35 mielenosoittajaa pidätettiin, 2 virkamiestä loukkaantui intensiivisessä yhteenotossa Din Daengissa, poliisi kutsuu 118 mielenosoittajaa oikeustoimiin

KUVA: Thaimaan ihmisoikeuslakimiehet (TLHR)

Bangkok -

Noin 35 mielenosoittajaa pidätettiin ja 118 kutsuttiin mielenosoittajille ja johtajille Vibhavadi Rangsit Roadilla eilen 22. elokuuta puhjenneen intensiivisen yhteenottamisen jälkeen, Metropolitan Police Bureaun (MPB) tiedottaja raportoi.

Tänään, 23. elokuuta 2021, oli ensimmäinen päivä kahdeksaan päivään, jolloin mielenosoitusta ei suunniteltu Bangkokissa, vaikka pieni ryhmä mielenosoittajia jatkoi kohtaamista poliisia vastaan ​​myöhään maanantai-iltana.

MPB:n apulaiskomissaari ja tiedottaja Piya Tawichai kertoi tänä aamuna toimittajille, että ryhmä mielenosoittajia, jotka kutsuivat itseään "Thalu Gasiksi", alkoi kokoontua Sam Liam Din Daeng Junctioniin noin kello 5. Tämä ryhmä ei ole poliisin mukaan esittänyt suuria vaatimuksia eikä näytä haluavan neuvotella poliisin kanssa.

Poliisi varoitti heitä lopettamaan tällaiset toimet, koska ne rikkoivat maan hätäasetusta Covid-19-koronaviruksen torjumiseksi, mikä rajoittaa kaikki kokoontumiset viiteen henkeen tai alle, mielenosoittajat kuitenkin alkoivat väkivaltaisesti heitellä sähinkäisiä, pingispommeja ja käsintehtyjä räjähteitä viranomaisilla. Poliisin piti sitten edetä ryhmän päälle ylläpitääkseen rauhaa ja järjestystä lehdistötilaisuuden mukaan.

Kaikkiaan 35 mielenosoittajaa otettiin kiinni mielenosoituspaikalla, 20 moottoripyörää takavarikoitiin sekä joukko tuliaseita, räjähteitä ja muita aseita. Samaan aikaan noin kaksi poliisia loukkaantui ja useat julkiset ja yksityiset kiinteistöt sekä yksityinen sektori vaurioituivat osittain.

"Tällaista mielenosoittajien käyttäytymistä pidetään hätäasetuksen ja tartuntatautilain vastaisena Covid-19-koronaviruksen kotimaan leviämisen estämiseksi", Piya lisäsi.

Kuva
KUVA: Thaimaan ihmisoikeuslakimiehet (TLHR)

Tällä hetkellä Metropolitan Police Bureau on tiedottajan mukaan lähettänyt mielenosoittajille 118 lisäkutsua heinä-elokuussa. Niistä 16 myönnettiin mielenosoittajien johtajille hätäasetuksen, tartuntatautilain, tieliikennelain, puhtauslain ja vahvistinlain rikkomisesta. Toiset 102 kutsua oli mielenosoittajille, joita syytettiin hätäasetuksen rikkomisesta.

"Väkivaltaisille mielenosoittajille virkamiehet ryhtyisivät oikeuteen pyytääkseen pidätysmääräyksiä räjähteiden hallussapidosta, tuhopoltosta, salaseuran ja rikollisjärjestön perustamisesta, 10 tai useamman ihmisen kokoontumisesta ja kaaoksen aiheuttamisesta maassa", hän päätti.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Seuraa meitä Facebook,

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Lähettäminen
Käyttäjä Review
3 (2 ääntä)
Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.