Varapresidentti Harris ilmoittaa uusista aloitteista Yhdysvaltain ja Thaimaan liittouman vahvistamiseksi ja Mekongin osa-alueen tukemiseksi

LEHDISTÖTIEDOTE:

Varapresidentti Kamala Harrisin matka Thaimaahan vahvistaa Yhdysvaltain ja Thaimaan välistä strategista kumppanuutta ja liittoumaa monien vuosien ajan. Varatoimitusjohtaja laajentaa kahdenvälistä yhteistyötämme muun muassa ilmastokriisin ja talouskehityksen aloilla nopeuttamalla puhtaaseen energiaan siirtymistä, rakentamalla ilmastonsietokykyä ja edistämällä kestävää kehitystä.

Yhdysvallat ja Thaimaa vahvistavat yhteisen kiinnostuksemme vauraaseen ja kestävään Kaakkois-Aasiaan. Tavoittelemme kestäviä, ilmastopainotteisia taloudellisia tavoitteita maailmanlaajuisen infrastruktuurin ja investointien kumppanuuden (PGII) ja biokierto-vihreän talouden mallin avulla ja vahvistamme taloudellisia siteitämme muun muassa Indo-Pacific Economic Frameworkin (IPEF) kautta. .

Osoituksena Yhdysvaltojen pysyvästä sitoutumisesta Thaimaahan, Mekongin alueelle ja Kaakkois-Aasiaan laajemmin varapresidentti käynnistää seuraavat aloitteet.

Ilmastokriisin käsitteleminen ja puhtaan energian siirtymisen nopeuttaminen

Yhdysvallat ja Thaimaa ovat sitoutuneet jatkamaan johtavaa roolia ilmastokriisin ratkaisemisessa, kun nostamme ilmastotavoitteitamme saavuttaaksemme nettonollatavoitteemme ja vapauttaaksemme talouskasvun. Työskentelemme yhdessä vähentääksemme päästöjä ja parantaaksemme ilmastoon sopeutumista ja kestävyyttä.

IPEF:n ja Japan-US-Mekong Power Partnershipin kautta Yhdysvallat ja Thaimaa laajentavat investointimahdollisuuksia, vauhdittavat innovaatioita ja parantavat kansalaisten toimeentuloa. Yhdysvallat tarjoaa teknistä apua hiilidioksidin talteenottoon, hyödyntämiseen ja varastointiin tukeakseen Thaimaan oikeudellisen ja sääntelykehyksen kehittämistä sekä houkutellakseen yksityisiä investointeja.

