Marihuanan käytöstä kärsivien psykiatristen potilaiden määrä näyttää kasvavan dekriminalisoinnin jälkeen, Thaimaan psykiatrinen sairaala raportoi.

KUVA: Prachachat

Nakhon Sawan –

Nakhon Sawan Rajanagarindran psykiatrinen sairaala paljasti perjantaina 23. syyskuuta, että kasvava määrä psykiatrisia potilaita oli otettu hoitoon kannabiksen virkistyskäytön vuoksi sen jälkeen, kun kasvi dekriminalisoitiin Thaimaassa 9. kesäkuuta.

Apulaisjohtaja Manthana Kittiphirachon kertoi, että sairaalassa on enimmäkseen hoidettu mielenterveysongelmista kärsiviä potilaita. Kuitenkin yhä useammat potilaat, jotka ovat riippuvaisia ​​huumeista ja aineista, hakeutuvat viime aikoina hoitoon sairaalassa.

Suurin osa huumeriippuvaisista potilaista löytyy kannabiksen käytöstä. Ne ovat lisääntyneet vain 122 tapauksesta vuonna 2021 103 tapaukseen kahdeksan kuukauden tammi-elokuussa 2022.

”103 tapauksesta 87 oli avopotilaita, joita oli hoidettu sairaalassa marihuanan käytön vuoksi yhteensä 339 kertaa. Se johtuu siitä, että kun he olivat toipuneet, he käyttivät marihuanaa ja tulivat jälleen riippuvaisiksi, joten he palasivat jatkuvasti”, tohtori Manthana sanoi.

Lääkäri arvioi myös, että marihuanan käyttöön liittyvistä ongelmista kärsivien psykiatristen potilaiden määrä tulee jatkossakin lisääntymään merkittävästi, sillä suurin osa heistä käyttää kannabista virkistystarkoituksiin, mikä voi johtaa marihuanan suoraan aiheuttamiin ja pahentamiin mielenterveyshäiriöihin.

Psykoottisten potilaiden emotionaalisten ja/tai psykoottisten oireiden hoidossa tulee ensin hoitaa psykiatriset oireet sekä psykoterapialla tai psykososiaalisella terapialla asteittain lopettaa marihuanan käyttö – samalla tavalla kuin hoidetaan kroonisia alkoholiongelmia sairastavia potilaita. Kasvien pääsyä helpottavan kannabiksen laillistamisen vuoksi lääkintähenkilöstölle oli kuitenkin vaikeaa antaa käytännön neuvontaa ja hoitoa.

”Siksi on tärkeää muistuttaa potilaita siitä, että tietyistä sairauksista, erityisesti psykiatrisista häiriöistä, kuten masennuksesta, kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä, päihdepsykoosista ja skitsofreniasta kärsivät, eivät sovellu kannabiksen käyttöön, koska se vaikuttaa heidän oireisiinsa. pitkällä aikavälillä”, lääkäri painotti.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Tarvitsetko Covid-19-vakuutuksen seuraavalle Thaimaan matkallesi? Klikkaa tästä.

Seuraa meitä Facebook

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.