Thaimaan ilmatieteen laitoksen mukaan meneillään oleva kausiluonteinen kylmä ei ole napapyörre

Kansallinen - 

  Thaimaan ilmatieteen laitoksen mukaan suurimmassa osassa Thaimaata jatkuva kausiluonteinen kylmä ei johdu napapyörteestä, vaan Kiinasta tulevasta suhteellisen voimakkaasta kylmästä ilmamassasta.

Thaimaan ilmatieteen laitos on julkaissut virallisen ilmoituksen Facebook-sivullaan tänään, 4. huhtikuuta 2022, selventääkseen verkossa vallitsevaa väärinkäsitystä jatkuvasta epätavallisesta kylmästä, jonka jotkut väittivät johtuvan napapyörteestä. "Lämpötilan lasku 1. huhtikuuta 3. huhtikuuta ei johdu napapyörteestä, vaan suhteellisen voimakkaasta kylmästä ilmamassasta, joka ulottui Kiinasta"Päivän aikana suurin osa ylemmän Thaimaan lämpötiloista vaihtelee kuumasta erittäin kuumaan, ja ukkosmyrskyt ovat suhteellisen yleisiä. Ylä-Thaimaa aiemmin peittänyt korkeapaine ja kylmä ilmamassa yleensä heikkenee ja vetäytyy Kiinaan talvella, mutta ilmamassan voimakkuudesta riippuen se voi ajoittain levitä uudelleen Thaimaan yläosaan, jolloin sää on huono, ukkosmyrskyt, voimakkaat. tuulet ja lämpötilan lasku, kuten näkyy.

Internetissä laajasti keskusteltu napapyörre ei vaikuta Thaimaahan, koska Himalaja estää napapyörteen aiheuttaman tuulen, mikä vaikeuttaa pohjoisnavalta tulevan tuulen pääsyä Thaimaahan. Thaimaan ilmatieteen laitos kertoo.

Pohjois-, keski- ja itäosilla, mukaan lukien Bangkok, lämpötilan odotetaan laskevan 2-4 astetta ja tuulen voimakkaita sekä koillisessa 1-3 astetta seuraavien päivien aikana, etenkin yön aikana.

Vaurioituneilla alueilla asuvia kehotetaan pitämään huolta terveydestään, ja maanviljelijöiden on oltava valppaina sään vaurioittamien satojen suhteen.

Eteläisillä matalapainealueilla voi myös esiintyä lisääntyvää sadetta ja rankkasadetta; siksi ihmisten tulee olla varuillaan äkillisten tulvien varalta.

Tuulen aallot Thaimaanlahdella ovat kohtalaisia ​​ja ylemmillä Persianlahden alueilla meren aalto voi olla 2 metriä tai korkeampi, joten merimiesten tulee ryhtyä varotoimiin tai pidättäytyä purjehtimisesta myrskyisenä päivänä.

Katso lisätietoja https://www.tmd.go.th/ tai soita 0-2399-4012-13 plus 1182. Linja on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/tai alla olevissa kommenteissa.

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.