  • Net Zero World Initiative: Yhdysvallat toivottaa Thaimaan tervetulleeksi liittymään Net Zero World Initiative -ohjelmaan, USA:n johtamaan COP26-konferenssissa käynnistettyyn ohjelmaan, jolla hyödynnetään Yhdysvaltain hallituksen asiantuntemusta, hyväntekeväisyyttä ja kumppanimaita nopeuttamaan siirtymistä nollapäästöisiin energiajärjestelmiin. Edistämme yhdessä sähköajoneuvojen, aurinkoenergian ja energiatehokkuuden yhteistyötä auttaaksemme Thaimaata vastaamaan tulevaisuuden energiatarpeisiinsa.
  • FIRST-ohjelmakumppanuus: Varapääjohtaja käynnistää uuden puhtaan energian kumppanuuden Thaimaan kanssa rakentaakseen kapasiteettia kehittyneiden ydinreaktoriteknologioiden turvalliselle ja turvalliselle käyttöönotolle US Foundational Infrastructure for Responsible Use of Small Modular Reactor Technology (FIRST) -ohjelman puitteissa. Tämä kumppanuus perustuu lähes 50 vuotta kestäneeseen Yhdysvaltojen ja Thaimaan väliseen ydinvoimayhteistyöhön. FIRST-ohjelma tekee yhteistyötä hallituksen, korkeakoulujen, teollisuuden ja kansallisten laboratorioiden asiantuntijoiden kanssa selvittääkseen vaihtoehtoja Thaimaan tavoitteen saavuttamiseksi nettonollapäästöistä vuoteen 2065 mennessä ottamalla käyttöön pieniä modulaarisia reaktoreita (SMR) korkeimpien turvallisuus- ja ydinsulkustandardien mukaisesti. Tämä kumppanuus auttaa Thaimaata hyödyntämään SMR-laitteiden ainutlaatuisia etuja, jotka tarjoavat luotettavaa 24/7 tehoa, täydentävät muita puhtaita energialähteitä, käyttävät pienen maan jalanjäljen ja sisältävät edistyneitä turvaominaisuuksia. FIRST-yhteistyö syventää myös strategisia siteitä, tukee puhtaan energian innovaatioita ja edistää teknistä yhteistyötä maiden välillä.
  • Maatalouden avustaminen ilmastoälykkäissä päätöksissä: Yhdysvallat myöntää 22.5 miljoonaa dollaria Food for Progressille, joka työskentelee Thaimaan hallituksen ja sen maanviljelijöiden kanssa alueellisen ilmastokeskuksen kehittämiseksi. Hub rakentaa yksityisen ja julkisen sektorin kumppaneiden kykyä ymmärtää, edistää ja markkinoida ilmastoälykkäitä innovaatioita ja niihin liittyviä palveluita. Hanke tavoittaa 30,000 24,000 henkilöä ja parantaa hoitokäytäntöjä XNUMX XNUMX hehtaarilla.
  • YSEALI Enviro-Tech Regional Workshop: Ihmisten välisistä suhteistamme on esimerkkinä yli 30,000 XNUMX thaimaalaista alumnia, jotka ovat osallistuneet Yhdysvaltain hallituksen rahoittamaan tai edistämään vaihtoon, mukaan lukien Fulbright-ohjelma, International Visitor Leadership Program (IVLP) ja Young Southeast Asian Leaders Initiative (YSEALI) ja muut Yhdysvaltain hallituksen vaihto-ohjelmat. YSEALIlla on johtajia USA:n ja Thaimaan välisen suhteen tulevaisuuden kannalta elintärkeillä aloilla: koulutus, demokratia, talouskehitys ja paljon muuta. Näiden siteiden lujittamiseksi edelleen Yhdysvallat rahoittaa YSEALI Enviro-Tech Regional Workshopia, jonka tavoitteena on kouluttaa nuoria ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja siihen sopeutumiseen, mukaan lukien uusien teknologioiden, kuten tekoälyn, puhtaan energian ja biotekniikan, käyttö. vastaamaan Mekongin seutukunnan ympäristöhaasteisiin.
  • Ilmastoälykkään infrastruktuurin luominen, ympäristönsuojelun tehostaminen ja toimitusketjujen turvaaminen: Yhdysvaltain kauppa- ja kehitysvirasto (USTDA) ilmoitti yli 2 miljoonan dollarin uusista sitoumuksista tukeakseen ilmastoälykästä infrastruktuuria, ympäristönsuojelua ja turvallisia toimitusketjuja Thaimaassa. Näihin uusiin sitoumuksiin sisältyy Thaimaan liikenneministeriölle myönnettävä apuraha, joka ohjaa yli 2 miljardia dollaria Thaimaan kuljetus- ja rahtilogistiikan kapasiteetin vahvistamiseen. Tämä projekti parantaa toimitusketjujen verkostoja keskeisten kotimaisten ja alueellisten liikennekäytävien kautta ja vähentää kasvihuonekaasupäästöjä edistäen Thaimaan liikenneinfrastruktuuria ja ilmastotavoitteita. USTDA ilmoitti myös tukensa muovin kierrätyslaitokselle, joka vahvistaa Thaimaan jätehuoltoponnisteluja ja vähentää kasvihuonekaasupäästöjä. Tämä hanke edistää Thaimaan Bio-Circular-Green-taloudellista mallia osallistavaan ja kestävään kasvuun. Nämä ponnistelut perustuvat USTDA:n meneillään olevaan työhön yksityisen sektorin kanssa lisätäkseen sähköajoneuvojen ja akkujen varastoinnin teknistä tukea.

