14. lokakuuta opiskelijoiden johtama kansannousu vuonna 1973, jota useat ryhmät muistavat Bangkokissa tänään

Bangkok -

Ryhmä demokratiaa kannattavia aktivisteja, molempien osapuolten poliitikkoja ja sukulaisia ​​kokoontui lokakuun 14. päivän muistomerkille Bangkokissa tänään, 14. lokakuuta, muistamaan ihmisiä, opiskelijoita ja aktivisteja, jotka tapettiin opiskelijoiden johtamassa kansannousussa vuonna 1973. antikommunistisen kenttämarsalkka Thanom Kittikachornin sotilaallinen diktatuuri.

Seremonia alkoi noin kello 6. buddhalaisuuden, kristinuskon ja islamin rituaalisilla seremonioilla osoittaakseen kunnioitusta niille, jotka kuolivat vaatiessaan perustuslaillisen hallinnon palauttamista 55 vuotta sitten.

Muistomerkin eteen laskettiin seppeleitä poliittisten puolueiden jäseniltä, ​​ihmisoikeuskomitealta ja eri järjestöiltä. Koko seremonian ajan kuultiin myös vanhoja sielua koskettavia lauluja demokraattisilla viesteillä.

Pieni konflikti syntyi, kun jotkin tapahtuman järjestäjien jäsenet pystyttivät hallituksen vastaisen Talu Fah -ryhmän nostamia bannereita, joissa oli ristiriitaisia ​​viestejä, mukaan lukien poliittinen uudistus, ilman heidän suostumustaan. Tämän jälkeen ryhmä poisti osan bannereista.

"Thalu Fahin" lisäksi useat demokratiaa kannattavat ryhmät, mukaan lukien "Thalu Gaz" ja "Ihmiset" aikoivat kokoontua tänään pohtimaan merkittävää menetystä ja taistelua poliittisten ideologioiden puolesta koko päivän ajan.

"Thalu Fah" ja useat demokratiaa kannattavat ryhmät jatkoivat kokoontumisen järjestämistä muistomerkillä seremonian jälkeen, ja he pitivät poliittisia puheita, joissa oli vapaata tilaa, jotta suuri yleisö voisi ilmaista tunteitaan traagista kapinaa kohtaan.

Vuoden 1973 kansannousu oli käännekohta Thaimaan hallituksessa. Massiivinen määrä opiskelijaaktivisteja kokoontui Rachadumnoen Avenuelle vaatimaan kansanvaltaa ja sotilaallisen diktatuurin kitkemistä tällä hetkellä kenttämarsalkka Thanom Kittikachornin johtamana. Massiivinen joukko päätyi väkivaltaan, 77 ihmistä tapettiin ja 857 sotilaat ampuivat, mikä johti johtavien sotilaspoliitikkojen maanpakoon ja hänen kuninkaallisen majesteettinsa kuningas Bhumibol Adulyadejin nimittämiseen uuden pääministerin.

Kuva: Matichon

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Seuraa meitä Facebook,

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.