Thaimaan matkailuministeri vaatii 300 bahtin "maapääsymaksun" perimistä kaikilta ulkomaalaisista vierailijoista, sanoo auttavan turisteja ja läpinäkyvää

KUVA: Manager Online

Kansallinen -

Thaimaan matkailu- ja urheiluministeri vahvisti, että kaikkien maassa vierailevien ulkomaalaisten matkailijoiden 300 bahtin "maapääsymaksu" otetaan lopulta käyttöön ja korosti, että se käytettäisiin turistien vakuutuksiin ja maassa matkustavien hätärahastoon.

Ministeri Phiphat Ratchakitprakarn kertoi Associated Pressille tänään 23. helmikuuta, että maksujen perintäsuunnitelma oli vielä tarkoitus saattaa voimaan, koska se oli päätös, joka annettiin kauan ennen hänen aikakauttaan. TPN-media huomauttaa, että ehdotus osallistumismaksusta on herättänyt kiistaa sosiaalisessa mediassa sekä matkailu- ja ravintola-alalla.

Phiphat selvensi, että rahat käytettäisiin hänen mukaansa Thaimaassa vierailevien matkailijoiden vakuutuksen ostamiseen, hätäpalvelujen tarjoamiseen ja loppusumma käytettäisiin kansliasihteerin johtaman matkailun kehittämisen rahastona. Hän vaati myös, että keräysprosessi olisi avoin ja vastuullinen yleisölle eikä menisi kenenkään "taskuun".

KUVA: Siamrath

Ministeri paljasti, että ajatus maanpääsymaksusta nousi keskusteluun ensimmäisen kerran Bangkokin Erawan-pyhäkössä vuonna 2015 tapahtuneen räjähdyksen jälkeen, jossa loukkaantui myös monia ulkomaisia ​​turisteja. Budjettivaliokunta oli tällä hetkellä osoittanut osan budjetistaan ​​ulkomaalaisten hoitoon.

Työvaliokunta sanoi kuitenkin, että he eivät voineet jakaa budjettia vuonna 2019 ja sanoi, että matkailuministeriön tulisi kerätä rahaa turisteilta ja käyttää varat hoitorahastona hätätapauksissa. Siksi maamaksuehdotus esiteltiin ja sitä käsiteltiin hallituksen kokouksessa samana vuonna.

Matkailuministeri ei kuitenkaan kertonut tarkkaa ajankohtaa, jolloin maksu tulee voimaan, ja se todennäköisesti sisältyy lentolipun hintaan.

Edellisen kattavuuden löydät täältä:

Thaimaa aikoo periä 300 bahtin "maamaksun" kansainvälisiltä turisteilta huhtikuusta alkaen

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Tarvitsetko Covid-19-vakuutuksen seuraavalle Thaimaan matkallesi? Klikkaa tästä.

Seuraa meitä Facebook

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.