Kahdenvälisen yhteistyön ja talouskehityksen vahvistaminen: televiestintä, globaali terveys, kyberturvallisuus ja ihmiskauppa

  • Parannetun 5G-turvallisuuden tukeminen: US Telecommunications Training Institute aikoo isännöidä Thaimaassa alueellista työpajaa yhteyksistä ja 5G-sovelluksista. Työpaja tuo Thaimaahan kansainvälisiä asiantuntijoita neuvomaan päättäjiä seuraavan sukupolven tietoviestintätekniikoiden tehokkaassa ja turvallisessa käyttöönotossa. USTDA isännöi myös 5G Ecosystem Reverse Trade Mission -operaatiota, joka tutustuttaa Thaimaan johtavia virkamiehiä ja yritysjohtajia Yhdysvaltain teknologioihin ja langattomien 5G-verkkojen käyttötapauksiin nopeuttaakseen Thaimaan 5G:n käyttöönottoa.
  • Maailmanluokan onkologiakeskus: Yhdysvaltain kauppa- ja kehitysvirasto (USTDA) antaa lähes 600,000 XNUMX dollaria tukeakseen uutta onkologiakeskusta, joka sijaitsee Thaimaan itäisellä talouskäytävällä Chonburin maakunnassa Thaimaassa. USTDA auttaa kehittämään yleissuunnitelman onkologiakeskuksen rakentamiselle, joka ulottuu talouden ja rahoituksen perusteista yksityiskohtaiseen laiteluetteloon ja henkilöstövaatimuksiin. Hanke edistää Thaimaan tavoitetta tarjota maailmanluokan syövänhoitoon pääsy sadoille tuhansille ihmisille Ala-Mekongin alueella.
  • Kriittisten tietoverkkojen sietokyvyn vahvistaminen: Yhdysvaltain ulkoministeriö jatkaa valmiuksien kehittämisen ja teknisen avun antamista National Cybersecurity Agencylle (NCSA). Tämä apu sisältää lisätuen National Computer Emergency Response Teamille (CERT), apu Cyber ​​Incident Response -suunnitelman kehittämiseen ja tukea kansalliselle koordinointikeskukselle. Suunnittelemme yhteistyötä NCSA:n kanssa tukeaksemme yksityisen sektorin pyrkimyksiä kehittää uusia alakohtaisia ​​CERT-ryhmiä keskeisille kriittisen infrastruktuurin sektoreille. Nämä toimet auttavat Thaimaata kehittämään turvallisemman ja kestävämmän kyberekosysteemin.
  • Kyberturvallisuusyhteistyön tukeminen yksityisen sektorin sidosryhmien kanssa: Yhdysvaltain ulkoministeriö tekee yhteistyötä Thaimaan NCSA:n kanssa järjestääkseen pöytäharjoituksen, joka kokoaa yhteen kyberturvallisuusasiantuntijat, kansallisen turvallisuuspolitiikan päättäjät ja yritysjohtajat helpottamaan valmiussuunnittelua mahdollisia tulevia kyberturvallisuusuhkia varten. Harjoitus auttaa tunnistamaan alueita, joilla lisäinvestointeja saattaa olla tarpeen, ja rakentaa siltoja kyberturvallisuuspolitiikan päättäjien ja kriittisen tietoinfrastruktuurin sektoreiden yritysjohtajien välille.
  • Tietoverkkorikollisuuden mentorointiohjelman perustaminen: Federal Bureau of Investigation (FBI) perustaa 90 päivän tilapäisen toimeksiannon kybererikoisagenteille, jotka työskentelevät Thaimaan kuninkaallisen poliisin (RTP) kyberrikosten tutkintaviraston kanssa. Tämä tarjoaa mentoroinnin ja kybertutkintavalmiuksien, kyberturvallisuuden ja kyberrikosteknisten tarpeiden arvioinnin.
  • Yhteistyötä ihmiskaupan torjumiseksi (TIP): Yhdysvallat ja Thaimaa ovat sitoutuneet poistamaan ihmiskaupan. Yhdysvallat tunnustaa Thaimaan lisääntyvät ponnistelut ihmiskaupan torjumiseksi, mikä on johtanut Tier 2 -sijoitukseen vuoden 2022 TIP-raportissa. Yhdysvallat jatkaa työskentelyä Thaimaan kanssa edistääkseen ihmiskaupan torjuntaa. Ulkoministeriön apurahalla International Justice Mission auttaa Thaimaan pyrkimyksiä suojella ihmiskaupan uhreja auttamalla kouluttamaan etulinjan virkamiehiä Thaimaan ihmiskauppaa koskevien lakien täytäntöönpanoon, mukaan lukien pakkotyötä koskevat lait.

