PR: Lasten ja nuorten hälyttävä huono mielenterveystrendi Thaimaassa vaatii kiireellisiä investointeja palveluihin

BANGKOK, 31. elokuuta 2022 – Thaimaan on kiireesti lisättävä investointeja laadukkaaseen ja oikea-aikaiseen mielenterveyshuoltoon ja -palveluihin lapsille ja nuorille, jotta voidaan estää vakavat elinikäiset vahingot heidän terveydelle, kehitykselle ja tulevaisuudelle, kertoo UNICEFin johtama uusi nuorten mielenterveystutkimus eilen.

Uuden tutkimuksen mukaan arviolta yhdellä seitsemästä 1–7-vuotiaasta nuoresta ja yhdellä 10:stä 19–1-vuotiaasta lapsesta on mielenterveyshäiriöitä Thaimaassa. Lasten ja nuorten mielenterveyden ja psykososiaalisten tukijärjestelmien ja -palveluiden vahvistaminen Itä-Aasian ja Tyynenmeren alueella: Thaimaan maaraportti 2022 kehittäneet UNICEF, kansanterveysministeriö, väestö- ja yhteiskuntatutkimuslaitos ja Burnet Institute.

Itsemurha on tällä hetkellä kolmanneksi yleisin nuorten kuolinsyy maassa. Vuoden 2021 Global School-based Student Health Survey -tutkimuksen mukaan 17.6 prosenttia 13–17-vuotiaista nuorista oli äskettäin vakavasti harkinnut itsemurhaa.

"Nämä tiedot ovat todella hälyttäviä, mutta vielä huolestuttavampaa on, että tämä on vain jäävuoren huippu", sanoi Kyungsun Kim, UNICEFin Thaimaan edustaja. ”Miljoonat lapset ja nuoret Thaimaassa kärsivät huonosta mielenterveydestä, mukaan lukien stressi, ahdistus ja masennus, johtuen monista tekijöistä, kuten väkivallasta, kiusaamisesta, yksinäisyydestä, epävarmuudesta sekä COVID-19-pandemian vaikutuksista. Valitettavasti ne ovat usein piilossa pinnan alla leimautumisen ja asianmukaisen tiedon, seulonnan, tuen ja palvelujen puutteen vuoksi.

Huono mielenterveys voi aiheuttaa vakavia ja pitkäaikaisia ​​vaikutuksia lasten ja nuorten terveyteen, oppimiseen ja osallistumiseen ja rajoittaa heidän kykyään kehittyä ja saavuttaa täysi potentiaalinsa.

Tutkimuksessa todetaan, että vaikka Thaimaa on edistynyt merkittävästi lasten ja nuorten mielenterveyden hallinnassa, erityisesti kansallisessa politiikassa ja lainsäädännössä sekä erityistoimissa terveydenhuoltoalalla, nuorten mielenterveyden käsittelyssä on edelleen ratkaisevia puutteita, kuten riittämätön budjetti, rajallinen. koordinaatio eri palvelualojen välillä sekä psykiatreiden ja ammattitaitoisen työvoiman riittämättömyys kaikilla sektoreilla.

Raportissa todetaan lisäksi, että Thaimaan on kehitettävä yhteinen visio ja monialainen suunnitelma lasten ja nuorten hälyttävän itsemurhien ja mielenterveysongelmien ratkaisemiseksi valtakunnallisesti. Maan on myös kiireesti lisättävä investointeja ja interventioita koulutus-, sosiaali- ja oikeussektoreilla varmistaakseen, että lapset ja nuoret, erityisesti heikoimmassa asemassa olevat, ovat henkisesti terveitä ja saavat oikea-aikaista ja laadukasta tukea, hoitoa ja palveluja, jotka vastaavat heidän erityistarpeisiinsa.

"Jos emme huolehdi lasten ja nuorten henkisestä hyvinvoinnista kunnolla, vaarannamme koko yhteiskunnan", Kim lisäsi. ”Tarvitsemme kokonaisvaltaisen mielenterveyden tukijärjestelmän, joka on kansallinen prioriteetti, jotta vältetään tuhoisat yhteiskunnalliset ja taloudelliset menetykset kansakunnalle. UNICEF on sitoutunut työskentelemään kansanterveysministeriön ja Thaimaan kaikkien sektoreiden kanssa varmistaakseen, että mielenterveyden tukijärjestelmä vastaa lasten ja nuorten tarpeita ja että se saavuttaa heidät ennen kuin on liian myöhäistä.

###

Edellinen on lehdistötiedote, joka on julkaistu PR-materiaalissa ja TPN-mediassa lueteltujen organisaatioiden täydellä luvalla. Lehdistötiedotteeseen osallistuvan organisaation lausunnot, ajatukset ja mielipiteet ovat täysin heidän omiaan eivätkä välttämättä edusta TPN-median ja sen henkilökunnan kannanottoja.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/