on esitettävä todiste vähintään kahdesta Covid-19-rokotuksesta ja että matkustajilla, joiden kotimaassa vaaditaan Covid-testaus palatakseen matkustajilta, tulee olla Covid-vakuutus.

Kiina vaatii RT-PCR Covid -testin palatakseen, joten tämä jälkimmäinen ehdotus vaikuttaisi kiinalaisiin matkustajiin. Se vaikuttaisi myös intialaisiin turisteihin, joiden hallitus alkoi äskettäin vaatia Covid-testin paluuta, a Matkailujohtajien sanoma liike on johtanut moniin intialaisten matkan peruuntumiseen ja lykkäyksiin.

TPN-media huomauttaa, että yllä olevat toimenpiteet ovat vielä ehdotuksia, eikä sen vuoksi vielä ole olemassa varmaa asetettua päivämäärää tai tarkkoja tietoja siitä, kuinka vaatimukset voidaan todistaa tai mitä yksityiskohtia vakuutuksen tai rokotuksen todistamiseen tarvitaan. On epäselvää, hyväksytäänkö Thaimaan hallitus toimenpiteet, jos rokottamattomille turisteille tarjotaan vaihtoehtoinen sisäänpääsytapa.

Yksi mahdollinen ratkaisu rokottamattomille Thaimaahan matkustaville, josta Thaimaan lääkintäviranomaiset keskustelivat, oli matkustajien mahdollisuus ostaa rokote tai tehosterokotus Thaimaahan saapuessaan, mutta ei tiedetä, olisiko tämäkään lopullinen käytäntö. Thaimaa myös rohkaisee, mutta ei velvoita, koko matkailualan henkilökuntaa ottamaan vähintään neljä Covid-rokoterokotusta, ennen kuin kiinalaiset turistit alkavat palata tosissaan.

Samaan aikaan Tanes Petsuwan, Thaimaan matkailuviranomaisen apulaiskuvernööri, kertoi Bloomberg-medialle, että rokotustodistusta ei vaadita tällä hetkellä, mikä lisää monien mahdollisten matkailijoiden hämmennystä. Kuten TPN jo totesi, käsitellyt toimenpiteet ovat vain ehdotuksia, eikä yksikään ole kiveen hakattu tai niistä ei liity konkreettista tietoa.

Toimittajamme seuraavat tiiviisti tätä tarinaa ensi viikon ajan sen kehittyessä.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/