Noin 16 maakuntaa eri puolilla Thaimaata kärsi vakavista tulvista NORU-myrskyn aiheuttamien jatkuvien sateiden vuoksi viime viikonlopun jälkeen

KUVA: Thairath

Kansallinen -

Thaimaan katastrofien ehkäisy- ja lieventämisosasto (DDPM) ilmoitti maanantaina 3. lokakuuta 16 tulvien koettelemasta maakunnasta ympäri maata NORU-myrskyn vuoksi.

Osaston mukaan noin 565 kylää, 69 piiriä, 176 osapiiriä 16 maakunnassa oli kärsinyt valtavasti tulvasta ja ylivuotosta sen jälkeen, kun myrsky riehui suurimmassa osassa maata 28. syyskuuta ja 3. lokakuuta välisenä aikana.

Vaikutusalueisiin kuuluivat pohjoisen, koillisen, keskiosan ja idän provinssit; nimittäin Lamphun, Lampang, Sukhothai, Phetchabun, Phichit, Tak, Uttaradit, Nan, Phrae, Sisaket, Ubon Ratchathani, Khon Kaen, Chaiyaphum, Nakhon Ratchasima, Buriram ja Prachinburi.

Si Saket // KUVA: Prachachat

Tänä aamuna yli 32,800 22 kotitaloutta XNUMX alueella Koillis-Sisaketin maakunnassa kärsi tulvista, kun taas maakunnan pääjoen Huai Samran -joen vedenpinta oli saavuttanut noin kolmen metrin korkeuden ja sen odotetaan nousevan vähitellen sateiden kertymisen vuoksi.

Tuhansien peltojen ja viljelykasvien kerrotaan vaurioituneen tähän mennessä. Lääninviranomaiset olivat auttaneet toimituksissa ja evakuoimaan kärsineiden perheitä 23 alueella tilapäisiin suojiin sekä tarkastaneet tulva-alueet vahinkojen arvioimiseksi, viemärilaitteiston asentamiseksi ja kiireellisen avun antamiseksi paikallisille asukkaille mahdollisimman paljon.

Chiang Mai // KUVA: TNN News

Samaan aikaan Chiang Maissa maakunnan viranomaiset olivat ilmoittaneet viidellä vyöhykkeellä asuvien asukkaiden kiireellisestä evakuoinnista sen jälkeen, kun jatkuvien sateiden aiheuttama tulvaveden pinta nousi edelleen kello 9 lähtien. Tulvavaara-alueilla asuvia ihmisiä kehotetaan evakuoimaan maakuntien tilapäisiin suojiin ja sammuttamaan talojen katkaisijat sähkövuotojen estämiseksi.

Chonburissa jotkin tiet, joilla oli runsaasti ylivuotoa, suljettiin tilapäisesti ja pääteillä oli raskasta liikennettä. Pattayan kaupungin pormestari Poramese Ngampiches oli määrännyt Pattayan kaupungin hallinnon virkamiehet asettumaan Khao Talosta Khao Noiin kulkevan rautatien varrelle ohjaamaan liikennettä ja helpottamaan kuljettajia ja jalankulkijoita. vettä alkoi valua tielle. Pormestari määräsi myös vastaavia osastoja poistamaan roskat ja roskat viemärien tukkeutumisen poistamiseksi nopeuttaa viemäröintijärjestelmää mahdollisimman nopeasti.

Bangkok // KUVA: Manager Online

Pääkaupungissa 11 päätielle kerrottiin tulvineen iltapäivällä jatkuneen rankkasateen vuoksi. Ihmisiä kehotetaan välttämään matkustamista klo 5–00, koska liikenne on ruuhkaisinta, erityisesti raportoiduilla tulvitetuilla teillä: Sukhumvit, Ratchadapisek, Pracharat Sai 6, Phahonyothin, Ekkachai, Bangna-Trat, Rama 00 , Rama 1 ja Chaengwattana.

Kuninkaallinen kasteluosasto oli asentanut vesipumput nopeuttamaan viemärijärjestelmiä 24 tunnin toimintaan tulva-alueilla valtakunnallisesti, erityisesti jokien ja rantojen lähellä sijaitsevilla tavallisilla matalalla sijaitsevilla alueilla. Viranomaiset seurasivat myös tiiviisti säätä ja tulvatilannetta tarjotakseen kiireellistä ja tehokasta apua tulva-alueille eri puolilla maata sadekauden loppuun asti.

กรมชลฯ เร่งระบาย
KUVA: Bangkokbiznews

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Tarvitsetko Covid-19-vakuutuksen seuraavalle Thaimaan matkallesi? Klikkaa tästä.

Seuraa meitä Facebook

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.