Mekongin alueen tukeminen

Yhdysvallat ja Thaimaa vahvistavat kumppanuutemme Mekongin osa-alueella ja sopivat syventävänsä sitoutumistamme osallistavan talouskehityksen, yrittäjyyden, ympäristönsuojelun ja epäperinteisen turvallisuuden edistämiseen.

Yhteisöjen tukeminen Mekongissa

  • Naisyrittäjien tukeminen – (WE) Inspire-ohjelma: Yhdysvallat myöntää yli 700,000 XNUMX dollaria naisyrittäjien tukemiseen WE Inspire -ohjelman kautta. Tämä ohjelma kehittää Mekongin osa-alueella asuvien syrjäytyneiden naisten talouslukutaitoa, liiketoiminta- ja verkostoitumistaitoja ja helpottaa naisten omistamien mikro-, pienten ja keskisuurten yritysten pääsyä mikrovakuutuksiin ja rahoitustuotteisiin, mikä auttaa priorisoimaan liiketoiminta- ja terveystarpeita. Yhteistyössä rahoitus-, vakuutus- ja paikallisten kumppaneiden kanssa Mekong-maissa WE Inspire antaa naisille mahdollisuuden kasvattaa liiketoimintaansa, parantaa heidän taloudellista vakauttaan ja harjoittaa myönteistä terveyttä etsivää käyttäytymistä, jonka avulla he voivat tukea perhettään.
  • Mekong One Health Innovation Program: Yhdysvallat myöntää yli 700,000 XNUMX dollaria Mekong One Health Innovation Programme -ohjelmaan, jonka tarkoituksena on edistää vahvempia ja kestävämpiä suhteita Yhdysvaltain ja Mekongin osa-alueellisten tutkijoiden välillä ja luoda elinvoimainen verkosto tutkimusprojekteja varten ihmisen, eläimen ja ympäristön yhteys One Health -lähestymistavan avulla. Mekong One Health Innovation Programme auttaa Mekongin seutukuntien terveysasiantuntijoita suunnittelemaan ja johtamaan hankkeita, jotka liittyvät uusien tartuntatautien tunnistamiseen ja niihin reagoimiseen. Työskenneltyään yhdysvaltalaisten asiantuntijoiden kanssa terveydenhuollon työkalujen käyttämiseksi ja käyttämiseksi Mekongin osa-alueen tutkijat ja tiedemiehet saavat varoja ja mentorointia oman tutkimusprojektinsa toteuttamiseen.
  • Mekong NextGen Scientists: Yhdysvallat sitoutuu yli 500,000 1 dollaria Mekong NextGen Scientists -yritykselle, joka edistää kestävää kasvua ja vesiturvallisuutta Ala-Mekong-joen altaalla rakentamalla kapasiteettia ja vaihtamalla tietoa uransa alkuvaiheessa olevien ammattilaisten kanssa. Tämä ohjelma keskittyy innovatiivisiin lähestymistapoihin Mekongin osa-alueella kohtaamiin monimutkaisiin monenvälisiin haasteisiin: 2) tukemalla lyhytaikaisia ​​apurahoja Mekongin alueen nuorille tutkijoille ja uransa alkuvaiheessa oleville ammattilaisille meneillään olevan Yhdysvaltojen rahoittaman tutkimuksen kanssa; 3) mahdollistetaan osallistuminen alueellisiin tapahtumiin ja koulutuksiin, kuten Mekongin tutkimussymposiumiin; ja XNUMX) helpottaa osallistumista ja esitelmiä asiaankuuluviin kansainvälisiin kokouksiin ja konferensseihin. Tässä ohjelmassa korostetaan myös nuorten naistutkijoiden osallistumista, sillä he kohtaavat usein suhteettomia esteitä koulutus- ja ammatillisille mahdollisuuksille.
  • Mekong-Mississippi Sister Rivers -kumppanuus: Yhdysvallat sitoutuu 500,000 1 dollaria Mekong-Mississippi Sisters -kumppanuuteen, joka edistää rajat ylittävää yhteistyötä: 2) jakamalla strategioita ja esimerkkejä, jotka perustuvat Yhdysvaltojen ja kansainvälisiin kokemuksiin tehokkaan ja avoimen sidosryhmien osallistumisen ja yleisön osallistumisen avulla; 3) poliittisen tahdon rakentaminen vesistön hoidon ja hallinnon parhaiden käytäntöjen tukemiseksi; 4) työkalujen ja tekniikoiden edistäminen yhteistyöhön liittyvien konfliktien vähentämiseksi yhteisistä vesivaroista; ja XNUMX) kapasiteetin lisääminen kaskadipatojen toiminnan ja hallinnan tai patoturvallisuuden osalta.

