Pattayan viihde- ja matkailualan toimijat lupaavat jatkaa alkoholin myynnin sallimista ainakin ravintoloissa ja hotelleissa

Pattaya -

Pattayan viihde- ja matkailualan toimijat ovat luvanneet jatkaa ponnisteluja alkoholin myynnin sallimiseksi ravintoloissa ja hotelleissa sekä tapahtumien laillisen uudelleen avaamisen sallimiseksi, senkin jälkeen, kun Chonburin tartuntatautikomitea kieltäytyi lieventämästä alkoholisääntöjä, kun he julkaisivat viimeisimmät Covid-19-rajoituksia koskevat määräyksensä viime yönä 1. joulukuuta.

Tämä johtuu siitä, että paikat, kuten Bangkok ja Phuket, pidentävät juoma-aikojaan "ravintoloissa" (todellisuudessa monet baarit ovat avoinna väliaikaisilla luvilla tai thaimaalaisilla Covid-pysäkkikorteilla) ja suosituimmat turistikohteet, kuten Cha-am ja Ayutthaya, jotka sallivat juomisen ravintoloissa. Yöelämästään maailmankuulu Pattaya, Thaimaan kolmanneksi vierailluin matkailukohde (ja vuonna 2019 lähes kymmenen miljoonalla kävijällä 19. maailmassa), on edelleen laajalti epäsuositun alkoholikiellon alainen, mikä vahingoittaa tuhansia ravintola- ja hotellimyyntiä ja satojen baarien ja yöelämän paikkojen pitäminen suljettuina ja arviolta 40,000 XNUMX ihmisen työttömänä pitäminen paikallisten matkailujärjestöjen mukaan. Pattaya ei ole yksin, vaan Hua Hin ja Chiang Mai ovat myös pysyneet laillisten alkoholikieltojen alaisina, vaikka ne ovat muita turistialueita, ja ne ovat kohdanneet vastaavia protesteja yritysten omistajilta.

Sinchai Wattanasart, Pattayan hotellioperaattori, joka on osallistunut useisiin suuriin tapaamisiin kymmenien suuttuneiden hotelli-, matkailu- ja ravintolatoimijoiden kanssa Pattayalla, kertoi thaimaalaiselle lehdistölle: "Meidän on sallittava alkoholin myynti tässä matkailussa. "sesonkiaika" (joulukuu), koska monet ulkomaiset ja kotimaiset matkailijat vierailevat edelleen Pattayassa. Kuitenkin, turistit ovat yllättyneitä huomatessaan, että alkoholin myynti ei ole laillista täällä missään hotellissa, ravintolassa tai baarissa paitsi klo 7-11 ja supermarketeissa. Baarit ja yöelämä pysyvät suljettuina Pattayassa, joka on kuuluisa yötaloudestaan, mikä ajaa monia ihmisiä muihin kaupunkeihin ja maakuntiin, joissa on ollut "poikkeuksia", kuten Bangkok, Samui, Krabi ja Phuket. Yöelämään ja viihteeseen vahvasti riippuvaiselle Pattayalle ei ole annettu syytä, miksi meille ei ole myönnetty samaa poikkeusta, vaikka monet pyytävät, loogisesta ja järkevästä syystä, miksi sulkeminen jatkuu. Pattayan pormestari arvioi kaupungin olevan noin 85 % täysin rokotetuista Covid-19:ää vastaan ​​äskettäin, ei ole mitään syytä, miksi emme ole valmiita avaamaan rokotuksia."

