Thaimaan parlamentti hyväksyi tänään ensimmäisessä käsittelyssään tasa-arvoa ja kansalaisyhteiskuntaa koskevat lakiehdotukset

KUVA: iLaw

Bangkok -

Oppositiopuolueen ehdottama Avioliittotasa-arvolakiluonnos pääsi tänään 15. kesäkuuta eduskunnassa ensimmäiseen käsittelyyn äänin 210 puolesta, 180 vastaan ​​ja 12 tyhjää.

Oikeusministeriön vastaavanlainen parisuhdelakiluonnos hyväksyttiin myös ensimmäisessä käsittelyssä äänin 229 puolesta, 166 vastaan ​​ja 6 tyhjää. Tällaiset hyväksynnät ovat suuri askel LGBTQ+:n tasa-arvon ja samaa sukupuolta olevien liittojen laillistamisessa.

Vaikka tasa-arvoavioliitto- ja siviilikumppanuuslakiehdotukset kuulostavat samanlaisilta, niissä on pieni ero samaa sukupuolta olevien avioliittojen tunnustamisessa. Lyhyesti sanottuna oikeusministeriön kansalaisyhteiskunta sallii samaa sukupuolta olevien henkilöiden rekisteröidä parisuhteensa ja määrittelee heidät siviilikumppaniksi, kun taas Move Forward -puolueen Marriage Equality tunnustaa heidät "naimisissa oleviksi" pareiksi, joilla on samat lailliset etuoikeudet ja oikeudet kuin heteroseksuaaliset avioparit.

Luonnokset tutkitaan, tarkistetaan ja käsitellään hallituksen asettamassa erityiskomiteassa ennen kuin ne esitetään toisessa käsittelyssä lähitulevaisuudessa.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Tarvitsetko Covid-19-vakuutuksen seuraavalle Thaimaan matkallesi? Klikkaa tästä.

Seuraa meitä Facebook

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.