Kannabislakikiistat Thaimaassa jatkuvat, kun kannattaja- ja oppositioryhmät keskustelevat tupakointihuoneista ja muista asioista

KUVA: Matichon

Kansallinen -

Kannabista koskevia säännöksiä voidaan tiukentaa, jos kaupat jatkavat sääntöjen kiertämistä myydä kannabista virkistystarkoituksiin.

Tri Thongchai Lertwilairattanapong, Thaimaan perinteisen ja täydentävän lääketieteen osaston pääjohtaja, piti tiedotustilaisuuden kansanterveysministeriössä tänään 29. marraskuuta selventääkseen kansanterveysministeriön viimeisintä ilmoitusta koskevia epäilyksiä.

Tohtori Thongchai sanoi, että viimeisimmässä ilmoituksessa painotettiin edelleen vahvasti kannabiksen käytön kieltämistä virkistystarkoituksiin ja vain sen lääketieteellisen käytön tukemista. Kannabiksen myyjät saivat kuitenkin jakaa kannabista ja sen silmut, jos heillä oli asianmukaiset luvat.

Thaimaan toimittajat kysyivät sitten tohtori Thongchailta, mikä oli hänen ratkaisunsa tiettyihin yöpymispaikkoihin, joissa asiakkaat saivat polttaa kannabista tapahtumapaikoissa, mihin hän vastasi:

"Rehellisesti sanottuna emme voineet täysin estää ihmisiä tupakoimasta kannabista, mutta meillä oli jo asetus, joka kielsi paikkoja sallimasta asiakkaiden polttaa kannabista, koska se voi johtaa ongelmiin, kuten liikenneonnettomuuksiin."

Tohtori Thongchai lisäsi, että yöpaikoissa kannabista polttava lääkintähenkilöstö ei selventänyt kannabiksen käyttämistä lääketieteellisiin tarkoituksiin, koska se oli lainvastaista, mikä voi johtaa viiden vuoden vankeuteen ja jopa 100,000 XNUMX bahtiin sakkoon.

Kun kysyttiin, onko ok, jos kaupoissa on erityisiä huoneita, joissa ihmiset voivat tupakoida kannabista, tohtori Thongchai vastasi, että kaupat saattoivat rikkoa määräystä, jos voidaan osoittaa, että kannabiksen savu aiheutti haittaa muille.

Hän myös luopui kaupoista yrittämästä kiertää sääntöjä, muuten viranomaiset saattavat joutua kiristämään sääntöjä.

Samaan aikaan eduskunnassa samana päivänä Chatpattavee Atthapornmethan johtama Kannabisyhdistys ihmisille lähetti avoimen kirjeen, jossa kehotettiin lainsäätäjiä muuttamaan vielä keskeneräistä kannabis- ja hamppulakia.

Chatpattavee sanoi olevansa eri mieltä ajatuksesta kannabiksen uudelleen kriminalisoimisesta, koska se ajaisi kannabiksen jälleen maan alle, jota oli vielä vaikeampi hallita.

Chatpattaveen mukaan lainsäätäjien pitäisi sen sijaan muuttaa lakiesitystä sallimaan kannabis virkistyskäyttöön samalla, kun niillä on tiukat lait, jotka voisivat tehokkaasti estää nuoria tupakoimasta kannabista.

Hän sanoi myös, että viranomaisten ei pitäisi kieltää kannabiksen tupakointia kaupoissa tai kahviloissa, koska se saa ihmiset tupakoimaan julkisilla alueilla. Sen sijaan Chatpattavee neuvoi, että ihmisten tulisi antaa tupakoida suljetuissa tiloissa kauppojen tai kahviloiden sisällä.

Chatpattavee sanoi toivovansa, että ensi viikolla eduskunnan käsittelyyn tuleva lakiesitys tarkistettaisiin kunnolla etukäteen, jotta siitä olisi enemmän hyötyä.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/tai alla olevissa kommenteissa.

Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.