Thaimaasta ei löytynyt toista tunnettua Omicron-variantin tapausta, sanoo kansanterveysministeriö

Kansallinen -

Thaimaan tautientorjuntavirasto (DDC) vahvisti tänään, 7. joulukuuta, että Thaimaa ei ole vielä löytänyt toista Omicron-infektiotapausta.

Tämä seurasi ensimmäistä tapausta, jota käsittelimme täällä, aiemmin tässä kuussa.

DDC:n epidemiologiaosaston johtajan tohtori Chakkarat Pittayawongin mukaan yksi 17 suuren riskin kontaktista, joka työskenteli hotellin tarjoilijana ja toimitti ruokaa tartunnan saaneelle matkustajalle, todettiin alun perin positiiviseksi eilen, mutta osoittautui vain negatiiviseksi toisessa testissä tänään. - anont.

Taudin tutkinnassa paljastui, että mahdollinen tartunta oli 44-vuotias Thaimaan kansalainen, jonka kerrottiin luovuttaneen asiakirjoja ja tarjoilevan ruokaa Espanjasta matkustavalle tartunnan saaneelle thai-syntyperäiselle Yhdysvaltain kansalaiselle hotellihuoneessaan 1. joulukuuta. Molempien kerrottiin kuitenkin käyttäneen naamioita ottaessaan yhteyttä. Sen jälkeen hotellityöntekijä palasi kotikaupunkiinsa viiden perheenjäsenensä kanssa.

Hänen ensimmäinen Covid-19-testi tehtiin 5. päivänä ja hänen tuloksensa oli todennäköisesti positiivinen seuraavana päivänä. Tulos oli kuitenkin negatiivinen tänä iltapäivänä, johtaja paljasti.

KUVA: BMA Health

Kansanterveysministeri Anutin Charnvirakul totesi lisäksi, että ensimmäinen Omicron-infektio on nyt kansanterveysviranomaisten valvonnassa ja hoidossa. Myös kaikki laajenevan tautitutkimuksen jäljitettävät riskikontaktit eristetään taudintorjuntatoimenpiteiden jälkeen. Tartunnan saaneen henkilön kerrotaan olevan täysin oireeton.

Sillä välin ilmoitetun tartunnan saaneen hotellin henkilökunnan testinäytteitä tutkitaan edelleen vahvistuksen ja mahdollisesti Omicronin havaitsemisen varalta. Se on nyt lääketieteen laitoksen prosessissa, joka kestää noin 3 päivää, Anutin sanoi.

”Ennemmin tai myöhemmin jokaisessa maassa on Omicron-versio, koska ihmiset matkustavat koko ajan. Mutta Thaimaa aikoo käsitellä muunnelmaa tehokkaasti toteuttamalla ennakoivampaa seulontaa ja rajoittamalla riskimaista saapuvia maahantuloja Thaimaahan. Ulkoministeriö kieltää myös maahantulotodistuksen ja lentokelpoisuusasiakirjojen myöntämisen Afrikan maista tuleville matkustajille, mikä auttaa rajoittamaan matkustajien määrää”, Anutin sanoi.

Samaan aikaan Thaimaan kansanterveysministeriö on myös todennut useita kertoja tänään yksinään, jotta ihmiset "ei panikoiisi" Omicron-variantista ja että vaikka tiedemiehet ympäri maailmaa tutkivat edelleen varianttia, ei vieläkään ollut ratkaisevaa näyttöä, että variantti voisi johtaa enemmän sairaalahoitoja, tartuntoja, rokotteen kiertämistä tai vakavuutta. Variantin mutaatioiden määrä huolestuttaa kuitenkin edelleen sitä tutkivia epidemiologeja. Kestää todennäköisesti vielä ainakin useita viikkoja, ennen kuin lopullinen, vertaisarvioitu tieteellinen tieto variantista on valmis.

Hermostuneita yrittäjiä, erityisesti ravintola-alalla, ovat jo julkaisseet julkisia lausuntoja, joissa vedotaan pääasiassa Thaimaan hallitukseen olla tekemättä "polvi-nykiviä" reaktioita vaihtoehdosta, joka voisi johtaa vielä useampaan sulkemiseen tai rajoituksiin heidän alallaan, joka oli kohdannut jo lähes kaksi vuotta sääntöjä, määräyksiä, sulkemisia ja seisokkeja.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Tarvitsetko Covid-19-vakuutuksen seuraavalle Thaimaan matkallesi? Klikkaa tästä.

Seuraa meitä Facebook

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.