Faktan tarkistus: Ovatko Pattaya, Bangkok ja muut paikat Thaimaassa täysin avoinna rokotetuille ulkomaisille turisteille lokakuussa?

Päivitetty: 10

  Olet saattanut nähdä suuria otsikoita äskettäin eri verkkosivustoilla ja tiedotusvälineissä, jopa Thaimaan hallituksen lehdistötiedotteissa tai Thaimaan matkailuviranomaisen tiedotteissa.

Otsikot menevät yleensä näin:

  Thaimaa avautuu ulkomaalaisille turisteille karanteeniin lokakuussa!

Tämä on tietysti johtanut paljon jakamiseen ja keskusteluun sosiaalisessa mediassa. Kaikki tämä seuraa Thaimaan pääministerin Prayut Chan O'Chan kesäkuussa antamaa lausuntoa, jonka mukaan hän aikoi avata maan uudelleen 120 päivän kuluessa, vaikka monet tulkitsivat tämän lausunnon väärin, koska se ei ollut lähtölaskenta tai takuu siitä, että kaikki olisi avoin ja kaikki maat sallittaisiin.

Voit lukea lisää lausunnosta napsauttamalla tätä tekstiä tästä.

Joten me täällä TPN-mediassa olemme päättäneet tehdä faktatarkistuksen tästä aiheesta, koska olemme havainneet suuren yleisön hämmennyksen. Tässä ovat toimitukseksemme keräämät tosiasiat. Muista, että tilanne muuttuu jatkuvasti ja on vaihteleva Thaimaassa ja voi joskus muuttua tunneissa, mutta kaikki tämä on ajankohtaista julkaisuhetkellä. Suosittelemme silti seuraamaan uutisia tarkasti, sillä päätökset ja ehdotukset muuttuvat jälleen Thaimaassa uskomattoman nopeasti.

   K: Onko Thaimaa täysin avoin ulkomaisille rokotetuille turisteille joskus lokakuussa?

V. Lyhyt vastaus on ei, mitä tulee TÄYSIN avata. Käsittelemme tätä tarkemmin alla.

  K: Mutta, pääministeri lupasi 120 päivää maan uudelleen avaamiselle!

A. Kyllä ja ei. Hänen lausuntoaan ei koskaan ollut tarkoitettu tiukkaan lähtölaskentana sen näkevien lukijoiden ja turistien "avaamiseksi", mikä lentäisi sisään, heiluttaisi passia ja rokotustodistusta ja lähtisi minne haluat ja tekisi mitä haluat. Valitettavasti se jää joskus pois Thaimaan hallituksen nykyisten ehdotusten ja suunnitelmien perusteella, koska se on edelleen liian varovainen. Hänen lausuntonsa oli, että maa avaisi ulkomaisille rokotetuille turisteille maakunnat ja paikat, jotka kykenivät saavuttamaan tavoitteen 70 % paikallisesta väestöstä (perustuen kotirekisteriin ja vakituiseen asumiseen). Jokaisella maakunnalla olisi kuitenkin erilaisia ​​tapoja, joilla he haluaisivat käsitellä tämän, ja useimmat (toistaiseksi Phuketia ja Hua Hiniä lukuun ottamatta) ovat valinneet "kupla ja sinetti" -menetelmän päästääkseen turisteja sisään, jota joskus kutsutaan myös "turvalliseksi". ja sinetöity." Jos tätä käytetään mittarina pääministerin lausuntoihin, ohjelma etenee lokakuussa.

  K. Mikä on kupla ja tiiviste/turvallinen ja sinetöity menetelmä?

A. Ensinnäkin tämä on erilainen kuin hiekkalaatikko Phuketissa tai ehdotetaan Hua Hinille (mutta ei vielä virallista!). Se muistuttaa eniten ohjelmaa käytössä tällä hetkellä Koh Samuilla mutta on itse asiassa jollain tapaa vielä tiukempi.

Keskustelimme tästä syvällisesti täällä myös äskettäin ehdotetun Pattaya-suunnitelman osalta.

Tässä on se, mitä kuvasimme kuplan ja sinetöinnin kuten edellä mainitussa artikkelissa:

Pohjimmiltaan tämä tarkoittaa, että turistin tulee yöpyä SHA-standardien (Safety and Health Administration) mukaisessa lomakeskuksessa Pattayan alueella 3–7 päivää. He saivat käyttää lomakeskuksen tiloja ja tiloja, mutta eivät voineet poistua kokonaisalueelta. Heidän täytyisi myös käydä läpi useita vanteita kotona päästäkseen tänne, mukaan lukien Covid-19-testi, rokotustodistus ja hyväksymistodistus lähimmältä Thaimaan suurlähetystöltä tai konsulaatilta sekä pakollinen vakuutus.