Ei-perinteinen turvallisuusvalmiuksien kehittäminen

  • Rajahallinto Ala-Mekongin osa-alueella huume- ja lähtöainekaupan torjumiseksi:  Kaakkois-Aasian järjestäytyneet rikollisryhmät kuljettavat huumeita ja esiastekemikaaleja Kaakkois-Aasiassa, mutta valvottujen kemikaalien takavarikointi on pysynyt vähäisenä koko alueella. Yhdysvallat tarjoaa 4.5 miljoonaa dollaria kapasiteetin parantamiseen ala-Mekongin alueen maissa käyttämällä jo olemassa olevaa YK:n tukemien rajayhteystoimistojen rakentamaa infrastruktuuria. Kokonaisvaltaisen ja kestävän lähestymistavan varmistamiseksi hanke saa myös päätöksentekijät edistämään alueellista reagointikykyä synteettisten huumeiden rajat ylittävään kauppaan.
  • Enhanced Asset Recovery: Yhdysvallat auttaa parantamaan Thaimaan rahanpesun vastaisen järjestön valmiuksia jäljittää, takavarikoida ja hallita rikoksen tuottamaa hyötyä vastauksena viimeisimmän Financial Action Task Force Mutual Evaluation of Thailand -arvioinnin suosituksiin. Yhdysvallat sitoutuu noin 1.2 miljoonaa dollaria antamaan teknistä apua ja koulutusta vahvistaakseen omaisuuden perintää ja hallinnointia olemassa olevien ja uusien rikollisten uhkien torjumiseksi. Kokonaisvaltaisen ja kestävän lähestymistavan varmistamiseksi hankkeeseen osallistuvat myös lainvalvontaviranomaiset, syyttäjät ja yksityinen sektori.
  • Yhteistyö lainvalvontaviranomaisten kanssa: Yhdysvallat tukee Thaimaan kuninkaallisen meripoliisin kykyä partioida Mekong-joella ja puuttua siihen liittyviin rikollisiin uhkiin lahjoittamalla 12 jäykkärunkoista kumivenettä moottoreineen ja perävaunuineen.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Auta tukemaan Pattaya News -lehteä vuonna 2022!

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.