Liiketoiminnan harjoittajat iloitsevat sen jälkeen, kun alkoholin myynti ja juomat ovat sallittuja Pattayan pätevissä ravintoloissa, mikä on seuraava askel?

Pattaya -

Liiketoiminnan harjoittajat ovat iloisia Pattayasta sen jälkeen, kun alkoholin myynti ja juomat vihdoin sallittiin eilen pätevissä ravintoloissa Chonburin Covid-8-säännösten vuoksi 19 kuukauden kiellon/kiellon jälkeen.

Ensinnäkin, jos haluat videoversion tästä tarinasta, katso tämä:

Chonburin kuvernööri julkaisi eilen illalla uudet tilaukset PR-Facebook-sivunsa kautta, jotka sallivat (4. joulukuuta) alkoholin myynnin ja juomat, jotka ovat nyt sallittuja Chonburin "sinisen alueen" alueilla, mukaan lukien Pattaya, Koh Larn, Sattahip ja Banglamung. Tilaukset tulivat vain muutama tunti sen jälkeen, kun suuri joukko yritysten omistajia ja matkailujärjestöjä järjesti Walking Street -mielenosoitus, vaikka ei heti ollut selvää, liittyivätkö nämä kaksi suoraan toisiinsa. Yritysomistajat olivat painostaneet hallitusta kiellon poistamiseksi yhä enemmän yli kuukauden ajan.

ttps://thepattayanews.com/2021/12/03/pattaya-and-other-chonburi-blue-zones-officially-allowed-to-sell-alcohol-in-restaurants/

Viime yönä monet ravintolat, kahvilat ja buffetravintolat avasivat uudelleen tai sallivat alkoholin myynnin Pattayassa. Virallisesti määräys sallii vain SHA (Safety and Health Administration) Plus -paikat myydä alkoholia, mikä edellyttää, että yli 70 prosenttia henkilökunnasta on rokotettu ja läpäistävä sertifiointiprosessi, joka täyttää monet standardit kansanterveysministeriön kanssa. On kuitenkin epäselvää, kuten Phuket ja Bangkok ja muut "siniset" vyöhykkeet, ovatko paikalliset viranomaiset saattaneet "helpottaa" sääntöjen täytäntöönpanoa vai sallivatko prosessin läpivientipaikat, joka voi kestää viikkoja, avautua sillä välin.

Virallisesti baarit ja yöelämä eivät vielä ole SHA:ssa rekisteröintiä varten, ja paikkoja on kuulemma kehotettu rekisteröitymään ravintoloksi, jos ne haluavat avata. Tapahtumapaikkojen on myös noudatettava Thaimaan COVID FREE -sääntöjä, jotka sisältävät toimenpiteitä, kuten käsienpesun, sosiaalisen etäisyyden ja maskin käyttämisen syömättä tai juomatta. Avaamista koskevissa määräyksissä ei ole mainintaa ruoan ostamisesta juoman kera, vaikka tämä sääntö voi vaihdella tapahtumapaikasta toiseen ja paikallisten viranomaisten ohjeista.

TPN-media huomauttaa, että monet lukijakommentit kyseenalaistivat alkoholinmyyntikorvauksen aukioloajat, klo 11-00 ja 2-00. Iltapäivän tauko on ollut voimassa jo jonkin aikaa, paljon ennen Covid-19:ää, vaikka tämän säännön täytäntöönpanoa on perinteisesti lievennetty, erityisesti Pattayalla, koska se on turistialue. On epäselvää, kuinka tiukka tämä sääntö pannaan täytäntöön nykyisessä ympäristössä.

Ravintolan omistaja Amittra Klaidang kertoi The Pattaya News -tiimille: "Olen erittäin onnellinen sen jälkeen, kun alkoholin myynti ja juomat sallittiin ravintoloissa. Ravintola oli suljettuna monta kuukautta, koska päätin olla avaamatta ilman alkoholia, koska se on yli 60% tuloistani ja oli vaikeaa tukea yritystä ilman sitä. Minulla on myös velkoja maksettavana pandemian aikana. Meillä oli eilen paljon asiakkaita, jotka tulivat käymään kuultuaan alkoholikiellon purkautumisen. "Monet ihmiset haluavat juoda alkoholia aterioiden yhteydessä. Toivon, että kaikki on parempaan päin ja tämä on hyvä ensimmäinen askel rentouttaa entisestään pubeja, yökerhoja ja viihdettä, joihin Pattaya on erittäin riippuvainen matkailusta.

