Thaimaan on lisättävä investointejaan lapsiin
ja varmistaa tasaisen toipumisen COVID-19:n jälkeen, UNICEF sanoo

BANGKOK, 17. lokakuuta 2022 – Thaimaan on lisättävä investointejaan lapsiin ja ryhdyttävä lisätoimiin COVID-19-pandemian koettelemien lapsiperheiden suuren köyhyyden torjumiseksi, UNICEF sanoi kansainvälisen köyhyyden poistamisen päivän yhteydessä. .

 

Huolimatta useista myönteisistä toimenpiteistä, joita hallitus on toteuttanut vaikutusten lieventämiseksi, pandemia on paljastanut haavoittuvuuksia ja pahentanut eriarvoisuutta. Lapsiperheet ovat kärsineet eniten, ja heillä on todennäköisemmin korkeammat elinkustannukset ja tulonmenetys. Viimeaikainen ruoan ja energian hintojen nousu pahentaa tilannetta ja hidastaa Thaimaan köyhyyden vähentämisessä ja inhimillisen pääoman investoinneissa saavuttamia voittoja.

 

Elinkeinoneuvoston mukaan vuonna 2021 lasten köyhyysaste oli 9.9 prosenttia, mikä on selvästi korkeampi kuin koko väestön 6.3 prosenttia.

 

"Samalla kun Thaimaan talous jatkaa elpymistä, kaikki ihmisryhmät eivät toivu yhtäläisesti COVID-19:n kauaskantoisista vaikutuksista. Lapsiperheet ovat vaarassa jäädä jälkeen”, sanoi Kyungsun Kim, UNICEFin Thaimaan edustaja.

 

”Lapsuuksien köyhyyden torjuminen on Thaimaan kiireellinen prioriteetti, ei vain siksi, että pandemia on ajanut tuhansia köyhyysrajan alapuolelle, vaan myös siksi, että sen väestö ikääntyy nopeasti. Tämä edellyttää poliittista vastausta, jossa keskitytään lasten ja heikoimmassa asemassa olevien tarpeisiin osallistavan ja kestävän toipumisen varmistamiseksi. Nopeavaikutteisen talouskasvun lisäksi meidän on kiinnitettävä huomiomme myös inhimillisen pääoman rakentamiseen pitkän aikavälin kasvua ja vaurautta varten.

 

Thaimaa on edistynyt merkittävästi köyhyyden vähentämisessä viime vuosikymmeninä, ja köyhyysrajan alapuolella elävien ihmisten määrä on laskenut 67 prosentista vuonna 1986 6.3 prosenttiin vuonna 2021. Lisäksi hallituksen politiikka on tehokkaasti hillinnyt COVID-19:n kielteisiä vaikutuksia heti alusta alkaen. alku. Tutkimukset ovat osoittaneet, että ilman pandemian alkuvaiheessa toteutettuja sosiaalisen suojelun toimenpiteitä, kuten lasten elatusapurahojen hätälisäystä, Thaimaan köyhyysaste olisi moninkertaistunut.

 

Thaimaan on jatkettava lasten köyhyyden torjuntaa vaikuttavilla saavutuksillaan investoimalla ja toimimalla heikoimmassa asemassa olevien hyväksi. Esimerkiksi kaikki lapsiväestölle kohdistetut edut eivät ainoastaan ​​pysty torjumaan tehokkaasti koko väestön köyhyyttä, vaan ne voivat myös taata suuremmat hyödyt inhimilliselle pääomalle.

 

"Lapsiin sijoittaminen ei ole enää vaihtoehto", Kim painotti. "Pitkän aikavälin talouskasvun ja lasten tukemisen välillä ei ole valinnanvaraa, sillä kunnollisen alun tarjoaminen Thaimaan lapsille on paras sijoitus vauraan tulevaisuuden turvaamiseen tuleville sukupolville."

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/