Matkailu- ja urheiluministeri ehdottaa "Thailand Passin" peruuttamista kesäkuuhun mennessä, mutta pysyy toistaiseksi vähemmällä paperityöllä

KUVA: Prachachat

Bangkok -

Matkailu- ja urheiluministeri Phiphat Ratchakitprakarn suunnittelee ehdottavansa "Thailand Pass" -rekisteröintijärjestelmän peruuttamista kesäkuun 1. päivään mennessä ja 300 bahtin "maanpääsymaksun" perimistä Covid-keskuksen seuraavassa kokouksessa. 19 Tilannehallinto (CCSA).

TPN-media huomauttaa kuitenkin, että ohjelma jatkuu toistaiseksi vähemmällä paperityöllä ja että vaikka jotkut tiedotusvälineet ovat raportoineet Thailand Passin poistamisesta varmuudella, se on vain ehdotus Asianomaisten virastojen ei ole vielä edes otettava virallisesti huomioon. Siksi turistien, jotka suunnittelevat matkaa kesäkuussa, ei pitäisi automaattisesti olettaa, että ohjelma poistetaan.

Phiphat paljasti eilen, 27. huhtikuuta, että hän pyytää CCSA-komiteaa harkitsemaan "Thailand Pass" -järjestelmän peruuttamista ja ottamaan sen sijaan käyttöön yksinkertaisen saapuvan rokotteen rekisteröinnin sekä täyttämään muut rokotustiedot TM.6-maahanmuuttolomakkeessa sen sijaan, että helpottaa kaikkia matkustajia.

Hän perusteli, että peruutus tulisi tehdä kesäkuussa, koska Omicron-variantin tartunnat maassa todennäköisesti vähenevät ja se oli lähellä kansanterveysministeriön aikataulua tehdä Covid-19 endeeminen sairaus 1. mennessä.

Samaan aikaan kansanterveysministeri Anutin Charnvirakul ehdotti, että "Thailand Passin" kumoaminen tulisi korvata lisäsäädöillä, kuten esimerkiksi turistien on saatava tehosteannos tai heillä on oltava vähintään 3 rokotetta Covid-19-rokotteella täällä. Jos he eivät saa terveysministerin ehdotuksesta vähintään kolmea rokotusta, heidän olisi käytävä läpi muita ennaltaehkäiseviä vaiheita, kuten testaus tai karanteeni.

Tämä ehdotus, TPN-media huomauttaa, että se on vain se, ei virallista, ei virallista ehdotusta, lakia, sääntöä tai muuta vastaavaa, ei mennyt hyvin monille, mukaan lukien matkailuministerille.

Matkailuministeri neuvoi, että rokotusten määrää tulisi harkita markkinakohtaisesti ja että kolmen Covid-19-rokotteen vaatiminen rajoittaisi vierailijoiden määrää, koska monet maat eivät vaadi sitä, etenkään vähäriskisiltä. eivät olleet vanhuksia tai haavoittuvia, mikä on Thaimaan tärkein matkailumarkkina.

KUVA: Prachachat

”Sen pitäisi riippua turistien lähtömaasta ja siitä, onko sen hallitus jo antanut tehosterokotuksen vai ei. Jos turisteja ei tueta rokotusten puutteen vuoksi maassaan, tätä ehdotettua sääntöä ei pitäisi toteuttaa", Phiphat lisäsi.

"Maatulomaksusta" ministeri sanoi, että ehdotus oli alun perin tarkoitus esittää ministerivaliokunnalle ensi viikolla. Jos se hyväksytään, se otettaisiin käyttöön seuraavan kolmen kuukauden aikana. Hänen lausuntonsa mukaan 300 bahtin maksu jaettiin 50 ja 200 bahtiin. Ensimmäiset 50 bahtia käytettäisiin turistien henkilövakuutuksiin, mukaan lukien Covid-19-vakuutus lieviin infektioihin, ja toiset 250 bahtia jaettaisiin kansalliselle matkailun edistämisrahastolle.

Matkailu- ja liike-elämän järjestöt ovat vastustaneet jyrkästi tätä maamatkailumaksua, joiden mukaan se on väärä aika vaatia sitä hinnasta riippumatta. Thaimaan hallitus väittää kuitenkin, että maksu käytettäisiin kokonaan vakuutuksiin ja matkailuun, ja se hyödyttäisi kaikkia turisteja parantamalla maan matkailun infrastruktuuria. Thaimaan hallitus on myös sanonut, että maksun käyttö ja rahamäärä olisivat täysin läpinäkyviä, eikä siinä olisi korruptiota.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Tarvitsetko Covid-19-vakuutuksen seuraavalle Thaimaan matkallesi? Klikkaa tästä.

Seuraa meitä Facebook

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.