Mr. Wasan Sanguantoikam, kahvilan omistaja, kertoi The Pattaya Newsille: "Meidän täytyy kiittää Chonburin kuvernööriä ja Pattayan pormestaria sekä kaikkia asianosaisia ​​alkoholimyynnin ja juomien sallimisesta ravintoloissa. Alkoholi ja musiikki tekevät ihmiset onnelliseksi ja vaikuttavat merkittävästi liiketoimintaamme. Ilman sitä meillä oli vaikeuksia tehdä voittoa tai houkutella asiakkaita, eikä meillä ollut säännöllistä elävää musiikkiamme, koska useimmat ihmiset eivät halua katsoa elävää musiikkia ilman alkoholia, ainakaan meidän tapahtumapaikallamme.

"Seuraamme kuitenkin tiukasti "SHA Plus"- ja "Covid Free Setting" -mittauksia. Asiakkaamme noudattavat myös hygieniamittauksia. Emme halua uusia Covid-19-klustereita." Wasan päätti.

Mikä on Pattayan ja turistialueiden seuraava askel? Se jää nähtäväksi, vaikka johtajat ovat vihjailleet yrittäneensä vedota Center for Covid-19 Situation Administration -keskukseen (CCSA) saadakseen luvan "kokeilu"-viihdealueeksi ennen yötalouden kansallista uudelleen avaamista, kuten Khao. San Road Bangkokissa. Ainakin yksi paikallisten yritysten omistajien yhdistys, joka edustaa Pattayan suurta yöelämän aluetta, on ehdottanut ajatusta heidän kadunsa "sulkemisesta" rokotustilan tarkistamiseksi, kuten Khao San Road, jotta baarit ja yöelämä voisivat avautua turvallisemmin. Nämä ovat kuitenkin ehdotuksia, eikä tiedetä, hyväksytäänkö jokin niistä. Virallisesti yötalous valtakunnallisesti aukeaa vasta tammikuun puolivälissä ja sitä voidaan Thaimaan pääministerin mukaan lykätä uudelleen Omicronin uusimmasta Covid-19-variantista aiheutuvien huolenaiheiden vuoksi.

Mitä tulee, sallitaanko tavanomaisten "baarien" tai viihdepaikkojen avautuminen "ravintoloihin", se jää epäselväksi ja perustuu Phuketin ja Bangkokin tapaan suurelta osin paikallisten johtajien ohjeisiin. Kansanterveysviranomaiset ovat toistuvasti todenneet, että he haluavat paikkojen olevan tällä hetkellä ravintolaympäristö, mutta se ei teoriassa tarkoita kunnollista keittiötä, ravintolaa, kokkeja tai mahdollisesti jopa ruokaa, ainakin täysiä aterioita. Se tarkoittaa paremmin valaistuja paikkoja, musiikkia kohtuullisella äänenvoimakkuudella, pöytäpalvelua, parempaa etäisyyttä pöytien ja jakkarien välillä, sääntöjä, jotka kieltävät yhteiset tanssitilat tai karaokea sekä rajoittavaa vuorovaikutusta henkilökunnan ja asiakkaiden välillä. Nähtäväksi jää, kuinka tiukkaa täytäntöönpano tulee olemaan paikallisesti, ja yritysjohtajat ja omistajat työskentelevät edelleen johtajuudella tämän aiheen parissa.

Toistaiseksi riippumatta siitä, onko täytäntöönpano tiukkaa vain SHA+ -paikoille vai "rentoille" kuten joillakin muilla BLUE (Business, Leisure, Ultimate Experience) -vyöhykkeillä, pelkkä alkoholimyynnin salliminen joissakin paikoissa on merkittävä askel eteenpäin, jota yritysten omistajat ovat jo melkein odottaneet. kahdeksan kuukautta. Ja se on jotain, josta voisi nostaa juoman.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Auta tukemaan Pattaya News -lehteä vuonna 2021!

 

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.