Lausunto: Going Green, uusi talousstrategia ASEANille

Seuraava on vieraiden mielipidetoimitus. Heidän lausuntonsa ovat heidän omiaan eivätkä välttämättä vastaa TPN-median lausuntoja. Heidän elämäkertansa ja tiedot ovat artikkelin alla.

ASEAN-yhteisön visio 2025 toistaa ympäristön suojelun ja kestävien talouksien turvaamisen äärimmäisen tärkeän Kaakkois-Aasian. Tämä on synkronoitu YK:n kestävän kehityksen strategian 2030 kanssa, jossa painotetaan ympäristön pilaantumisen ehkäisemistä ja ilmastonmuutoksen hillitsemistä.

ASEAN-maat voivat varmistaa vihreän ja kestävän talouskasvun priorisoimalla kestävän rahoituksen ja kestävän infrastruktuurin sekä kierrättämällä jätettä. Samalla kun maat elpyvät nopeasti pandemian keskellä, maat voivat hyödyntää kasvavaa kestävyyttä luomalla vihreitä työpaikkoja.

Julkistettu ASEAN Sustainable Finance State of the Market 2020 -raportti korostaa, että vihreän, sosiaalisen ja kestävän rahoituksen (GSS) velkarahoitus Kaakkois-Aasiassa saavutti 12.1 miljardia Yhdysvaltain dollaria vuonna 2020.

Malesian CIMB-pankki on luvannut varmistaa kestävyyden ja lievittää ilmastonmuutosta.

CIMB:n Sustainability Investor Dayn aikana mainittiin, että Malesian pankki osoittaa 30 miljardia RM kestävään rahoitukseen seuraavan kolmen vuoden aikana. CIMB:n kestävä rahoitus sisältää joukkovelkakirjalainat, varallisuustuotteet, tukku- ja liikepankkitoiminnan.

Pankki toivoo osana kestävän kehityksen tavoitteitaan saavuttavansa kasvihuonekaasupäästöt nollassa vuoteen 2050 mennessä.

Tämä on linjassa Malesian hallituksen hiljattain julkistetun 12. Malesian suunnitelman kanssa. Malesian uusi hallinto toivoo, että Kaakkois-Aasian maa voi vähentää kasvihuonepäästöjen intensiteettiä 45 prosenttia ennen vuotta 2030 ja saavuttaa hiilineutraaliuden vuoteen 2050 mennessä.

Hiilipäästöjen vähentämiseksi Malesian hallinto ottaa käyttöön hiiliveron ja hiilikaupan.

Malesia on myös alkanut priorisoida kestävää infrastruktuuria.

Malesian pääministeri ilmoitti, että Malesian niemimaalla kivihiilivoimalat korvataan kaasuvoimaloilla. Tulevaisuuden sähköntuotanto Malesiassa tulee muista uusiutuvista lähteistä, kuten auringosta, biokaasusta ja biomassasta.

Maa edistää myös energiatehokkaita ajoneuvoja, erityisesti sähköautoja. Sähköajoneuvojen latauskioskeja on tarkoitus asentaa.

Samoin Indonesia on alkanut rakentaa kestävää infrastruktuuria kestävyys- ja päästövähennystavoitteiden saavuttamiseksi.

Jakarta sai 2021 Sustainable Transport Award -palkinnon tunnustuksena kaupungin ponnisteluista kestävän julkisen liikenteen infrastruktuurin rakentamisessa.

Indonesian pääkaupunki on pyöräystävällinen pääkaupungin hallintorakennuksella 63 kilometriä pyöräteitä.

Lisäksi Jakartan hallinto aikoo muuttaa 10,000 2030 julkista linja-autoa sähköbussiksi ennen vuotta XNUMX.

Indonesian hallitus aikoo rakentaa yli miljardin dollarin arvosta aurinkopaneeleja rakennusten kattojen ympärille Indonesiassa.

Brunein energiaministeriö laati viiden vuoden suunnitelman uusiutuvan energian ja aurinkoenergian edistämiseksi.

Kaakkois-Aasian valtio toivoo saavuttavansa 30 prosenttia uusiutuvasta energiasta ennen vuotta 2035.

Huhtikuussa 2021 Brunei Shell Petroleum oli asentanut aurinkosähkövoimalan, joka tuottaa sähköä ja vähentää hiilidioksidipäästöjä vuosittain.

Brunei säätelee energiatehokkuusmääräystä 2021 kannustaakseen yrityksiä ja kotitalouksia käyttämään energiatehokkaita laitteita.

Kambodža työskentelee parhaillaan pitkäaikaisen ympäristökumppanin Australian kanssa tutkiakseen puhdasta vetypolttoainetta uusiutuvana energialähteenä.

Tämä tukee Kambodžan uusiutuvan energian arviointi- ja integraatiostrategiaa, jonka tavoitteena on tuottaa enemmän vihreitä ja kestäviä energialähteitä ja vähentää kasvihuonepäästöjä.

