UNICEF rohkaisee thaimaalaisia ​​nuoria "Meet Your Mind, Find Your Safe Zone" henkisen hyvinvoinnin edistämiseksi.

Bangkok, 16. marraskuuta 2022 – UNICEF käynnistää Every Day is Mind Day -kampanjansa. Tämän vuoden tärkeän kampanjan iskulause on "Meet Your Mind, Find Your Safe Zone" auttaa thaimaalaisia ​​lapsia ja nuoria löytämään oman turvallisen tilan, jossa he voivat selviytyä mielenterveyden haasteista. terveellä tavalla itsehoidon kautta ja saada voimaa pyytää tukea. Kaksi kuukautta kestävä kampanja antaa myös vanhemmille, omaishoitajille ja opettajille mielenterveyslukutaitoa ja työkaluja, joilla he voivat tukea lapsiaan ja oppilaitaan henkisen hyvinvoinnin kestävyyden rakentamisessa.

Kampanjassa on tietokilpailu lapsille ja nuorille, joiden avulla he ymmärtävät paremmin tunteitaan ja löytävät "turvavyöhykkeen" näiden tunteiden tuntemiseen, olipa kyseessä lemmikki, rauhallinen nurkka rannalla, suosikkimusiikkityyli tai miellyttävää toimintaa tai harrastusta. Inspiroidakseen lapsia ja nuoria tutkimaan tätä sisäistä maailmaa ja kehittämään sisäistä voimaaan kampanja alkaa koskettavalla musiikkivideolla “Restâ€, jonka on esittänyt A Little Bit High of Spacebar Music Hub, yhtye, joka löysi turvallisen alueensa kappaleista. haavoittuvuudesta.

"Mielenterveyden leimautumisen ympäröimänä ja hiljentämänä lapset ja nuoret tuntevat, että heidän täytyy käyttäytyä ikään kuin heillä olisi kaikki hyvin, ja usein he tuntevat, ettei heillä ole ketään, kenen puoleen kääntyä", sanoi Kyungsun Kim, UNICEFin Thaimaan edustaja. – Heidän mielenterveytensä on kärsinyt vakavasti surusta, epävarmuudesta, eristäytymisestä ja stressistä COVID-19:n viime vuosien aikana ja paljon ennen sitä, joten Every Day is Mind Day palaa varustaakseen heille helppokäyttöisiä, nuorisoystävällisiä työkaluja ja työkaluja. tukea vaikeiden tunteiden kohtaamiseen tiloissa ja ihmisten kanssa, jotka tuntevat olonsa turvalliseksi. Näin he voivat olla valmiita avautumaan ja ottamaan yhteyttä läheisiensä tai tarvittaessa ammattilaisen apuun."

Kampanja seuraa äskettäin julkaistua Lasten ja nuorten mielenterveyden ja psykososiaalisten tukijärjestelmien ja -palveluiden vahvistaminen Itä-Aasiassa ja Tyynenmeren alueella: Thaimaan maaraportti 2022 UNICEF, kansanterveysministeriö, väestö- ja yhteiskuntatutkimusinstituutti ja Burnet Institute, jotka havaitsivat, että arviolta yhdellä 1:stä 14–5-vuotiaasta lapsesta ja yhdellä seitsemästä 9–1-vuotiaasta nuoresta Thaimaassa on mielenterveysongelmia. Vuoden 7 Global School-based Student Health Survey -tutkimuksessa todetaan myös, että traaginen 10 prosenttia Thaimaan 19–2021-vuotiaista oli äskettäin vakavasti harkinnut itsemurhaa.

Huolimatta merkittävistä toimista, joita Thaimaa on toteuttanut nuorten mielenterveyden edistämiseksi kouluohjelmien sekä terveys- ja sosiaalipalvelujen kautta, tuen saatavuus ei ole läheskään yleistä. Maassa on vain 200 psykiatria, jotka ovat erikoistuneet lasten ja nuorten mielenterveyteen, mukaan mielenterveysosaston lasten ja nuorten mielenterveyslaitoksen Rajanagarindra Institute.

“Huono mielenterveys maksaa lapsille ja nuorille vuosia kehityksen virstanpylväissä ja aivan liian usein henkensä. Koska puolet mielenterveyden häiriöistä kehittyy ennen 15-vuotiaana ja tukea on rajoitettu, on tärkeää, että "turvaalueiden" ulkopuolella he tuntevat olonsa turvalliseksi käydessään rehellisiä keskusteluja vanhempiensa, huoltajiensa ja opettajiensa kanssa. Koko tämän kampanjan ajan ja sen jälkeen UNICEF jatkaa Thaimaan kuninkaallisen hallituksen tukemista sellaisen kattavan mielenterveyden tukijärjestelmän kehittämiseksi, joka tavoittaa jokaisen lapsen ja nuoren kodissa, koulussa ja yhteisössä, jotta he voivat saada oikeanlaatuista hoitoa oikea aika, Kim sanoi.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/