Yhdeksäntoista väitettyä juhlijaa pidätettiin ylellisessä huvilassa Phuketissa laittomasta kokoontumisesta ja juomisesta, ulkomaalaisen kerrotaan hyökänneen poliisin kimppuun

Phuket -

Ryhmä 19 thaimaalaista ja ulkomaista väitettyä juhlijaa pidätettiin ylellisessä huvilassa Phuketissa varhain eilen, 19. syyskuuta, koska heidän kerrottiin kokoontuneen ja juhlineen, rikkoen Phuketin provinssin määräyksiä Covid-19-koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Phuketissa voimassa olevien Covid-19-sääntöjen mukaan alkoholiin perustuvien juhlien ja sosiaalisten kokoontumisten järjestäminen on edelleen lain vastaista. Laillisesti kaikki baarit pysyvät suljettuina, eikä ravintoloiden ole tarkoitus tarjoilla alkoholia valtakunnallisesti, koska Covid-19-tilannehallinnon tai CCSA:n tilaukset ovat olleet voimassa lähes kuusi kuukautta. TPN-media huomauttaa kuitenkin, että monet saaren "kentällä olevista" raporteista kertovat, että lailliset määräykset ja täytäntöönpano ovat kaksi eri asiaa. Phuketin viranomaiset ovat ilmeisesti saaneet tarpeekseen sääntöjä rikkovista ihmisistä omien viimeaikaisten lausuntojensa mukaan.

Poliisi saapui paikalle noin kello 1:00 sunnuntaiaamuna saatuaan hälytyksen laittomasta kokoontumisesta yksityisasunnolla Rawain osa-alueella Muengin piirissä. Poliisin mukaan raportti tuli nimettömältä kaatoilijalta, joka oli huolissaan Covid-19:n mahdollisesta leviämisestä ja halusi suojella yhteisön terveyttä. Saapuessaan ryhmän juhlijoille kerrottiin yrittäneen sulkea etuoven ja estää virkamiehiä pääsemästä sisään. Ulkomaalaisen kerrottiin potkineen poliisia estääkseen häntä pääsemästä paikalle, mikä muutti tarkastuksen pahoinpitelyksi.

Toissijainen poliisiryhmä pääsi kiinteistöön sen jälkeen, kun juhlavieraat yrittivät estää ensimmäisen ryhmän ja huomasivat ryhmän epäiltyjä juovan ja tanssivan huvilan uima-altaalla, mikä on vastoin hätäasetusta, joka kieltää juhlat ja sosiaaliset kokoontumiset. Heidät kaikki pidätettiin ja vietiin Chalongin poliisiasemalle lisäkuulusteluja varten.

Aluksi heitä syytettiin Phuketin maakunnan lain pykälän 4 rikkomisesta, joka koski taudin leviämisvaarassa olevien toimintojen kieltoa, mukaan lukien juhlatilaisuuksien, bankettien, syntymäpäivien, juhlien tai vastaavien toimintojen järjestäminen.

Jatkotutkinta paljasti myös, että poliisin kimppuun väitetysti hyökännyt ulkomaalainen oli talon omistaja. Häntä syytettiin myös virkamiehen fyysisestä pahoinpitelystä tehtävien aikana, vaikka poliisi ei kertonut hänen nimeään ja kansallisuuttaan, koska hän viittasi meneillään olevaan tutkintaan ja epäillyn kuulusteluihin.

Tämä ratsastus seurasi toinen ratsastus Koh Samuilla päivää aiemmin, johon osallistui joukko ihmisiä myös juoneen ja pelanneen biljardia ravintolassa.  Tämä tapaus herätti laajaa negatiivista kommentointia verkossa sosiaalisessa mediassa, ja ihmiset kysyivät, kuinka Thaimaa voisi odottaa matkailun elpyvän, jos poliisi jatkaa ratsioita juhliin, baareihin, pienissä ryhmissä juoviin ihmisiin ja viihderavintoloihin.

Lainvalvontaviranomaiset ovat puolestaan ​​puolustaneet ratsioita ja todenneet, että ne vain noudattavat CCSA:n ja maakuntien kuvernöörien tällä hetkellä Covid-19:n ympärille asettamia määräyksiä ja sääntöjä. Phuketin ja Koh Samuin poliisin mukaan he eivät aseta sääntöjä ja jatkavat niiden täytäntöönpanoa, kunnes hallitus lieventää Covid-19-toimenpiteitä viihdepaikkojen ja sosiaalisten kokoontumisten ympärillä.

Kuva: Daily News

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Seuraa meitä Facebook,

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Lähettäminen
Käyttäjä Review
4.4 (5 ääntä)
Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.