KUVA: 77kaodedChonburi

”Nykyiset säännöt eivät ole oikeudenmukaisia, kun ravintolat eivät saa tarjota alkoholia, kun taas ulkopuoliset kaupat saavat myydä alkoholia. Viimeaikaisten festivaalien aikana monet ravintolat seurasivat tuhansia ihmisiä ostamassa alkoholia lähikaupoista ja juomassa alkoholia julkisilla alueilla, koska emme voineet myydä heille laillisesti luvan saaneissa, turvallisissa paikoissa, joissa oli täysin rokotettu henkilökunta ja monia terveystoimenpiteitä. Emme hyväksy määräystä, joka kieltää alkoholin myynnin ravintoloissa, eikä hallitus tällä hetkellä anna taloudellista tukea tälle kiellolle ja sulkemiselle.

"Etsimme keinomme ajaa tätä asiaa ja jatkamme ajamista siihen asti, kunnes meille annetaan lupa tai annetaan järkevä, looginen syy, miksi Pattaya pysyy kiellettynä. Ymmärrämme hallituksen huolen jättiläisistä yöelämän paikoista, kuten yökerhoista, mutta miksi rangaista jokaista sektoria tästä? Mikset tekisi järkeviä eroja, jotka mahdollistaisivat ravintoloiden ja hotellien myynnin alkuun ja siirtyvät sieltä eteenpäin? Nykyinen kielto vahingoittaa JOKAISTA Pattayan sektoria, ei vain baareja. Tämä ei koske punaisten lyhtyjen aluetta tai yöelämää. Täydelliset alkoholikiellot saavat turistit ohittamaan koko kaupungin ja jäämään Bangkokiin, Phuketiin tai muualle, jossa myydään poikkeus, mikä vahingoittaa kaikkia Pattayan yrittäjiä, myös niitä, jotka eivät myy alkoholia."Sinchai selitti.

Pattaya Entertainment and Tourism Associationin sihteeri Damrongkiet Pinitkan kertoi TPN-medialle: "Meidän on avattava Pattayan viihdesektori uudelleen laillisesti ennen joulun ja uudenvuoden festivaaleja houkutellaksemme lisää thaimaalaisia ​​ja ulkomaisia ​​turisteja."

KUVA: Sophon Cable TV (STV)

"Olemme varmoja, että Pattaya on turvassa Covid-19:ltä, sillä kaupungin mukaan yli 80 prosenttia ihmisistä on rokotettu. Covid – 19 uutta ja vahvistettua tapausta on edelleen laskussa. Covid-19-tilanne on edelleen paikallisesti hallinnassa. Meillä on kuitenkin edelleen tämä kielto, eikä lukuisia yrittäjien tekemiä ehdotuksia, kuten Khao San Roadin Bangkokissa tai Bangla Roadin kaltaisia ​​suunnitelmia Phuketissa, jotka ovat avoinna rokotustilaa ja aukioloaikoja koskevin säännöin, ole hyväksytty." Damrongkiet selitti.

”Ymmärrämme, että viihdepaikat, kuten suuret yökerhot, ovat vaikeimpia toimialoja hallitukselle avata uudelleen. Tarvitsemme kuitenkin alkoholin myynnin sallimista ravintoloissa, kuten Phuket, Krab, Bangkok, Cha-am ja monet muut. Nykyinen kielto vahingoittaa kaikkia, ei vain baarien omistajia, ja hämmentää turisteja. Damrongkiet päätti.

TPN-media huomauttaa, että useat ryhmät suunnittelevat lähitulevaisuudessa lisää suuria mielenosoituksia kiellon johdosta, ja uusia tapaamisia viranomaisten ja johtajien kanssa on suunniteltu, myös tänään. Chonburin hallitus ei ole virallisesti julkaissut tai antanut syytä sille, ettei Pattayalle ole myönnetty poikkeusta, vaikka Pattayan pormestari on toistuvasti ilmoittanut tukevansa kiellon poistamista ja samanlaisen poikkeuksen sallimista baareissa ja yöelämässä kuin Phuket on tehnyt. Päätös ei kuitenkaan ole hänen yksin, vaan se on tällä hetkellä Chonburin tartuntatautikomitean ja CCSA:n, jossa on monia jäseniä, päätös.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

 

 

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.