Kaakkois-Aasian kiertotalouden ja kestävän talouden saavuttamiseksi ASEAN-maiden on kierrätettävä ja käytettävä materiaalijätettä, erityisesti muovia.

Plastics Recycling Association of Singapore (PRAS) vihittiin käyttöön elokuussa 2021, ja sen tavoitteena on analysoida innovatiivisia ratkaisuja ja lisätä Singaporen osaamista kierrätyksessä ja muovihäviön hallinnassa.

PRAS-johtaja toivoo, että muovien kierrätys Singaporessa saavuttaisi 70 prosentin seuraavan vuosikymmenen aikana.

Singaporen kestävän kehityksen ja ympäristöministeri kommentoi äskettäin, että Singaporen ratkaisuja ovat muun muassa juomapullojen palautusohjelma, PET-pullojen kierrätyspalvelun rakentaminen ja sekamuovijätteen jalostaminen rakennusmateriaaleiksi.

YK:n mukaan muoti- ja vaateteollisuus on kansainvälisesti toiseksi suurin saastuttaja. UN Alliance for Sustainable Fashion korostaa, että 500 miljardin dollarin arvosta myymättömiä vaatteita viedään kaatopaikoille vuosittain.

Tämän ongelman ratkaisemiseksi Vietnamin muotibrändit ovat uskaltaneet kestävään ja ympäristöystävälliseen muotiin.

Uniqlo oli kerännyt käytettyjä vaatteita ympäri Vietnamia ja muuntanut ne puetettaviksi vaatteiksi.

Vietnamilainen muotibrändi Leinné on erikoistunut kestäviin ja ympäristöystävällisiin luksustuotteisiin, joissa käytetään kestäviä materiaaleja.

Asustebrändi edistää myös ympäristötietoisuutta toteuttamalla ympäristökampanjoita. Esimerkiksi sen Refinity Community -kampanja kerää vanhoja vaatteita ja muuntaa ne uudelleenkäytettäviksi päivittäisiksi tavaroiksi.

Vaatehävikin vähentämisen lisäksi Vietnam pyrkii vähentämään myös pakkausjätteitä.

Vietnamin luonnonvara- ja ympäristöministeriö harkitsee lain säätämistä, jonka mukaan Vietnamin valmistajat ja pakkausten maahantuojat olisivat vastuussa pakkausjätteiden käsittelystä.

Osana talouden elpymistä pandemian keskellä Kaakkois-Aasian maat voivat panostaa yhä enemmän kestävyyteen tunnistamalla ja luomalla lisää vihreitä työpaikkoja. Lisäksi vihreät roolit ovat keskeisiä kestävien ja ympäristöystävällisten talouksien luomisessa.

Kansainvälisen työjärjestön (ILO) mukaan maatalouden, uusiutuvan energian ja rakentamisen kaltaisilla toimialoilla on vihreitä rooleja, jotka auttavat säilyttämään luonnonympäristöä ja vähentämään ilmastoriskejä.

Filippiinien hallitus sääti Green Jobs Actin vuonna 2016 kannustaakseen Filippiinien yrityksiä luomaan vihreitä työpaikkoja tarjoamalla kannustimia yrityksille.

Thaimaan osaamisen kehittämisen osasto on aloittanut yhteistyön yritysten kanssa kestävän kehityksen alan osaamisen ja osaamisen kehittämiseksi sekä vihreiden työpaikkojen luomiseksi.

Marraskuussa 2020 julkaistu Bainin ja Companyn artikkeli "Kaakkois-Aasian vihreä talous: polku täyteen potentiaaliin" korostaa, että vihreä ja kestävä teollisuus lisää biljoona dollaria Kaakkois-Aasian BKT:hen vuoteen 1 mennessä.

Lisäksi ilmastonmuutos vaikuttaa voimakkaasti ASEAN-kaupunkeihin, kuten Bangkok, Ho Chi Minh City ja Jakarta.

Kaakkois-Aasian maille on hyvä hetki tarttua kestävän kehityksen alan tarjoamiin mahdollisuuksiin ja täyttää ympäristölupauksensa ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ripeästi.

Kirjoittajan nimi: Ong Bo Yang

Profiili: http://www.linkedin.com/in/ongboyang

Elämäkerta

Olen tällä hetkellä kaksoismaisteriopiskelija, pääaineena Master of Science in Program and Project Management Warwickin yliopistossa ja pääaineena Master of Business Administration (MBA) Quantic School of Business and Technologyssa.

Olen kirjoittanut 17 julkaisua 12 ASEAN-sanomalehteen, joita ovat Kambodžan The Phnom Penh Post, Malesian Daily Express, Malaysiakini ja The Sun Daily, Myanmarin The Myanmar Times, Filippiinien Daily Tribune, Singaporen The Business Times, Thaimaan Bangkok Post, Chiang Rai Times, Pattaya News ja TPN National sekä Vietnamin VnExpress.

Lähettäminen
Käyttäjä Review
3.75 (4 ääntä)
Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/