Entinen Myanmarin kauneuskilpailun kilpailija on edelleen pidätettynä Thaimaan lentokentällä, mutta häntä ei palauteta Myanmariin, sanovat viranomaiset.

Bangkok -

Myanmarin entinen kauneuskilpailija Han Ley pidätettiin Suvarnabhumin kansainvälisellä lentokentällä torstaina 22. syyskuuta palattuaan Vietnamista noin kello 2.

Mukaan hänen lausuntonsa BBC Myanmarille, hänet pidätettiin lentokentän loungessa saatuaan passinsa maahanmuuttovirkailijalta, joka kertoi hänelle, että hän oli tehnyt rikoksen Myanmarissa ja Interpolin etsintäkuulutettu.

Han Ley on malli, joka sai aiemmin kansainvälistä tunnustusta puheestaan ​​Myanmarin juntan vastaista sotilasvallankaappausta vastaan ​​Miss Grand -kauneuskilpailussa viime vuonna. Hän pakeni Thaimaahan noin vuodeksi puhuttuaan Myanmarin armeijaa vastaan.

Hän matkusti Vietnamiin uusimaan viisumiaan oleskeltuaan Thaimaassa turistiviisumilla yli vuoden. Malli matkusti sitten Da Nangiin ja palasi Thaimaahan. Thaimaan maahanmuuttovirasto pidätti hänet kuitenkin.

Han Ley pelkäsi, että Thaimaan viranomaiset lähettäisivät hänet takaisin kotimaahansa. Mutta Thaimaan kansainväliset järjestöt yrittävät parhaansa neuvotella, mukaan lukien YK:n pakolaisasiain päävaltuutettu (UNHCR), joka lähetti jonkun hänen luokseen ja tarjosi välitöntä apua.

Han Ley lisäsi, että häntä ei ole vielä palautettu Myanmariin ja että hän on tällä hetkellä Thaimaassa. Hän kertoi myös toimittajille, että hän suunnittelee matkaa Kanadaan, mutta ei ole varma, joutuuko hänen matkustamaan kolmanteen maahan tämän tapauksen jälkeen vai ei.

Thaimaan maahanmuuttoviraston mukaan Han Ley pidätettiin vuoden 12 maahanmuuttolain 1979 §:n mukaisesti hänen passissaan havaitun sääntöjenvastaisuuden vuoksi. Viranomainen koordinoi parhaillaan lentoyhtiöiden kanssa hänen matkustamistaan ​​kuningaskunnan ulkopuolelle.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Tarvitsetko Covid-19-vakuutuksen seuraavalle Thaimaan matkallesi? Klikkaa tästä.

Seuraa meitä Facebook

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.