Thaimaan ilmatieteen laitos varoittaa äkillisistä tulvista suurimmassa osassa Thaimaata tänä viikonloppuna

KUVA: Prachachat

Kansallinen -

  Thaimaan meteorologinen laitos (TMD) ilmoitti tänään, 19. toukokuuta, säävaroituksen kovista tai erittäin rankoista sateista Thaimaan yläosassa ja etelässä, jotka voivat aiheuttaa äkillisiä tulvia 20. toukokuuta - 23. toukokuuta.

Ilmoituksen mukaan Andamaanienmerellä ja Thaimaanlahdella vallitsee voimakas lounaismonsuuni, kun taas Martabaninlahden yllä oleva aktiivinen matala solu ohittaa Myanmarin ylempään pohjoiseen ja ylempään koilliseen.

Tämän seurauksena ennustetaan ukkoskuuroja ja voimakkaita tuulia kaikilla alueilla maassa sekä yksittäisiä rankkoja tai erittäin rankkoja sateita pohjoisessa, koillisessa, Keski-, idässä, Bangkokissa ja sen lähialueilla sekä etelässä.

น้ำท่วม
KUVA: Prachachat

Vaikuttavat alueet ovat seuraavat:

20 toukokuuta 2022

Pohjoiseen: Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Lamphun, Lampang, Phayao, Phrae, Sukhothai, Phichit, Phitsanulok, Phetchabun, Kamphaeng Phet ja Tak.

Koilliseen: Loei, Nong Khai, Bueng Kan, Nong Bua Lamphu, Udon Thani, Nakhon Phanom, Chaiyaphum ja Nakhon Ratchasima.

Keskeinen: Nakhon Sawan, Uthai Thani, Chainat, Kanchanaburi, Suphan Buri ja Ratchaburi, mukaan lukien Bangkok ja sen lähialueet.

Itään: Nakhon Nayok, Prachinburi, Chonburi, Rayong, Chanthaburi ja Trat.

Etelä: Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Ranong, Phang Nga ja Phuket.

21 - 22 toukokuuta 2022

Pohjoiseen: Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Lamphun, Lampang, Phayao, Nan, Phrae, Uttaradit, Sukhothai, Phichit, Phitsanulok, Phetchabun, Kamphaeng Phet ja Tak.

Koilliseen: Loei, Nong Khai, Bueng Kan, Nong Bua Lamphu, Udon Thani, Sakon Nakhon, Nakhon Phanom, Mukdahan, Chaiyaphum, Khon Kaen, Kalasin, Maha Sarakham, Roi Et, Yasothon, Amnat Charoen, Nakhon Ratchasima, ja Buriram, Surin Ubon Ratchathani.

Keskeinen: Nakhon Sawan, Uthai Thani, Chainat, Lop Buri, Saraburi, Sing Buri, Ang Thong, Suphan Buri, Phra Nakhon Si Ayutthaya, Nakhon Pathom, Samut Songkhram, Samut Sakhon, Kanchanaburi ja Ratchaburi, mukaan lukien Bangkok ja sen lähialueet

Itään: Nakhon Nayok, Prachinburi, Sa Kaeo, Chachoengsao, Chonburi, Rayong, Chanthaburi ja Trat.

Etelä: Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Surat Thani, Ranong, Phang Nga ja Phuket.

23 toukokuuta 2022

Pohjoiseen: Chiang Rai, Lampang, Phayao, Nan, Phrae, Uttaradit, Sukhothai, Phichit, Phitsanulok, Phetchabun, Kamphaeng Phet ja Tak.

Koilliseen: Loei, Nong Khai, Bueng Kan, Nong Bua Lamphu, Udon Thani, Sakon Nakhon, Nakhon Phanom, Chaiyaphum, Mukdahan, Amnat Charoen ja Ubon Ratchathani.

Keskeinen: Nakhon Sawan, Uthai Thani, Chainat, Suphan Buri, Lop Buri, Saraburi, Sing Buri, Ang Thong, Phra Nakhon Si Ayutthaya, Nakhon Pathom, Samut Songkhram, Samut Sakhon, Kanchanaburi ja Ratchaburi, mukaan lukien Bangkok ja sen lähialueet

Itään: Nakhon Nayok, Prachinburi, Sa Kaeo, Chachoengsao, Chonburi, Rayong, Chanthaburi ja Trat.

Etelä: Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Ranong, Phang Nga, Phuket ja Krabi.

KUVA: Naewna

Samaan aikaan tuuli ja aallot Andamaanienmerellä ja Persianlahdella voimistuvat 2-3 metriin Andamaanienmerellä ja yli 3 metriin ukkoskuuroissa, kun taas lahden yläosassa ja Andamaanienmeren alaosassa odotetaan noin 1-2 metriä korkeita. , ja yli 2 metrin korkeudessa ukkostaessa.

Kaikkien pienten laivojen tulee edetä varoen ja pysyä rannalla ukkoskuurien aikana. Ihmisten tulee varoa vakavia olosuhteita, jotka voivat aiheuttaa tulvia. Kaikessa kuljetuksessa tulee olla varovaisempi varoituksen aikana. Viljelijöiden tulee valmistautua satovaurioihin ja auttaa estämään niitä.

 

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.