Thaimaan viikko katsauksessa: Prayut pysyy Thaimaan pääministerinä, Thaimaa avautuu täysin kansainvälisille turisteille ja paljon muuta

Tässä on katsaus alkuun KANSALLINEN tarinoita, jotka Pattaya News/TPN National -joukkue on valinnut viime viikolta, syyskuun 26. ja 2. lokakuuta välisenä aikana. Niillä ei ole erityistä tärkeyttä, mutta ne on lueteltu julkaisupäivän mukaisessa järjestyksessä.

KUVA: Prachachat

1. Thaimaan kuninkaallinen lehti ilmoittaa, että 12–20 raskausviikon aikana tehtävä abortti on laillistettu

Kansanterveysviranomaisen Royal Gazettessa julkaiseman ilmoituksen mukaan Thaimaa sallii yli 12 viikkoa raskaana olevien mutta alle 20 viikkoa raskaana olevien naisten hakeutua lailliseen aborttiin ilman rikosta kansanterveyden hyväksymien toimijoiden kuulemisen jälkeen. Toimenpiteillä pyritään auttamaan raskaana olevia naisia ​​ilman kritiikkiä ja ne otetaan käyttöön valtakunnallisesti tämän kuun loppuun mennessä.

Thaimaan kuninkaallinen lehti ilmoittaa abortin laillistamisesta 12-20 viikon raskaana oleville naisille

2. Thaimaan perustuslakituomioistuin päätti perjantaina, että Prayutin toimikausi pääministerinä ei ylitä 8 vuoden rajaa vielä

Tulos ei ehkä ole yllätys monille thaimaalaisille sen jälkeen, kun perustuslakituomioistuin päätti perjantaina, ettei kenraali Prayut Chan-O'Cha ole vielä ylittänyt kahdeksan vuoden toimikauttaan Thaimaan pääministerinä. Tuomio perustuu voimassa olevaan vuoden 2017 perustuslakiin, jonka mukaan hänen toimikautensa pääministerinä oli alkanut 6 tai perustuslain voimaantulopäivänä, lukuun ottamatta aikaa, jolloin hän otti vallan ja toimi pääministerinä armeijassa. Vallankaappaus vuonna 2017. Koska hätäasetus on jo kumottu, eri ryhmien demokratiaa puolustavia mielenosoituksia odotetaan koottavan uudelleen tässä kuussa protestiksi tuomioistuimen päätöksestä ja pääministerin syrjäyttämisestä.

Thaimaan perustuslakituomioistuin päätti perjantaina, että Prayutin toimikausi pääministerinä ei ylitä 8 vuoden rajaa vielä

3. Thaimaa avataan kokonaan uudelleen 1 alkaen

Hätäasetuksen päättymistä ja Covid-19-keskuksen purkamista lukuun ottamatta saapumismenettelyissä ei enää vaadita rokotustodistusta tai ATK-testituloksia virallisesti lauantaina 1. Myös kansainväliset turistit ovat tervetulleita viipymään pidempään myönnetyn viisumivapauden pidentämisen ansiosta. Tällä pyritään saavuttamaan Thaimaan matkailuviranomaisen (TAT) tavoite houkutella yli 10 miljoonaa ulkomaista matkailijaa vuoden loppuun mennessä kotimaan talouden elvyttämiseksi ja matkailun elvyttämiseksi.

Thaimaa avataan kokonaan uudelleen 1 alkaen

Ja siinä kaikki tälle viikolle. Kiitos kuten aina, että luit Pattaya News / TPN News!

Psst… haluatko nähdä lisää? Katso TikTok täältä

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.