Kahden Covid-19-testin jälkeen lomakeskuksessa ensimmäisten XNUMX–XNUMX päivän aikana, turisti saisi sitten mennä retkille Pattayan alueella hyväksyttyihin paikkoihin. Varhaiset nimetyt paikat olivat Nong Nooch Gardens, Buddha Hill, saaret, vesiaktiviteetit, kuten sukellus, Sanctuary of Truth, Wat Yansangwararam, Khao Kheow Open Zoo, Floating Market, Rubber Land, Underwater World ja muita nähtävyyksiä, joihin olisi helppo tutustua. sosiaalinen etäisyys pienellä Covid-19:n leviämisriskillä. Mikään näistä matkoista ei olisi "pakollinen" ja voisi yksinkertaisesti jäädä lomakeskukseen, jos he haluavat.

Viimeisen Covid-19-testin jälkeen ehdotuksen mukaan XNUMX päivän kuluttua sallittaisiin matkustaa minne haluaa. Vaikka jotkut ihmiset varmasti osallistuisivat ohjelmaan, varsinkin pysyvästi maassa asuvat tai lumilinnut, monet haluaisivat, ettei karanteenia olisi ollenkaan tai että he voisivat vierailla valitsemissaan paikoissa ja kohteissa, kuten Pattayan kuuluisassa yöelämässä tai baareissa, joilla ei ole takeita siitä, että ne avautuvat edes lokakuussa, ja ne ovat tällä hetkellä suljettuina tämän vuoden huhtikuun 10. päivästä lähtien.

Muista, että tämä on vain Pattayan ehdotus, ja muut maakunnan ehdotukset ovat täysin erilaisia. Pattaya harkitsee myös "hiekkalaatikkoa" Koh Larnille, mutta jälleen kerran, se on hyvin varhainen alustava ennakkoehdotus. Koh Samuista harkitaan myös todellista hiekkalaatikkoa, mikä todennäköisesti tapahtuu, mahdollisesti myös lokakuussa.

  K. Ovatko nämä kupla- ja sinetöidyt suunnitelmat, kuten edellä Pattaya, lopullisia ja kiveen hakattuja ja taattuja?

A. Ei todellakaan. Se on ehdotus, samoin kuin Chiang Main, Hua Hin ja monien muiden alueiden suunnitelmat. Kunkin maakunnan ehdotus on erilainen, ja sen ovat hyväksyneet tartuntatautikomiteat, pormestarit, kuvernöörit, Thaimaan matkailuviranomaiset jne. He odottavat kuitenkin Covid-19-tilanteen hallinnan (CCSA) ja Thaimaan kabinetin hyväksyntää. loppupäivä on vastuussa kaikesta matkailuohjelmia koskevasta päätöksenteosta. Heidän on määrä keskustella näistä ehdotuksista joskus myöhemmin tässä kuussa suunnitelluissa kokouksissa Bangkokissa ja antaa muutokset tai lisähyväksyntä. Mikään näistä suunnitelmista ei ole vielä virallisia, minkä vuoksi niistä on niin vähän tietoa verkossa…lukuun ottamatta jo hyväksyttyjä ja voimassa olevia Phuketin ja Samuin suunnitelmia, kuten edellä mainittiin. Syyskuun 10. päivästä 2021 kaikki Bangkokia, Pattayaa, Hua Hinia jne. koskevat suunnitelmat ovat edelleen ehdotuksia, joita ei ole viimeistelty julkaistujen ja "kiveen hakattujen" yksityiskohtien kanssa. Hallitus kuitenkin jatkaa niiden ilmoittamista, kuten TÄÄLTÄ mikä tarkoittaa, että he todennäköisesti etenevät jossain muodossa.

  K. Miksi Thaimaa toteuttaa kaikkia näitä erilaisia ​​suunnitelmia? Miksei yksittäinen suunnitelma toivottaa tervetulleeksi takaisin rokotetut turistit?

A. Hyvä kysymys. Lyhyt vastaus eivätkö ne ole vielä valmiita Hieman yli 17 % väestöstä on täysin rokotettuja, vaikka nyt tehdään raskasta työtä, sillä keskimäärin 800,000 XNUMX rokotusta tehdään nyt arkisin. Suurin osa rokotetusta väestöstä on kuitenkin edelleen Bangkokissa/turistialueilla, ja monet maakunnat, erityisesti maaseutualueet, ovat tuskin alkaneet. Ennen kuin asia etenee, todennäköisesti vuoden loppuun mennessä, yhtä ohjelmaa rokotettujen ulkomaalaisten matkailijoiden sallimiseksi koko maahan ei tule, koska heillä on suuri huoli ihmisten matkustamisesta vähemmän rokotetuille alueille, erityisesti vanhusten ja haavoittuvien väestöryhmien kanssa. kuten koillisessa, jota ei ole voimakkaasti rokotettu.

