Kaksi demokratiaa kannattavaa mielenosoitusjohtajaa "Pai Daodin" ja "Mike Rayong" myönsivät eilen väliaikaisen takuita.

KUVA: Thaimaan ihmisoikeuslakimiehet (TLHR)

Bangkok -

Kaksi pidätettyä demokratiaa kannattavaa mielenosoitusjohtajaa, Jatupat “Pai Daodin” Boonpattararaksa ja Panupong “Mike Rayong” Jadnok saivat väliaikaisen takuita eilen 9. helmikuuta, mutta heidän on pysyttävä kotona määrättyjen ulkonaliikkumiskieltoaikoina ja käytettävä EM-rannekkeita (elektroninen valvonta) kaikki ajat.

Thai Lawyers for Human Rights Centerin asianajajiensa mukaan he hakivat väliaikaista takuita kahta aktivistia vastaan ​​kaikissa rikostuomioistuinta koskevissa tapauksissa, mukaan lukien kapina- ja lese majeste 112 §:n tapaukset.

Takuita koskevassa hakemuksessa perusteltiin, että Jatupatin äiti loukkaantui onnettomuudessa jalkamurtumalla, joten asianajajat pyysivät hänelle väliaikaista vapauttamista, jotta hän voisi tavata äitiään. Mitä tulee Panupongin, hänen äitinsä ei pystynyt toiminnallisesti hoitamaan perheen paistettuja durianeja ruokkimaan perhettä. Siksi asianajajat pyysivät väliaikaista vapautusta, jotta hän voisi hoitaa äidin taakkaa.

Tuomioistuin myönsi sitten väliaikaisen takuita sillä ehdolla, että he eivät saa osallistua mihinkään lakia uhkaavaan poliittiseen liikkeeseen, eivät voi tehdä mitään monarkiaa loukkaavia toimia eivätkä poistua maasta. He eivät myöskään saa poistua kotoaan klo 6–00 seuraavana päivänä, ja heidän on käytettävä EM-rannerenkaita seuratakseen nykyistä sijaintiaan jatkuvasti.

Molempia ei kuitenkaan vapautettu vielä tänä aamuna, koska Jatupatille oli pidätysmääräys Phu Khieon provinssin tuomioistuimessa Chaiyaphumissa ja eteläisessä rikostuomioistuimessa Bangkokissa ja Panupongia Phu Khieon tuomioistuimessa. Asianajajaryhmä vaati heidän takaamistaan ​​molemmissa tuomioistuimissa tänään, helmikuun 10. päivänä.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Tarvitsetko Covid-19-vakuutuksen seuraavalle Thaimaan matkallesi? Klikkaa tästä.

Seuraa meitä Facebook

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.