Thaimaan kuluttajien luottamusindeksi on alimmillaan kahdeksaan kuukauteen elinkustannusten ja polttoaineiden hintojen nousun vuoksi

KUVA: workpoint tänään

Bangkok -

Thaimaan kuluttajien luottamusindeksi on pudonnut alimmalle tasolle viimeisen kahdeksan kuukauden aikana elinkustannusten ja polttoaineiden hintojen nousun vuoksi, Thaimaan kauppakamarin yliopiston talousennustekeskus raportoi tänään 10. toukokuuta.

Yliopiston rehtori Thanawat Phonwichai paljasti huhtikuussa 2022 Consumer Confidence Survey -tutkimuksen tulokset, joiden mukaan kuluttajien luottamusindeksi (CCI) on laskenut neljättä kuukautta peräkkäin ja osunut alimmalle tasolle kahdeksaan kuukauteen syyskuun 2021 jälkeen.

Selvityksen mukaan kuluttajat ovat huolissaan pääasiassa Covid-19 Omicronin varianttien leviämisestä, elinkustannusten noususta sekä vakavasta huolesta Venäjän ja Ukrainan välisestä sotatilanteesta, joka voi johtaa öljyn maailmanlaajuiseen nousuun ja tuotantokustannusten nousu.

Thanawat Phonwichai

Öljyn hinnan jatkuva nousu ja tuotteiden kalliiden hintojen ongelma Thaimaassa ovat nousseet suuriksi huolenaiheiksi, jotka vaikuttavat kuluttajien luottamuksen heikkenemiseen nyt ja lähitulevaisuudessa. Siksi CCI huhtikuussa on jatkanut laskuaan 40.7:ään maaliskuun 42.0:sta.

Lisäksi talouden kokonaisluottamusindeksi, yleisten työmahdollisuuksien luottamusindeksi ja tulevaisuuden tulojen asiakasluottamusindeksi ovat vastaavasti 34.6, 38.0 ja 49.6, mikä laskee merkittävästi maaliskuun raporteista, jotka olivat 35.9, 38.9 ja 51.1. , vastaavasti.

Presidentti sanoi, että laskusuuntaus osoitti, että kuluttajat eivät edelleenkään luota Thaimaan tulevaisuuteen. Hän ehdotti, että hallituksen tulisi tukea polttoaineen hinnannousujen viivästymistä ja ryhtyä toimiin ihmisten elinkustannusten alentamiseksi.

KUVA: Prachachat

Thanawat totesi: "Hallituksen tulisi hidastaa dieselin hinnan nousua, joka oli todennäköisesti 35 bahtia/litra, ja bensiinin hinnan nousua, jonka oli määrä saavuttaa 40 bahtia/litra. Polttoaineen hinnalla oli ratkaiseva rooli yleisön luottamuksessa ja Thaimaan talouden elpymisessä. Jos kuluttajien luottamus ei osoittanut paranemisen merkkejä 1-3 kuukauden sisällä, toisen vuosineljänneksen CCI saavuttaa jälleen Thaimaan historian matalan ennätyksen.

"Hallituksen täytyi keksiä toimenpiteitä väestön elinkustannusten alentamiseksi, luultavasti toteuttamalla "Half-Half" -hankkeen vaihe 5. Jos tämä saadaan tehtyä kesäkuussa, se lisää huomattavasti Thaimaan talouden ostovoimaa.

"Kun maa ilmoitti myös maansa avaamisesta, yöelämän viihdepaikkojen paluuta pitäisi edistää noin 100 miljardia bahtia kuukaudessa työllisyydestä ja matkailusta." Presidentti päätti.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Tarvitsetko Covid-19-vakuutuksen seuraavalle Thaimaan matkallesi? Klikkaa tästä.

Seuraa meitä Facebook

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.