Thaimaan matkailuviranomainen ja kymmenet Chonburin viihde- ja matkailualan toimijat pitävät suuren kokouksen yöelämän laillisen uudelleen avaamiseksi

Chonburi -

TAT:n kuvernööri Yuthasak Supasorn aikoo ottaa viihdepaikat Chonburiin, erityisesti Pattayaan, virallisesti 11. yrityksenä, joka on oikeutettu SHA+ (Safety and Health Administration) pätevyyteen. Tavoitteena on tehdä kaupungista "SHA+ kaupunki" ja kokeilualue. yöelämän LIGAL uudelleen avaamiseksi, jota Pattayalla pidetään paikallisen talouden kannalta kriittisen tärkeänä.

Tämä mahdollistaisi pohjimmiltaan sellaisten baarien, yökerhojen, pubien, karaoken, gogojen ja vastaavien paikkojen laillisen avaamisen, jotka Covid-19-tilanteenhallinnan keskus (CCSA) on teknisesti sulkenut valtakunnallisesti 10 lähtien. Covid-19-toimenpiteitä varten. Tapahtumapaikat ovat saaneet joulukuun 2021 puolivälistä lähtien avata tilapäisesti "ravintoloita" tietyillä säännöillä ja sertifikaateilla, mutta tämä oli aina tarkoitettu väliaikaiseksi toimenpiteeksi, ja viihdeyritysten omistajat vaativat nyt laillista avaamista.

Nykyisen "ravintola"-ohjelman kriitikot väittävät, että se hämmentää asiakkaita ja jotkut sosiaalisessa mediassa ovat väittäneet, että koko asia on pohjimmiltaan jättimäinen charade tai "koira- ja poniesitys". Jotkut kriitikot ovat myös sanoneet, että yöelämän ja baarien nykyinen "harmaa" asema vain rohkaisee korruptioon ja sääntöjen rikkomiseen.

Kuvernööri johti kokousta eilen iltapäivällä Pattayassa suuressa hotellissa, jossa oli kymmeniä paikallisia matkailujärjestöjä, yritysten omistajia ja klubeja yhden "One Voice" -nimisen sateenvarjoryhmän alaisuudessa eilen 30. tammikuuta. etsimään ratkaisuja matkailualan viihdealan toimijoiden mahdolliseen lailliseen uudelleen avaamiseen Pattayassa ja Chonburissa.

Kokouksessa kehotettiin hallitusta harkitsemaan viihdepaikkojen, kuten pubejen, baarien, karaoke-loungejen, yökerhojen jne., sisällyttämistä. SHA+ -tutkinnoissa, koska tapahtumapaikat katsottiin myös osaksi matkailualaa. Pattayalla One Voice -ryhmän mukaan viihdesektoria pidetään "magneettina" vetovoimana, Tämä tarkoittaa, että se houkuttelee kaupunkiin suurimman osan vierailijoista, jotka sitten käyttävät rahaa lukuisiin muihin yrityksiin ja sektoreihin, jotka eivät liity yöelämän alaan. Pattaya on Pattayan kaupungin johtajien mukaan riippuvainen matkailusta, josta suuren osan vetää yöelämä, ja sen BKT:sta on arviolta 80-85 prosenttia.

Yksi One Voice -operaattorin edustajista paljasti, että Pattayan ja Chonburin operaattorit olivat tehneet hyvää yhteistyötä hallituksen ja sen toimenpiteiden kanssa kaikissa ulottuvuuksissa nopeuttaakseen liiketoimintansa uudelleen avaamista sen jälkeen, kun Pattayan kaupunki oli kärsinyt yli 2 vuotta. One Voice huomautti, että yöelämä ja viihdesektori oli laillisesti suljettu tällä hetkellä Thaimaassa lähes kymmenen kuukauden ajan ja sitä ennen yhteensä viisi kuukautta vuoden 2020 ja 2021 alussa Covid-19:n vuoksi, paljon enemmän kuin mikään muu ala ja erittäin vähän tai ei ollenkaan taloudellista tukea tai korvausta.

Nykyisen "muokatun" ravintolaluvan hakeminen oikein viihdepaikoille saattoi paikallisten toimijoiden mukaan tarkoittaa, että jouduttiin käymään läpi erilaisia ​​prosesseja, jotka kestivät pitkän ajan ja aiheuttavat toimijoille lisäkustannuksia ja taloudellisia rasitteita. Jotkut niistä pysyivät suljettuina, koska yrittäjillä ei ollut varaa modifioitujen "ravintoloiden" ylläpitokustannuksiin.

Kokouksen päätteeksi kuvernööri Yuthasak lupasi paikallisille yrittäjille ehdottaa CCSA:lle, että viihdepaikoista tulisi 11. laitostyyppi, joka mahdollistaisi SHA+ -symbolin lupahakemukset muiden matkailuun liittyvien yritysten tavoin. Näin ala voisi avautua laillisesti lähes vuoden kuluttua.

TPN huomauttaa kuitenkin, että tunnetusti varovainen CCSA, jota johtavat lääkärit, jotka eivät ole tekemisissä matkailu- tai yöelämän alalla, on ollut joka käänteessä kielteinen viihdealan ja yötalouden laillisen uudelleen avaamisen suhteen, väittää jatkuvasti, että se on suuri uhka Covid-19:n leviämiselle. Kriitikot ovat kuitenkin väittäneet, että jatkuva sulkeminen on poliittinen ja sidottu tiettyihin hallituksen ja CCSA:n edustajiin, jotka ovat yleisesti eri mieltä yöelämän, alkoholin ja baariteollisuuden kanssa useista henkilökohtaisista, uskonnollisista ja konservatiivisista syistä. CCSA väittää, ettei näin ole, ja he välittävät vain Covid-19:n leviämisestä.

Yuthasak totesi: "Sillä välin haluaisimme ystävällisesti pyytää Pattayan yrittäjiä jatkamaan nykyisten ennaltaehkäisevien toimenpiteiden noudattamista tartuntatautien ehkäisyn ja hallinnan roolimallina, kun suunnittelemme Pattayaa pilottimatkailumalliksi "SHA+City", jonka yrittäjät voisivat. käyttää saadakseen yrityksensä hyväksynnän SHA+ -standardin mukaisesti."

”Oli erittäin tärkeää kampanjoida toimenpiteitä ja samalla kiihdyttää neljättä Covid-4-rokotteiden tehostusta alueella kelpaaville. Kaikista tämänpäiväisistä johtopäätöksistä keskustellaan asianomaisten ministeriöiden kanssa kiireellisten toimien vuoksi. Yuthasak päätti.

Tällä hetkellä Thaimaan hallitus ei ole antanut päivämäärää viihde- ja yöelämäteollisuuden lailliselle uudelleen avaamiselle, joten se on jättänyt sen nykyiseen "harmaaseen" ravintolatilaan. Hallitus lykkäsi aiemmin ehdotettuja päivämääriä laillisten baarien avaamiselle joulukuussa ja tammikuussa Omicron Covid-19 -varianttia koskevien huolenaiheiden vuoksi, huomauttaa TPN-media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Tarvitsetko Covid-19-vakuutuksen seuraavalle Thaimaan matkallesi? Klikkaa tästä.

Seuraa meitä Facebook

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.