Mitä tuleva viikko tuo Thaimaan uutisissa: Covid-19-säännöt, protestit ja paljon muuta

Thaimaa-

Seuraava on viikoittainen ominaisuus, jossa katsomme viime viikon parhaita kehitystarinoita ja seurattavia asioita. Keskitymme siihen, mitä tapahtuu toukokuun ensimmäisen viikon ajan, joka päättyy 8.

Julkaisemme kymmeniä tarinoita viikossa, joten lukijamme saavat nopean kuvan tärkeimmistä tapahtumista ja voivat seurata ja seurata tulevaa viikkoa toimitukseksemme valinnan mukaan.

Ne eivät ole missään erityisessä tärkeysjärjestyksessä.

1. Pääministeri keskustelee korjaavista tukitoimista keskiviikkona 5. toukokuuta.

Pääministeri Prayut Chan O'Cha on todennut, että hän ja hänen hallituksensa ovat olleet mukana säännöllisissä kokouksissa, joissa käsitellään taloudellista ja korjaavaa apua Covid-19:stä kärsiville ihmisille, kuten ravintola- ja viihdeteollisuudelle. Ei ole vielä selvää, mitä nämä toimenpiteet ovat, vaikka pääministeri lisäsi, että "tummanpunaiset vyöhykkeet", mukaan lukien Chonburi, joihin kohdistuu erityisen kovia toimenpiteitä, kuten ei ruokailla ravintoloissa tai alueet, jotka ovat riippuvaisia ​​matkailusta, kuten Pattaya. apu. Näistä toimista tiedotamme kokonaisuudessaan myöhemmin tällä viikolla.

2. Covid-19-tapaukset pysyvät itsepintaisesti huolestuttavalla tasolla, voisimmeko nähdä lisää sääntöjä ja toimenpiteitä?

Covid-19-tapaukset ovat edelleen itsepintaisesti korkeat, etenkin Chonburissa, Bangkokissa ja Nonthaburissa. Huolestuttavat klusterit Klong Toeyn tiheästi täynnä olevissa slummeissa Bangkokissa ovat suuri huolenaihe kansanterveysministeriölle. Chonburi aikoo testata kymmeniä tuhansia tehtaita, rakennustyömailla ja vastaavissa paikoissa. Useimmat tapaukset liittyvät nyt kotiin ja perheisiin tai henkilöihin, jotka pitävät yksityisiä kokoontumisia eikä yrityksiä, vaikka jotkut lääkärit vaativat tiukempia "lyhyitä" sulkemisia kontaktien lopettamiseksi. Toistaiseksi Thaimaan hallitus aikoo antaa nykyisen tummanpunaisen vyöhykkeen strategian olla voimassa ainakin kaksi viikkoa ja arvioida sitten tilannetta toukokuun puoliväliin mennessä. Emme todennäköisesti näe lisätoimenpiteitä tällä viikolla, mutta jos tapaukset lisääntyvät edelleen, erityisesti Bangkokissa, se ei ole mahdotonta.

Kymmeniä tuhansia työntekijöitä Chonburin tehtaissa ja yrityksissä testataan Covid-19:n varalta

3. Mielenosoittajat ottivat jälleen yhteen poliisin kanssa viikonloppuna ja vaativat mielenosoittajien vapauttamista takuita vastaan

Huolimatta hätäpäätöksestä, jolla kiellettiin kaikki joukkokokoukset, mielenosoitukset ja vastaavat mielenosoitukset, demokratiaa kannattavat mielenosoittajat kokoontuivat viime viikonloppuna Bangkokissa ja sen ympäristössä nopeasti liikkuvassa moottoriradassa yrittääkseen kiertää poliisin. Poliisi on toistuvasti varoittanut, että kaikki kokoontumiset ovat laittomia, eikä kyse ole politiikasta, vaan Covid-19:n ympärillä olevan lain täytäntöönpanosta. Mielenosoittajat muun muassa vaativat ensisijaisesti useiden merkittävien mielenosoitusjohtajien vapauttamista takuita vastaan, jotka on vangittu väitetystä kapinasta ja Thaimaan Lese Majesten lakien rikkomisesta. Ainakin kaksi mielenosoittajien johtajista on nälkälakolla, mikä on herättänyt yleisön huomion tilanteeseen. Mielenosoittajien johtajilta on nyt evätty takuita yhdeksän kertaa, kun tuomioistuin väittää heidän uskovan, että mielenosoitusjohtajat rikkovat heidän ehtojaan, jos heidät vapautetaan järjestämällä lisää mielenosoituksia tai yrittämällä paeta maasta.

Seitsemän demokratiaa kannattavaa aktivistia kielsi takuita yhdeksännen kerran, mukaan lukien nälkälakko "Penguin" väitetysti heikentyneestä terveydentilasta.

Siinä kaikki tälle viikolle! Toivomme, että pysyt turvassa ja terveenä!

 

Lähettäminen
Käyttäjä Review
5 (1 äänestys)
Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/