  K. Milloin Thaimaa todella avautuu rokotetuille ulkomaisille turisteille, IE. lentää sisään, näyttää passia ja rokotustodistusta ja mennä minne haluaa nollakaranteenilla, saarikaranteenilla, lomakeskuksen karanteenilla, millä tahansa pseudokaranteenilla, matkustusalueiden rajoituksilla jne?

A. Ei virallista päivämäärää. Aikaisintaan todennäköisesti tammikuussa 2022, mutta se voi olla niinkin myöhään kuin Songkran (huhtikuu 2022). Thaimaa on lisännyt huomattavasti rokotusohjelmaansä, kuten edellä todettiin, mutta sillä on vielä merkittävää matkaa, etenkin normaaleiden turistialueiden ulkopuolisissa provinsseissa. Pattayan pormestari totesi äskettäin, että aikaisintaan myös tammikuussa 2022, jonka hän uskoo, että todellinen nollakaranteenin vierailu Pattayaan tulisi. Tämän seurauksena Pattaya keskittyy pääosin kotimaan matkailuun loppuvuoden ajan ja ensi vuoden kansainväliseen matkailuun.

  K. Saako baarit, viihde, yöelämä, gogot, klubit, konsertit, juominen ravintoloissa, turistinähtävyydet jne. avata lokakuussa näissä "aukimissa" paikoissa, kuten Pattaya ja Bangkok?

V. Se on CCSA:n tehtävä. Tällä hetkellä baarit ja viihde pysyvät suljettuina valtakunnallisesti (vaikka täytäntöönpanon tasot vaihtelevat erityisesti saarilla, mutta niitä valvotaan melko tiukasti Pattayassa ja Bangkokissa.) Ne ovat olleet kiinni tämän vuoden huhtikuun 10. päivästä lähtien. CCSA määrittää värikoodatut vyöhykkeet Thaimaassa sen mukaan, mitä he pitävät maakunnan nykyisenä riskitasona. Tämä EI perustu pelkästään tapauksiin, vaan myös rokotusten tasoon, sairaalakapasiteettiin, nykyiseen sairaalahoitotasoon, teho-osaston tasoon jne. Toistaiseksi CCSA on omaksunut erittäin konservatiivisen ja varovaisen kannan tämäntyyppisiin tiloihin. Phuket on vahvasti rokotettu, mutta silti nämä paikat ovat edelleen kiinni (laillisesti taaskaan, emme puhu pakottamattomasta/laittomasta).

  K. Pitääkö minun käyttää maskia?

V. Toistaiseksi tämä vastaus näyttää olevan kyllä. Kyllä, se sisältää ulkona ja teknisesti rannalla tai ajamisen useamman kuin yhden henkilön kanssa. Kyllä, jopa rokotettuna. Täytäntöönpano, kuten aina, voi vaihdella alueittain.

  K. Voivatko rokottamattomat turistit silti vierailla?

A. Kyllä. Heidän täytyy kuitenkin käydä läpi tällä hetkellä neljätoista päivän karanteeni, enimmäkseen Bangkokissa ja Pattayassa, karanteenihotellissa ja monia muita papereita ja vanteita. Karanteenin päivien vähentämisestä keskustellaan alkuvaiheessa, mutta ei mitään lopullista tällä hetkellä. Tämä on tällä hetkellä tiukka "huoneen sisäinen" karanteeni ilman liikkumisvapautta.

  K. Tarvitsenko silti todistuksen vierailusta?

V. Tällä hetkellä kyllä, ja tämä on suuri esto monille ihmisille, koska se vaatii paperityötä, vierailua suurlähetystöihin, konsulaatteihin tai yhteydenottoa niihin. Tämä pysyy voimassa niin kauan kuin hätäasetus Covid-19:n pysäyttämisestä on voimassa. paikka Thaimaahan. Hyvä uutinen on, että käydään vankkaa keskustelua tämän poistamisesta ja korvaamisesta tartuntatautilailla lähitulevaisuudessa, mutta ilman vakaata taattua päivämäärää. Kun tämä poistetaan, saapuminen helpottuu huomattavasti, vaikka ihmisten on silti täytettävä muut vaatimukset.

 K. Tarvitsenko edelleen vakuutuksen, testin ennen saapumistani jne?

V. Kyllä, vaikka näitäkin toimenpiteitä tarkastellaan ja muutetaan jatkuvasti.

  K. Pitääkö minun silti suorittaa useita Covid-19-testejä omalla kustannuksellani hiekkalaatikon/kassakaapin ja sinetöidyn/jne.n aikana? ohjelmoida?

