Thaimaan kansanterveysministeriö ehdottaa "Test & Go" -peruuttamista, ilmoittaa ensimmäisestä paikallisesta Omicron-variantista

KUVA: Manager Online

Kansallinen -

Thaimaan kansanterveysministeriö valmistautuu ehdottamaan "Test & Go" -matkailuohjelman uudelleenarviointia ja asettamaan uudelleen karanteenin kaikille matkustajille, koska Thaimaahan saapuneiden joukossa on nopeasti löydetty Omicron-tapauksia.

TPN-media haluaa tehdä täysin selväksi, että tämä on tällä hetkellä vain ehdotus Covid-19-tilannehallintokeskukselle. Tällä hetkellä ei ole mitään lopullista eikä tarkempaa tietoa siitä, milloin päätökset tehdään.

Kansanterveysministeri Anutin Charnvirakul totesi tänä aamuna 20. joulukuuta televisioidussa lähetyksessä, että terveysministeriö ja sen valiokunta harkitsevat valtion karanteenijärjestelmän uudelleen käyttöönottoa matkustajille, sekä thaimaalaisille että ulkomaalaisille maahan saapuessaan.

Kansanterveysministeriö ehdottaa myös Covid-19-tilanteenhallinnan keskukselle (CCSA) tulevassa kokouksessa "Test & Go" -karanteenittomuusjärjestelmän peruuttamista Omicron-infektioiden vakavan tilanteen vuoksi ympäri maailmaa.

Tähän mennessä Thaimaasta on löydetty 63 Omicron-tapausta, joista 20 on vahvistettu täydellisellä geneettisellä analyysillä. Siksi karanteenin uudelleen asettamisella on tarkoitus lisätä Omicronin käsittelymahdollisuuksia maassa, ministeri totesi.

นาย๠พทย์จัภรรัภพิทยาภ§à¸‡à¸¨à¹Œà¸à¸²à¸™à¸™à¸—์
Jakrat Pittayawong-anon

Kansanterveysministeriö ilmoitti tänään pidetyssä lehdistötilaisuudessa myös Omicron-variantin ensimmäisestä paikallisesta leviämisestä Thaimaassa. Potilas on thaimaalainen nainen, joka on naimisissa kolumbialaisen lentäjän kanssa, joka palasi Nigeriasta 26. marraskuuta ja saapui Thaimaahan hiekkalaatikkoohjelman kautta Bangkokissa.

Hän oli alun perin negatiivinen viruksen suhteen RT-PCR:llä saapuessaan ja koko hiekkalaatikko-ohjelman ajan. Häntä ammuttiin jo kahdella annoksella AstraZenecaa ja hän oli juuri saanut tehosterokotteen Pfizerillä 1. joulukuuta.

Hän kuitenkin sairastui epäilyttäviin oireisiin palattuaan vaimonsa kotiin Pathum Thanissa 7. joulukuuta ennen kuin hänet vahvistettiin positiivisilla tuloksilla paikallisessa sairaalassa 10. joulukuuta.

Myös hänen vaimonsa testitulos oli positiivinen Omicron-variantille, ja se on ensimmäinen tunnettu paikallinen Omicron-variantin tartunta Thaimaassa kansanterveysministeriön tartuntatautiosaston johtajan Jakrat Pittayawong-anonin mukaan.

Miehellä on nyt todettu keuhkotulehdus, mutta hän ei ole hengityskoneessa. Hänen tilansa on paranemassa. Vaimo on jo saanut kaksi annosta AstraZenecaa, eikä hänellä ole toistaiseksi vakavia oireita.

CCSA:n tiedottaja totesi päivittäisessä lehdistötilaisuudessaan viimeisen tunnin aikana, että "muutoksia osallistumisohjelmaan on varmasti tulossa" vastauksena MOPH:n ehdotukseen, mutta jälleen kerran, tällä hetkellä ei ollut etaa eikä lopullisia tietoja. .

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==--

Tarvitsetko Covid-19-vakuutuksen seuraavalle Thaimaan matkallesi? Klikkaa tästä.

Seuraa meitä Facebook

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.