Analyysi: Thaimaan kansanterveysministeriö kaksinkertaistaa julkisten maskien määräyksiä, sanovat etsivänsä keinoja panna ne täytäntöön paremmin turistien kannalta

Bangkok, Thaimaa-

Thaimaan avautuessa edelleen ja siirtyessä kohti Covid-19:n käsittelemistä endeemisenä, maskivaltuutukset eivät näytä muuttuvan huolimatta useiden turistien säännöllisistä valituksista maista, joilla ei ole ulko- ja monissa tapauksissa sisätilojen maskeja.

Ensimmäinen, viitteenä ovat kansanterveysministerin Anutin Charnvirakulin eilen 11. toukokuuta antamat alkuperäiset lausunnot.

Kuten yllä olevassa artikkelissa lyhyesti todettiin, maskivaltuutuksen pitäminen, jopa ulkona, näyttää tällä hetkellä olevan osa suunnitelmaa, vaikka Covid19:ää pidetään endeemisenä Thaimaassa.

TPN huomauttaa, että maskivaltuutuksia koskien menneisyydessä on usein ollut paljon hämmennystä. Ei ole olemassa lakia käyttää maskia, jota ihmiset usein lainaavat verkossa, koska se vaatii monia vaiheita ja eduskunnan hyväksynnän. Kuitenkin yli kaksi vuotta voimassa olleen hätäasetuksen mukaan maskivaltuutukset kuuluvat tartuntatautikomitean tällä hetkellä toteuttamiin toimenpiteisiin kaikissa provinsseissa, ja ne kuuluvat kansanterveysministeriön lainkäyttövaltaan.

Vaikka täytäntöönpano vaihtelee suuresti ja on harvinaista monilla turistialueilla, kuten Pattaya ja Phuket, VOIDAAN varmasti saada laillisen sakon hätätoimenpiteiden perusteella, kuten pääministeri Prayut Chan-O-Cha teki aiemmin, kuten täällä on nähty.

Thaimaan siirtyessä kohti Covid-19:n käsittelemistä endeemisenä, monet turistit olivat kuitenkin toivoneet, että he helpottaisivat maskin käyttöä ainakin ulkona.

Kansanterveysministerin lausuntojen perusteella kansanterveysministeriö ei kuitenkaan tällä hetkellä suunnittele vain pitävänsä maskeja pakollisina Covid-19:n endeemisenä käsittelyn jälkeen, vaan etsii mahdollisesti parempia tapoja pakottaa maskien käyttö myös ulkona. ja yksin ulkomaisille turisteille. Tämä johtuu siitä, että monet turistit eivät Anutinin mukaan noudata maskivaltuutusta etenkään turistisaarilla ja -alueilla. On epäselvää, kuinka kauan tarkalleen ja mitä tietoja mandaatin purkamiseen tarvittaisiin, eikä Anutin kommentoinut asiaa.

Tietysti nyt, kun ja jos hätäasetus kumotaan tai poistetaan, mikä olisi pääministeri Prayut Chan-O-Chasta, joka ei ole toistaiseksi osoittanut merkkejä siitä, toimeksiantojen laillinen täytäntöönpano vaikeutuisi ilman hätätilaa. asettavat lait, jotka mahdollistavat seuraamukset ja sakot. Anutinin lausuntojen perusteella näyttää kuitenkin siltä, ​​että kansanterveysministeri tutkii tapoja saada maskit osaksi tavallisia taudintorjuntasääntöjä.

Lopputulos? Toistaiseksi velvollisuus käyttää naamioita kaikilla julkisilla alueilla Thaimaassa, myös sen ulkopuolella, ei todennäköisesti katoa minnekään pian.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/