Merkittävä hallituspuolueen jäsen Thammanat Prompow ja Palang Pracharat -puolueesta erotetut kansanedustajat

Bangkok -

Pääsihteeri Thammanat Prompow ja vielä 21 Palang Pracharat -puolueen kansanedustajaa on erotettu pääministeri Prayut Chan-O'Chan hallitsevasta puolueesta puolueen johtoryhmän jäsenten kokouksen jälkeen keskiviikkona 19. tammikuuta.

Entinen apulaismaatalousministeri, joka aikoinaan kuvaili itseään hallitsevan puolueen "päävaltimoksi" sekä hänen hallinnassaan olevat kansanedustajat, joutuivat eroamaan puolueesta paikallisten tiedotusvälineiden mukaan sisäpoliittisten konfliktien vuoksi. puolueen suurimpia jäseniä.

Puolueen päätös herätti eilen illalla julkista huomiota kommenteilla, joissa mainittiin ensimmäinen huomautus mahdollisista sisäisistä konflikteista, kun Thammanatia syytettiin aiemmin väitetysti pääministerin syrjäyttämisestä parlamentissa syyskuussa 2021 käydyssä epäluottamuslausekeskustelussa.

Vaikka syrjäyttäminen ei heti toteutunut, Thammanat julkaisi jo netissä puolueen päätöksen jälkeen, että hän oli kiitollinen yleisön tuesta ja sanoi humoristisesti "Mihin puolueeseen minun pitäisi mennä?"

Thammanat on pitkään ollut kiistanalainen hahmo Thaimaan hallituksessa, suuri osa siitä johtuu tästä.

KUVA: Naewna

Samaan aikaan Thaimaa ilmoitti uuden poliittisen puolueen "Rakennamme Thaimaan tulevaisuutta" (kirjaimellinen nimi), jonka perustivat entiset Palang Pracharat -puolueen jäsenet Sontirat Sontijirawong ja Uttama Savanayana.

Puolueen perustivat kokeneet poliitikot ja akateemikot, ja se avautui uusille sukupolville ja ajattelijoille auttamaan maata monin tavoin eteenpäin, heidän eilisessä konferenssissa kerrottiin.

”Me, Thaimaan tulevaisuutta rakentavamme, emme mene äärimmäisyyksiin. Emme ole äärimmäisen oikeistossa emmekä vasemmistossa. Emme petä ja petä kansakuntaa. Olemme vapaaehtoisesti toinen vaihtoehto thaimaalaisille. Haluamme kutsua kaikki luomaan Thaimaan tulevaisuutta yhdessä.

Puolue liittyy todennäköisesti Thaimaan poliittiseen liikkeeseen tulevissa vaaleissa.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Tarvitsetko Covid-19-vakuutuksen seuraavalle Thaimaan matkallesi? Klikkaa tästä.

Seuraa meitä Facebook

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.