Tunnetut thaimaalaiset lääkärit vaativat hallitusta viivyttämään maan avaamista ulkomaisille matkailijoille

Bangkok -

Ainakin kaksi tunnettua lääkäriä Thaimaassa, jotka neuvovat myös Center for Covid-19 Situation Administrationia eli CCSA:ta, pitää loukkaavansa Thaimaan suunnitelmaa avata maa uudelleen lokakuussa ulkomaisille rokotetuille turisteille ja varoittaa, että se on liian riskialtista ja liian aikaista tehdä. niin heidän mielipiteissään.

Dr. Thira Woratanarat, Chulalongkornin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan apulaisprofessori, kehotti Thaimaan hallitusta viivyttämään maan uudelleenavausprojekti koska se saattaa pahentaa kotimaisia ​​tartuntoja.

Lääkäri totesi verkossa tänään, syyskuun 16. päivänä, että maan avaaminen eri provinsseissa hallituksen suunnitelman mukaisesti, mukaan lukien Sandbox ja 7+7 laajennukset, aiheuttaa hänen akateemisen tutkimuksensa mukaan kahdesta riskitekijästä johtuen vakavien epidemioiden riskin.

Ensinnäkin ulkomailta matkustavat ihmiset voivat kantaa virusta alueelle huolimatta siitä, että säännöt, terveystarkastukset ja 14 päivän karanteeni voivat jossain määrin vähentää riskiä. Kuitenkin myös täysin rokotetut turistit voivat silti saada tartunnan matkansa tai alueella oleskelunsa aikana.

TPN-media huomauttaa asiasta Phuket Sandbox -projektin tiedot ovat osoittaneet että noin 31,000 91 vierailijasta vain 0.28 eli 19 prosentilla oli Covid-XNUMX-testi, useimmat lentokentälle saapuessaan, lähes kaikki oireettomia, eikä Phuketissa ole raportoitu klustereista tai laajoista leviämistä ulkomaisista rokotetuista matkailijoista. Saarella esiintyy tällä hetkellä useita satoja tapauksia päivässä, mutta kansanterveysministeriön mukaan klusterit keskittyvät ensisijaisesti siirtolais- ja kalastusyhteisöihin eivätkä turistikohteisiin.

Toiseksi ja mikä tärkeintä, Thiran mukaan matkailualueiden ja maan avaamispolitiikka johtaa siihen, että alueelle virtaa enemmän ihmisiä sekä toimintaa, kokouksia, kauppaa, palveluita. Ihmiset tulevat läheisemmiksi ja viettävät enemmän aikaa yhdessä, hänen online-lausunnon mukaan. Riippumatta ulkomaisten matkailijoiden "riskitekijästä", tohtori Thira uskoo, että monet ihmiset yrittävät palata avoimiin provinsseihin töihin ja monet "suuren riskin" paikat avautuvat uudelleen, laillisesti tai ei, mikä lisää seurustelevien ja seurustelevien ihmisten määrää. viruksen kerääminen ja levittäminen edelleen.

KUVA: Thansettakij

”Tämä on tärkein politiikan aiheuttama riskitekijä, joka lisää tartuntojen leviämistä alueella, koska yhteisössä on edelleen tartuntaa. Meillä ei koko maassa ole tarpeeksi rokotettuja ihmisiä tukemaan tätä suunnitelmaa, joka saa lisää liikkumista ja lisää ihmisiä tulvii matkailualueille työnhakuun, joista monet eivät ehkä ole vielä rokotettuja. Nämä kaksi riskitekijää ovat seurauksia hallituksen uudelleenavautumispolitiikasta, hän totesi.

Professori odotti myös, että tartuntojen määrää avautuvilla alueilla nostetaan merkittävästi 6-8 viikosta eteenpäin.

Hänen asemansa lisäsi: "Useampien infektioiden lisäksi suurempi määrä sekä sairaita että kuolleita ihmisiä voi myös johtaa uusien mutanttien syntymiseen, jotka voivat olla resistenttejä rokotteille ja lääkkeille. Tilanne jatkuisi ja jatkuisi kuin domino ja vaikuttaisi väistämättä lopulta talouteen. Meidän on täysin hallittava nykyinen tilanne ennen kuin avaudumme matkailulle. Talous kärsii enemmän ja vielä pidempään yrittämällä avata uudelleen "sesonkiajan" pelastamiseksi.

"Hallituksen pitäisi ottaa tämän vuoden viimeinen neljännes tarjotakseen hyviä ja tehokkaita rokotteita ihmisille kaikilla alueilla. Jos he avaavat kiireesti maan ja matkailun, en voi nähdä voiton silmiä millään tavalla." Tri Thira lisäsi.

"Nykyinen tilanne ei ole turvallinen matkailulle ja maan avaamiselle, on parasta hidastaa tätä suunnitelmaa ja keskittyä rokotuksiin maanlaajuisesti neljännellä vuosineljänneksellä ja harkita matkailun uudelleenavaussuunnitelman siirtämistä vuoden 4 ensimmäiselle neljännekselle." Tri Thira päätti.

Samaan aikaan tohtori Prasit Watanapa, Sirirajin sairaalasta ja heidän lääketieteellisen tiedekunnan dekaani, antoivat tänään myös omat varoituksensa, jotka yhtyivät tohtori Thiran mielipiteeseen. Hän koki myös, että oli liian aikaista avata maata matkailulle ja ulkomaisille matkailijoille, ja hän oli huolissaan mahdollisista uusista muunnelmista, jotka joko saapuvat maahan turistien joukosta tai uuden muunnelman ilmaantumisesta.

Tohtori Prasit otti kuitenkin liberaalimman kannan kuin tri Thira ja totesi ymmärtävänsä talouden ja yritysjohtajien tuskan pelastaakseen sesonkinsa ja välttääkseen toisen vuoden peräkkäin täysin puuttuvan neljänneksen. Hän ehdotti Lokakuussa avaamisen sijaan viivyttää kaikkea yhdellä kuukaudella, marraskuuhun, ja salli lääkäreiden ottaa rokotusohjelman käyttöön valtakunnallisesti ja tarjota suojaa useammalle ihmiselle ennen avaamista. Tohtori Thira, kuten aiemmin todettiin, uskoo, että maan tulisi odottaa vielä ainakin neljä kuukautta suunnilleen vuoden 4 ensimmäiseen neljännekseen asti, ennen kuin hän uskoo, että tarpeeksi väestöstä rokotetaan, jotta matkailulle voidaan avautua varovaisesti ja hallitusti.

Lopuksi Thaimaan matkailuviranomainen aikoo tavata CCSA:n tulevana viikonloppuna esitelläkseen virallisesti suunnitelman maan avaamisesta uudelleen matkailulle. Tässä vaiheessa, suunnitelma on edelleen vain ehdotus ja CCSA on tiedottajan kautta ilmoittanut kuuntelevansa sekä yritys- että lääkealaa ennen päätöksentekoa uudelleen avaamissuunnitelmista. CCSA on kuitenkin myöntänyt, että lääketieteen ja liike-elämän näkemykset ovat täysin erilaiset siitä, mihin suuntaan edetä.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Seuraa meitä Facebook,

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Lähettäminen
Käyttäjä Review
2.8 (10 ääntä)
Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.