Thaimaan hallitus perustaa uuden osaston taistelemaan ilmastonmuutosta vastaan

Kansallinen -

Thaimaan hallitus on perustanut "Ilmastonmuutos- ja ympäristöministeriön" täyttääkseen sitoumuksensa poistaa kasvihuonekaasupäästöt vuoteen 2065 mennessä.

"Asianomaiset valtion virastot ryhtyvät toimiin eri ulottuvuuksissa vastatakseen muuttuviin ilmastoon ja ilmaston lämpenemiseen", sanoi Trisulee Traisoranaku, hallituksen tiedottaja.

Uudesta ilmasto- ja ympäristöosastosta huolehtii ministeri Varawut Silpa-archan johtama luonnonvara- ja ympäristöministeriö. Trisuleen mukaan sen tehtävänä on "auttaa Thaimaa saavuttamaan tavoitteensa olla hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä ja eliminoida kasvihuonekaasupäästöt vuoteen 2065 mennessä".

Tämä on linjassa pääministeri kenraali Prayut Chan-o-chan COP26-kokouksessa antaman lausunnon kanssa, jonka mukaan Thaimaa pyrkii hiilineutraaliksi ja sitoutuu kasvihuonekaasupäästöjen poistamiseen kokonaan.

Uuden osaston rakenteeseen kuuluvat sihteerin kanslia, strategisen ja kansainvälisen yhteistyön osasto, kasvihuonekaasujen vähentämisjaosto, ilmastosopeutusjaosto, ilmastonmuutoksen edistäminen ja ympäristöosallistuminen -jaosto sekä ilmastonmuutos- ja ympäristötutkimuskeskus.

Henkilöstössä on 219 virkamiestä, 309 valtion työntekijää ja 19 vakinaista työntekijää.

Pohjimmiltaan osasto vastaa strategioiden, suunnitelmien ja ohjelmien ehdottamisesta ja kehittämisestä Thaimaan ilmastonmuutoksen ja kasvihuonekaasujen vähentämisen hallintaa varten COP26-kokouksessa sovitun mukaisesti.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Seuraa meitä Facebook, Twitter, Google Uutiset, Instagram, TikTok, Youtube, Pinterest, Fläppitaulutai Tumblr

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!
Tai, Liity kanssamme Telegramissa rikoshälytyksiä varten!

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.