A. Kyllä. Toistaiseksi. Tämä voi myös muuttua, ja tästäkin käydään keskustelua. Phuket Sandboxin tiedot osoittavat, että ulkomaiset rokotetut turistit ovat uskomattoman alhaisia ​​viruksen kantamisen ja leviämisen suhteen. He harkitsevat joidenkin näistä vaihtamista kalliimmista RT-PCR-testeistä nopeiksi antigeenitesteiksi, jotka ovat suuria säästöjä mahdolliselle vierailijalle/turistille.

  K. Pitääkö minun maksaa etukäteen hotellistani, vakuutuksestani, testeistäni jne?

V. Kyllä, niin kauan kuin COE on voimassa. Jotkut näistä, kuten vakuutus, pysyvät todennäköisesti vaatimuksena myös COE:n hylkäämisen jälkeen.

  K. Jos minulla on positiivinen Covid-19-testi, täytyykö minun mennä sairaalaan/kenttäsairaalaan/eristykseen/sairaalaan/jne omalla kustannuksellani.

A. Kyllä. Tämä on toinen este matkustajille, jotka tietävät, että heidän olisi suoritettava useita Covid-19-testejä nykyisten suunnitelmien mukaan ja että jos he ovat positiivisia, heidän on eristettävä, mahdollisesti sairaalassa, omalla (tai vakuutus) kustannuksellaan. 0.32 prosentilla Phuketin hiekkalaatikkomatkailijoista on positiivinen, rokotettujen ulkomaalaisten matkailijoiden mahdollisuus tehdä niin, kun he ovat jo tehneet testauksen ja valmistautuvat maahantuloon, mutta se on mahdollista.

  K. Jos joku lähelläni lentokoneessa antaa positiivisen tuloksen, pitääkö minun myös eristää/mennä sairaalaan/sairaalaan/tms. vaikka olisin negatiivinen?

V. Thaimaan viranomaisten mukaan tähän on vaikeampi vastata, ja se riippuu paljon useista tekijöistä. Mutta se on silti riski, vaikkakin hyvin, hyvin pieni, ja sattui joillekin Phuketin hiekkalaatikossa oleville ihmisille.

  K. Vaativatko nykyiset suunnitelmat liikkeideni seurantaa?

V. Lyhyt vastaus on kyllä. Pitkä vastaus on, että se riippuu maakunnasta ja sijaintiehdotuksesta, mutta puhelimeesi tulee olla asennettuna yksi thaimaalaisista alustoista ainakin ensimmäisen vierailusi ajaksi.

  K. Voinko matkustaa vapaasti muihin provinsseihin ilman karanteenia, kun olen viettänyt XNUMX päivää Pattayassa, Bangkokissa, Phuketissa jne?

V. Jokaisella maakunnalla on omat ainutlaatuiset säännöt ja ne voivat vaihdella kunkin maakunnan Covid-19-tilanteen mukaan. Jotkut saattavat valitettavasti vaatia lisätestausta tai jopa karanteenia riippumatta siitä, oletko juuri suorittanut samanlaisen prosessin toisessa maakunnassa. Chonburilla ei kuitenkaan tällä hetkellä ole vaatimuksia karanteeni- tai maahantulorajoituksille.

  K. Tämä kaikki on niin turhauttavaa. Mitä mieltä olet tästä kaikesta?

Käsittelimme omat ajatuksemme pääkirjoituksessamme täällä.

Tähän päättyy tämä faktantarkistus. Ymmärrämme, että täällä annetut vastaukset eivät todennäköisesti ole niitä, joita ihmiset halusivat kuulla, mutta se on myönteinen askel eteenpäin, että monia uusia alueita avautuu ja se on uusi askel (vaikkakin pienempi kuin monet toivovat) kohti suurempia avauksia ja mitä keskivertoihminen ajattelisi "täysi" uudelleen avaaminen mahdollisimman vähällä vaivalla, paperityöllä, rajoituksilla ja säännöillä. Muista, että huomattava osa maasta ei ole edelleenkään rokotettu, joten he yrittävät avata vain ne alueet, jotka ovat. Muista kuitenkin, että maassa rekisteröidään edelleen tuhansia Covid-19-tapauksia päivässä suosituissa kohteissa, kuten Bangkokissa. ja Chonburi ovat edelleen korkean infektion lähteitä. Pitäkää huolta itsestänne ja toivottavasti nähdään pian!

 

Lähettäminen
Käyttäjä Review
3.86 (7 ääntä)
Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/