Valokuvakierros: Pattaya lähtee kaupungista, joka ei koskaan nuku, kaupunkiin, joka ei voi herätä

Pattaya, Thaimaa-

  Seuraavat kuvat ja galleria on ottanut Thaimaan tiimimme ja alun perin julkaistu Thepattayanews.co.th, suosittu thai-versiomme uutisistamme. Saimme thaimaalaisilta lukijoiltamme suuren reaktion näistä kuvista ja artikkeleista, joten päätimme jakaa ne täällä.

Nämä ovat kaikki Walking Street -keskeisiä kuvia, luultavasti yksi alueista, jotka ovat kärsineet eniten tähän mennessä lähes kolmen kuukauden yöelämän sulkemisista peräkkäin, kahdeksan viimeisen vuoden aikana ja yli vuoden ilman ulkomaisia ​​turisteja ilman kahden viikon karanteenia. On huomionarvoista, että jotkin ulkomaalaiskeskeiset kaupungin alueet, kuten Itä-Pattaya tai osa Jomtienistä, ovat paljon paremmassa kunnossa ja melko normaaleja, mutta entiset kaupunginosat eivät ole tehneet Pattayasta maailman 19. vierailluin kaupunki. 2019 ja heti Phuketin takana, jossa on lähes kymmenen miljoonaa ulkomaalaista turistia (ja paljon enemmän kotimaisia, noin 7 miljoonaa kotimaista matkailijaa). Pattayan keskusta on kärsinyt kovasti, vaikka joillakin alueilla, erityisesti Tree Townissa ja osissa Soi Buakhaosta ja LK Metrosta, on nähnyt monia uusia yrityksiä valmistautuneen avaamiseen toivoen voivansa avata uudelleen ja lyödä vetoa tällä alueella tulevaisuudessa.

Pattayan kaupungin virkamiesten mukaan Pattayan talous on noin 80-90 prosenttia riippuvainen ulkomaisesta ja kotimaisesta matkailusta, ja sitä ohjaavat voimakkaasti viihde, vieraanvaraisuus ja matkailunähtävyydet. Ensimmäinen luokka on suljettu valtion määräyksellä, ja sen myötä kaksi jälkimmäistä ovat saaneet merkittäviä osumia kävelyliikenteeseen ja asiakaskuntaan, sillä hotellit raportoivat paikallisesti alle 10 prosentin käyttöasteesta (ja monet noin 3 prosentin) ja monet kaupat, ainakin Keski-Pattayan mukaan heidän asiakasliikenne on laskenut noin 90 prosenttia tai enemmän. Ravintoloihin on kohdistunut kovia rajoituksia, kuten alkoholin myyntikielto, mutta ne saavat ruokailla, toisin kuin Bangkok.

Phuket on alkanut avautua uudelleen osana hiekkalaatikkosuunnitelmaa, Koh Samui, Koh Tao, Koh Phangan ja jotkin muut paikat avautuvat "pian" muutaman seuraavan viikon sisällä hieman erilaisen "suljetun reitin" mukaisesti. Kuitenkin, Chonburi kamppailee edelleen satojen Covid-19-tapausten kanssa päivittäin, enimmäkseen markkinoilta, tehtailta, rakennusleireiltä ja siirtotyöläisten asuntoloista, eikä sen seurauksena näe helpotusta kaupungille, joka on erittäin riippuvainen matkailusta, vieraanvaraisuudesta ja viihdepaikoista talouden edistämisessä.

Milloin Pattaya alkaa herätä?  Myös kotimaan matkailu auttaisi ongelman ratkaisemisessa ja järjestämään tapahtumia paikallisten matkailijoiden houkuttelemiseksi, mutta se on tällä hetkellä rajallista, varsinkin Chonburin kuvernöörin tällä viikolla asettamien uusien alkoholirajoitusten jälkeen. Avain on tietysti Chonburin rokotusohjelma, jonka pitäisi lisääntyä merkittävästi seuraavien viikkojen aikana.

Pattaya osti nimenomaan tarpeeksi annoksia Sinopharm Covid-19 -rokotetta 50,000 XNUMX ihmiselle ja aloittavat tämän käyttöönoton lähiaikoina käyttämällä omaa budjettiaan maksaakseen sen. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun keskushallinnon rokotteiden käyttöönotto ei tarjonnut Pattayalle niin paljon rokotteita kuin alun perin odotettiin (todellisuudessa paljon, paljon vähemmän), koska se asetti etusijalle Bangkokin, jossa suurin osa Covid-19-tartunnoista on ollut, ja paikat, kuten Phuket ja Samuin saaret. jotka avautuvat helpommin ulkomaisille matkailijoille aikaisemmin.

Toistaiseksi yritysten omistajat voivat vain odottaa….ei aavistustakaan siitä, kuinka kauan odotus kestää kolmen kuukauden rajoitusten, sulkemisten ja muiden paikallista taloutta tuhoavien Covid-19-toimenpiteiden jälkeen. Protesteja ja avunpyyntöjä on tullut erityisesti hotelli- ja viihdeteollisuudesta viime viikkoina, ja ne ovat kiihtyneet, kun omistajat väittävät, että he ovat nähneet vain vähän tai ei ollenkaan taloudellista tukea meneillään oleville sulkemisille eikä merkkejä loppumisesta. 

Toistaiseksi Pattaya nukkuu, varsinkin 8:00 jälkeen… milloin se herää?

 

Lähettäminen
Käyttäjä Review
4.23 (13 ääntä)
Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/