Parhaat pelaajat inspiroituivat käyttämään naisten amatöörien Aasian ja Tyynenmeren mestaruutta Abu Dhabissa laukaisuna.

HOKOTA, Japani - 26. huhtikuuta: Xiaowen Yin Kiinasta naisten amatöörien Aasian ja Tyynenmeren mestaruuskilpailujen toisena päivänä Royal Golf Clubilla 2. huhtikuuta 26 Hokotassa, Japanissa. (Kuva Paul Lakatos/R&A/R&A Getty Imagesin kautta)

ABU DHABI, 7. lokakuuta:Â Jotkut Aasian ja Tyynenmeren alueen parhaista pelaajista pyrkivät jäljittelemään naisten amatöörien Aasian ja Tyynenmeren (WAAP) mestaruuden maineikkaita alumneja, kun alueen johtava naisten tapahtuma järjestetään Abussa. Dhabi Golf Club Yhdistyneiden arabiemiirikuntien pääkaupungissa 10.-13. marraskuuta.

Thaimaan Atthaya Thitikulin ja japanilaisen Yuka Yasudan vuonna 2019 voittaman WAAPin avajaisvuonna voittama WAAP palaa kansainväliseen golfohjelmaan sen jälkeen, kun se peruttiin viime vuonna pandemiaan liittyvien rajoitusten vuoksi.

R&A:n ja Asia-Pacific Golf Confederationin (APGC) järjestämä WAAP on muodostunut pelaajien kalenterin tärkeimmäksi tapahtumaksi, ja mestari ansaitsee paikkoja suurissa mestaruuskilpailuissa – AIG Women's Open ja Amundi Evian Championship – ja myös kutsun pelata Augusta National Women's Amateur -turnauksessa.

Thitikul, joka sijoittui myös Yasudan toiseksi Japanissa, on jo noussut Rolex Women's World Golf Rankingissa sijalle 27, koska hän kääntyi ammattilaiseksi viime vuonna ja on voittanut kaksi titteliä Ladies European Tourilla tällä kaudella. Hänellä on myös mukava johtoasema Race to Costa Del Sol -kilpailussa, LET:n ansiomerkkissä.

Filippiiniläinen Yuka Saso ja thaimaalainen Patty Tavatanakit, joka sijoittui toiseksi ja 15. sijalle WAAP:n avajaisissa Singaporessa, tulivat tämän vuoden tärkeimmistä voittajista. Tavatanakit voitti ANA Inspirationin huhtikuussa ja 19-vuotias Saso oli US Women's Openin mestari kesäkuussa.

Heidän menestyksensä voi inspiroida seuraavan aallon erittäin lahjakkaita pelaajia kaikkialta Aasian ja Tyynenmeren alueelta seuraamaan heidän jalanjäljänsä ja käyttämään WAAP:ia oman uransa aloitusalustana.

Osallistumisensa jo vahvistaneiden joukossa ovat Youmin Hwang, Korean naisten amatöörigolfin mestari, joka on maailman kuudenneksi, sekä kiinalaiset Xiaowen Yin ja Lei Ye, jotka sijoittuivat yhdeksänneksi ja 13. sijalle.

Se on Hwangin neitsyt WAAP-esiintyminen, mutta hän on hyvin tietoinen sen tarjoamasta mahdollisuudesta. 19-vuotias on ollut hyvässä kunnossa tänä vuonna ja voitti kotimaassaan kaksi amatöörititteliä, kun hän pelasi kesäkuussa DB Groupin The Korea Women's Openissa kokeneita ammattilaisia ​​vastaan.

“Pelaajana haluat aina kilpailla maailman parhaita kenttiä vastaan. Naisten Aasian ja Tyynenmeren amatöörien pelaaminen Abu Dhabissa on jännittävä haaste minulle. Odotan innolla, että pääsen testaamaan peliäni mahtavalla golfkentällä, kuten Abu Dhabi Golf Clubilla, ja ulkomaisissa olosuhteissa, Hwang sanoi.

“Mestaruuden voittamisen palkinnot ovat uskomattomia. Voidakseen pelata kaksi suurta mestaruutta ja mahdollisuus pelata kierros Augusta National Golf Clubilla, tiedän, että jokainen pelaaja yrittää edetä tulostaulukon kärjessä.

Kiinan Yin on ollut erinomaisessa kunnossa siitä lähtien, kun golf palasi maahansa viime vuonna ensimmäisen COVID-19-sulkutilanteen jälkeen. Elokuusta 2020 lähtien hän on pelannut 13 tapahtumaa, voittanut niistä kahdeksan (mukaan lukien kolme ammattilaistitteliä Kiinan LPGA-kiertueella) ja hänen huonoin sijoituksensa on ollut yhdeksäs sija ammattilaisturnauksessa viime vuoden 20. elokuuta.

"Olin onnekas saadessani olla mukana Women's Amateur Asia-Pacific -turnauksessa vuonna 2019, ja onnistuin hyvin sijoittuani Japanissa 12:nneksi", Yin sanoi. "Tiedän kuitenkin, että olen nyt paljon parempi monipuolinen pelaaja, ja olisi mahtavaa, jos voisin lisätä voittojani Abu Dhabissa."

Peter Harradinen suunnittelema Abu Dhabi Golf Clubin kansallinen kenttä avattiin vuonna 1998, ja siellä on suolaisen veden järviä, koristepuita ja palmuja rehevien pelipintojen varrella, strategisia bunkkereita ja suuria viheriöitä. Se on ollut pysyvä isäntäpaikka Abu Dhabi HSBC Golf Championshipille, joka on yksi Euroopan kiertueen tärkeimmistä Rolex-sarjan tapahtumista.

The R&A ja APGC kehittivät WAAPin nousevien kykyjen paljastamiseksi ja Aasian eliittien naisamatööreille polun kansainväliselle näyttämölle. Â R&A julkaisi Women in Golf Charterin vuonna 2018 ja on sitoutunut lisäämään naisten osallistumista urheiluun. WAAP on yksi monista hallintoelimen järjestämistä tärkeimmistä mestaruuskilpailuista ja merkittävä aloite yhdessä APGC:n kanssa naisten golfin suosion lisäämiseksi alueella.

R&A:ta tukevat mestaruustapahtumakumppanit, jotka jakavat sitoutumisensa golfin kehittämiseen Aasian ja Tyynenmeren alueella. Naisten amatöörien Aasian ja Tyynenmeren mestaruutta tukevat ylpeänä Hana Financial Group, Nippon Kabaya Ohayo Holdings, Rolex, Samsung ja Trust Golf.

Lisätietoa mestaruudesta löydät verkkosivuilta osoitteesta randa.org/WAAP. Päivityksiä varten, kuten mestaruus Facebook -sivullamme ja seuraa käyttäjää @WAAPGolf on Twitter ja Instagram.

Tämä on naisten amatöörien Aasian ja Tyynenmeren alueen lehdistötiedote. Se on julkaistu täällä täydellä luvalla.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/