Viihde- ja baarityöntekijät järjestävät Bangkokin mielenosoituksen, vaativat taloudellista apua Thaimaan hallitukselta, kun viihdepaikat suljetaan Covid-19:n takia kolme kuukautta putkeen

Bangkok -

Joukko yöelämän työntekijöitä kokoontui korkokengissä ja bikineissä Valtioneuvoston edustalle tänään 29. kesäkuuta hakemaan taloudellista apua hallitukselta, sillä heidän työpaikkansa on määrätty suljetuksi lähes kolme kuukautta putkeen Covid-19-epidemian vuoksi. alalle ei niiden mukaan myönnetä taloudellista tukea.

"Empower-säätiön" edustajat yhdessä sosiaalisten aktivistien, baarien omistajien ja yöelämän työntekijöiden kanssa järjestivät rauhanomaisen mielenosoituksen vaatiakseen hallitukselta 5,000 19 bahtia kuukausikorvausta työpaikkojensa jälkeen, mukaan lukien viihdepaikat, hierontasalit, gogot, yökerhot ja baarit. , ja karaokeliikkeet määrättiin suljetuksi ilman apua Covid-XNUMX:n leviämisen estämiseksi, mikä jätti heidät työttömiksi. Lisäksi ryhmän mukaan hallitus ei ollut juurikaan myöntänyt alalle taloudellista tukea eikä merkkejä rajoitusten vapauttamisesta lähiaikoina.

Empower-säätiön edustajat väittivät, että ala oli merkittävä ja suosittu osa matkailualaa ja edusti myös kymmeniä tuhansia epävirallisia työntekijöitä, joilla ei ollut apua eikä työtä. He väittivät, että vaikka rakennustyöntekijät ja ravintolatyöntekijät saivat hallitukselta tukea ja myötätuntoa, he eivät olleet saaneet, vaikka he kärsivät pidemmästä sulkemisajasta ja vähemmän taloudellista tukea kuin millään muulla alalla.

Ehdotus toimitettiin Move Forward -puolueen kansanedustajalle Thanyawat Kamolwongwatille parlamenttitalon lasten, naisten, vanhusten, vammaisten, etnisten ryhmien ja LGBT-valiokunnan edustajana. Empower-säätiö vaati, että valtion taloudellista tukea olisi tarjottava, kunnes heidän liiketoimintansa annetaan jatkua, ja väitti, että vaikka jotkut ihmiset olisivat halunneet myöntää sen, että yöelämä ja viihdeteollisuus oli merkittävä taloudellinen ja matkailun veturi maassa ja sen sulkeminen oli tuhonnut. useita suosittuja lomakohteita, kuten Pattaya ja Phuket.

LGBT+-aktivisti Sirisak Chaithet sanoi, että kun viihdepaikat ja hierontasalit määrättiin sulkemaan, jokaisen työntekijän on täytynyt elättää itsensä taloudellisesti lähes 16 kuukauden ajan. He joutuivat maksamaan kulunsa säästöillä, koska ala koostuu pääosin freelance-työntekijöistä. Sirisak totesi, että ala oli saanut vain vähän tai ei ollenkaan taloudellista tukea hallitukselta huolimatta siitä, että se on ollut suljettuna lähes yhdeksännä viimeisestä 9 kuukaudesta ja kärsinyt pidempiä sulkemisia kuin mikään muu.

”Maksamme usein veroja monin eri tavoin, mukaan lukien henkilökohtaisten ostojemme myyntiverot tai erilaiset yrittäjien verot. Maksamamme verot ovat kansanedustajien ja hallituksen jäsenten palkkoja. Mutta kun on kyse kriisistämme, miksi ääntämme ei kuultu?" Hän totesi.

Move Forward -puolueen kansanedustaja Sirikanya Tansakul lisäsi, että yöelämän työntekijöiden ryhmän ei pitäisi saada vain taloudellista tukea hallitukselta, vaan sitä tulisi myös listata ja suojella laillisiksi työntekijöiksi, kuten muitakin palkansaajia.

”5,000 40 bahtin kuukausierä on vain lyhytaikainen ratkaisu. Niin kauan kuin näillä ihmisillä ei ole laillista asemaa, he eivät saa minkäänlaista suojaa. He eivät edes ole oikeutettuja hakemaan Thaimaan sosiaaliturvan XNUMX artiklaan. He ovat ikään kuin olemattomia työntekijöitä tämän maan oikeusjärjestelmässä."

Kuva: Naewna

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä!

Auta tukemaan Pattaya News -lehteä vuonna 2021!

Seuraa meitä Facebook, Twitter, Google Uutiset, Instagram, TikTok, Youtube, Pinterest, Fläppitaulu, puhetai Tumblr

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ tai alla olevissa kommenteissa.

Haluatko mainostaa kanssamme tai tiedustella yrityksesi, tapahtumasi, hyväntekeväisyysjärjestösi tai urheilutapahtumasi mainostamisesta? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen Pattayanewseditor@gmail.com

Lähettäminen
Käyttäjä Review
0 (0 ääntä)
Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.